به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، امین الهاشمی، سخنگوی وزارت بهداشت در دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که یک بیمارستان صحرائی وابسته به این دولت در جنوب طرابلس هدف حملات هوایی قرار گرفت که در نتیجه آن پنج پزشک کشته و هشت تن دیگر زخمی شدند.
در همین راستا، شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که هدف قرار دادن بیمارستانهای صحرائی و تاسیسات غیرنظامی شیوه و روش نیروهای خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" است و این امر، طبق قوانین انسانی بینالمللی و قوانین حقوق بشر بینالمللی جنایت جنگی به شمار میآید.
دولت وفاق ملی لیبی در بیانیهای اعلام کرد که دفاع از طرابلس با احترام به قوانین انسانی بینالمللی و اصول و قوانین کلی جنگی، حق مشروع نیروهای این دولت است.
بیمارستانهای صحرائی در طرابلس در نزدیکی مکانهای درگیری در معرض حملات هوایی مکرر قرار میگیرند که دولت وفاق ملی لیبی نیروهای حفتر را مسئول این حملات میداند.
سازمان جهانی بهداشت بارها اجتناب از هدف قرار دادن کادر پزشکی که به قربانیان درگیریها، امدادرسانی میکنند، خواستار شده است.
در بیانیه شورای ریاستی همچنین آمده است: طرفهای ذیربط در دولت وفاق اینگونه جنایتها را رصد و نظارت میکنند و کسانی که این جنایات را مرتکب و یا در آن دست داشته باشند، به دادگاه محلی و بینالمللی ارجاع میدهند.
نیروهای حفتر از چهارم آوریل حملاتی را علیه طرابلس به راه انداختهاند که مقر دولت وفاق ملی لیبی که مورد حمایت سازمان ملل است، در آن قرار دارد.
طبق آمار سازمان ملل، از زمان آغاز درگیریها در لیبی حدود ۱۱۰۰ تن کشته و ۵۷۶۲ فرد دیگر زخمی شدهاند و تعداد آوارگان نیزاز صد هزار تن فراتر رفته است.
از سوی دیگر، شورای عالی دولت لیبی در بیانیهای نسبت به سکوت جهانی در برابر جنایتهای حفتر هشدار داد و اعلام کرد که این امر نیروهای حفتر را به ادامه ارتکاب جنایتهای خود تشویق میکند.
این شورا حمله هوایی جنگندههای حفتر در روز شنبه به بیمارستان صحرائی در طرابلس را محکوم کرد.
شورای عالی دولت لیبی اعلام کرد: سکوت بینالمللی در برابر جنایتهای خطرناک حفتر، وی را به ادامه ارتکاب این جنایتها و نیز جنایتهای دیگر تشویق میکند.
این شورا با عبارات و الفاظ شدیداللحنی هدف قرار دادن مکرر بیمارستانها و تاسیسات مدنی و همچنین در معرض خطر قرار دادن زندگی غیرنظامیان را محکوم و اعلام کرد که این جنایتها، جنایت جنگی تمام عیار و تکامل یافته به شمار میآید.
شورای عالی دولت لیبی بر تداوم تماسها با سازمانهای بهداشت جهانی و سازمانهای حقوق بشری به خصوص سازمان ملل تاکید کرد.
این شورا از سازمان ملل، شورای امنیت و تمامی طرفهای ذیربط خواست تا موضع شفافی را در قبال این "تجاوز" اتخاذ کنند که پیامدهای آن روز به روز وخیمتر میشود و منجر به کشته، زخمی و آواره شدن غیرنظامیان و تخریب منازل آنها و نیز تاسیسات بخش خصوصی و دولتی شده است.
شورای مذکور در پایان بیانیه خود از دولت وفاق ملی لیبی خواست تا به تلاشهای خود برای فراهم کردن هرگونه کمک و حمایتهای لازم از کسانی که در نتیجه این حملات در تمامی شهرهای لیبی متحمل ضرر شدهاند، ادامه دهد.
سفارت انگلیس در لیبی نیز هدف قرار دادن غیرنظامیان در بیمارستانی میدانی در جنوب طرابلس را محکوم کرد و گفت، ساکنان غیرنظامی و پزشکان و امدادرسانان نباید هدف قرار بگیرند.
این سفارتخانه تاکید کرد: باید به منظور اجتناب از کشتار بیشتر هر چه سریعتر تنش نظامی متوقف شود.
انتهای پیام
نظرات