به گزارش ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، با تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین اکنون نرخ تورم در دومین اقتصاد بزرگ دنیا با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۲.۸ درصد رسیده است. در بین بخش های مختلف، نرخ تورم مواد غذایی با توجه به افزایش قیمت گوشت به بالاترین سطح خود در طول ۷.۵ سال اخیر رسیده است.
بر مبنای ماهانه نرخ تورم چین ۰.۴ درصد اندازهگیری شده است که بالاترین نرخ تورم ماهانه این کشور از ماه فوریه تاکنون بوده است. در بین بخشهای مختلف، نرخ تورم مواد غذای با ثبت رقم ۹.۱ درصد بیشترین تورم خود را از سال ۲۰۱۲ تاکنون تجربه کرد. این نرخ که ۰.۸ درصد بیشتر از تورم ماه ژوئن است بیش از همه تحت تاثیر افزایش ۳۹.۱ درصدی قیمت میوه، ۲۷ درصدی قیمت گوشت خوک و ۵.۲ درصدی سبزیجات تازه بوده است.
بدون در نظر گرفتن تغییر قیمت مواد غذایی، تورم چین در ماه ژوئیه ۱.۴ درصد بوده است که ۰.۱ درصد بیشتر از تورم ماه ژوئن است. تورم در نرخ سوخت ۱.۵ درصد، آموزشی ۲.۳ درصد و خدمات ۳.۴ درصد اندازه گیری شده است. بیش از همه قیمت حمل و نقل کاهش داشته است به گونهای که شاخص بهای حمل و نقل چین در ماه ژوئیه به منفی ۲.۱ درصد رسیده است و ارتباطات با منفی ۱.۹ درصد، دیگر گروه مهم کاهشی اقلام تورمی بوده است.
هم چنین هسته تورمی که تغییرات قیمت قیمت مواد غذایی و سوخت را به دلیل نوسانات بالای آنها در نظر نمیگیرد به ۱.۶ درصد رسیده است که پایینترین سطح در طول سه سال اخیر محسوب میشود. بر مبنای ماهانه نیز تورم چین ۰.۴ درصد بوده است.
متوسط نرخ تورم چین در بازه زمانی ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۹ معادل ۵.۱۴ درصد بوده است که بالاترین نرخ تورم مربوط به فوریه ۱۹۸۹ با ۲۴.۸ درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به آوریل ۱۹۹۹ با منفی ۲.۲۲ درصد بوده است.
انتهای پیام
نظرات