به گزارش ایسنا، بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.
بنابراین بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامههای خود بدین منظور رونمایی کردهاند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
خودروهای پلاگین هیبریدی که به اختصار PHEV نامیده میشوند، نسبت به مدلهای هیبریدی به باتریهای قدرتمندتری مجهز شدهاند بنابراین مسافت قابل پیمایش آنها نیز در حالت تمام برقی بیشتر است. یکی دیگر از مزایای قابل توجه آنها ، امکان شارژ خانگی است که به راننده و صاحب خودرو این امکان را میدهد بدون طی مسافتهای گاها طولانی برای رسیدن به ایستگاههای شارژ مخصوص خودروهای برقی و هیبریدی ، با اتصال به برق خانگی ، باتری قدرتمند خودروی خود را شارژ کنند. این خودروها همچنین در صورتی که باتری ظرفیتش رو به اتمام باشد، موتور الکتریکی در کنار پیشرانه های بنزینی کار خواهد کرد.
بر اساس گزارش وب سایت insideevs، پرفروشترین خودروهای پلاگین هیبریدی در بازار ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی به شرح زیر است :
۱. تویوتا پریوس پرایم (Toyota Prius Prime )
۲. هوندا کلاریتی (Honda Clarity PHEV)
۳. شورولت وولت (Chevrolet Volt)
به عبارتی دیگر، میتوان گفت که از بزرگترین مزایای خودروهای پلاگین هیبرید میتوان به نگران نبودن کاربران برای اتمام شارژ باتری به کار رفته در آن نام برد.
از طرفی مسافت قابل پیمایش یک خودروی پلاگین هیبریدی را ظرفیت مخزن سوخت بنزین آن تعیین میکند که البته میزان شارژ باتری به کار رفته در آن نیز به شدت تأثیرگذار است. به عنوان مثال، تویوتا پریوس پرایم و شورولت بولت قادر خواهند بود به ترتیب ۴۰ و ۸۵ کیلومتر را در حالت تمام برقی طی کنند.
خودروهای پلاگین هیبرید گرانتر از مدلهای هیبریدی هستند بهعنوان نمونه، قیمت تویوتا پریوس پلاگین هیبرید حدود ۳ هزار و ۸۰۰ دلار بیشتر از مدل هیبرید آن است. با این وجود، اعتبار مالیاتی دولتی به خریداران خودروهایپلاگین هیبرید اختصاص داده میشود. برای مثال آمریکاییها با خرید یک خودروی پلاگین هیبرید، ۳۵۰۰ تا ۷۵۰۰ اعتبار مالیاتی از دولت دریافت میکنند که البته تنها یکبار قابل استفاده است. علاوه بر این، انواع تخفیفهای بیشتر هم در ایالتهای مختلف آمریکا برای ترغیب مردم به خرید این نوع خودروها وجود دارد.
با توجه به محبوبیت و اهمیت روز افزون این گونه وسایل نقلیه، بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامههای خود بدین منظور رونمایی کردهاند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
در سال گذشته میلادی بالاخره خودروهای الکتریکی و برقی از حالت خودروهای غیرقابل استفادهای که تنها در نمایشگاههای علم و فناوری از آنها رونمایی میشد، خارج شد و تولید انبوه خودروهای لوکس و قابل استفاده آنها توسط غولهای خودروسازی آغاز شد. این تولید انبوه که با استقبال بینظیری از سوی مردم و دولتهای بسیاری روبهرو شد، میتواند نقطه عطفی برای جهشی بزرگ و گامی بلند به سمت خودروهای پاک و غیر آلاینده به شمار بیاید.
تحلیلگران بازار خودرو پیشتر برآورد کرده بودند که سال ۲۰۱۸ میلادی و سالهای بعد از آن بدون شک سال نبوغ و شکوفایی خودروهای برقی و الکتریکی به شمار خواهد رفت چرا که غولهای خودروسازی در جهان به این نتیجه رسیدهاند که باید با طراحی و تولید خودروهای پاک برقی به محیط زیست و کاهش میزان انتشار آلایندهها به جو زمین کمک بهسزایی کنند و از طرفی نیز، رضایت و نیاز مردم و دولتها را برآورده کنند.
انتهای پیام
نظرات