به گزارش ایسنا، آنطور که وزیر کار میگوید مرکز آمار ایران مرکز رسمی اعلام آمار در کشور به شمار میرود و بر اساس آمار اعلام شده از سوی این مرکز طی سه ماهه ابتدای امسال نرخ بیکاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
به گفته شریعتمداری، دلایل مختلفی در کاهش نرخ بیکاری موثر بوده که از جمله آنها پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اشتغال روستایی به مناطق محروم روستایی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
وی همچنین از افزایش سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغال کل کشور خبر داد و گفت: این میزان از زیر سه درصد به ۲۵.۳ درصد رسیده است.
به گفته شریعتمداری، اگرچه میزان سرمایهگذاری داخلی و خارجی طی دو سال گذشته کاهش داشته اما با بهرهگیری از روشهای جایگزین نظیر اعطای تسهیلات ارزان قیمت، ایجاد مشاغل خانگی و ارائه آموزش در محیط کار تا حد زیادی نیاز به اشتغال برطرف شده است.
مرکز آمار ایران اخیرا در تازهترین گزارش خود از رسیدن نرخ بیکاری به ۱۰.۸ درصد در بهار ۱۳۹۸ خبر داد. نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در بهار ۱۳۹۸ حاکی از آن است که تعداد شاغلان در این فصل نسبت به فصل گذشته (زمستان ۱۳۹۷) یک میلیون و ۶۹ هزار و ۷۰۰ نفر و نسبت به فصل مشابه سال گذشته (بهار ۱۳۹۷) ۳۲۱ هزار و ۲۹۳ نفر افزایش پیدا کرده است.
صحبتهای وزیر کار از کاهش نرخ بیکاری در سه ماهه نخست سال و کاهش تعداد بیکاران به دو ملیون و ۵۰۰ هزار نفر در حالی است که گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت نیروی کار نشان میدهد که در بهار امسال از مجموع ۲۷ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۳۱ نفر جمعیت فعال کشور، ۲۴ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۴۴ نفر شاغل و ۲ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۸۷ نفر بیکار بودهاند.
رسیدن نرخ بیکاری به ۱۰.۸ درصد در بهار ۱۳۹۸ در حالی است که نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته ۱۱.۷ درصد بود.
بر اساس گزارش مرکزآمار ایران، اگر چه میزان نرخ مشارکت اقتصادی کشور نسبت به بهار سال گذشته ۰.۵ درصد کاهش داشته اما نسبت به زمستان سال ۱۳۹۷ از رشد ۱.۱ درصدی برخوردار بوده است.
گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از نتایج طرح آمارگیری نیز بیانگر آن است که ۹۳۲ هزار و ۸۸۱ نفر از جمعیت بیکار کشور در بهار ۱۳۹۸ را زنان و دو میلیون و ۲۳ هزار ۸۰۶ نفر را مردان تشکیل داده است. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی کشور در بهار امسال ۴۰.۶ درصد بوده و نشان میدهد که مردان با ۶۵ درصد نسبت به زنان با ۱۶.۱ درصد بیشترین میزان مشارکت اقتصادی را داشتهاند.
بررسی روند نرخ بیکاری در استانهای کشور نیز نشان میدهد که به جز چند استان در بیشتر استانها کاهش نرخ بیکاری در بهار ۱۳۹۸ را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن شاهد هستیم؛ به نحوی که نرخ بیکاری در کرمانشاه از ۲۰.۹ درصد در زمستان ۱۳۹۷ به ۱۴.۷ درصد در بهار ۱۳۹۸ و نرخ بیکاری در کردستان از ۱۹.۶ به ۱۲.۵ درصد رسیده است و در مقابل استانهایی نظیر لرستان، گیلان، مازندران و هرمزگان با افزایش بیکاری مواجه بودند که برخی کارشناسان دلیل بالا رفتن بیکاری در این استانها را وقوع سیل در بهار امسال عنوان کردهاند.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها، سالانه ۸۰۰ هزار نفر نیروی جدید جویای کار به آمار بیکاران کشور افزوده و وارد بازار کار میشوند که بر این اساس فراهم کردن فرصتهای شغلی لازم برای جوانان جویای کار و تحصیلکردگان دانشگاهی امری ضروری به شمار میرود. دولت در برنامه ششم توسعه، مکلف شده نرخ بیکاری را تا چشمانداز ۱۴۰۰ به ۸.۶ درصد کاهش دهد و در این راستا با اجرای طرح اشتغال روستایی، طرح تکاپو، طرح اشتغال فراگیر، طرح مشاغل خانگی و ساماندهی فارغالتحصیلان دانشگاهی در جهت مقابله با بیکاری گام برداشته است.
انتهای پیام
نظرات