• شنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98050502263
  • خبرنگار : 71607

روشی نوین برای نابودی سلول‌های سرطانی با کمک نانوذرات

روشی نوین برای نابودی سلول‌های سرطانی با کمک نانوذرات

پژوهشگران "دانشگاه وندربیلت"(Vanderbilt University) آمریکا تکنیک جدیدی را توسعه داده‌اند که از نانوذرات برای افزایش کارایی سلول‌های ایمنی بدن استفاده می‌کند و به پژوهشگران کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را که از طریق جریان خون مهاجرت می‌کنند از بین ببرند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یکی از دلایل اصلی اینکه مبارزه با سرطان سخت است این است که حتی پس از اینکه تومور اولیه طی جراحی برداشته می‌شود اما باز هم در برخی موارد سلول‌های سرطانی به راحتی در سراسر بدن گسترش می‌یابند اما اکنون پژوهشگران آمریکایی روش جدیدی را توسعه داده‌اند که به آنها کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را که از طریق جریان خون مهاجرت می‌کنند از بین ببرند.

طی این مطالعه پژوهشگران راهی را برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در حال گسترش توسعه دادند. روش آنها "لیگاند القاکنندهٔ آپوپتوز مرتبط با فاکتور نکروز تومور"(TRAIL) نام دارد و از دو پروتئین متصل به سطح نانوذرات لیپید همراه با گیرنده چسبنده ای به نام "E-selectin "تشکیل شده است.

هنگامی که این نانوذرات وارد جریان خون می شوند، E-selectin اجازه می‌دهد تا آنها به گلبول‌های سفیدی به نام "لوکوسیت"(leukocytes) متصل شوند. این سلول‌های ایمنی در حال حاضر تنها برای حمله به سلول‌های سرطانی توسعه داده شده‌اند که با پوشش لیگاند القاکنندهٔ آپوپتوز مرتبط با فاکتور نکروز تومور کارایی آنها افزایش می‌یابد.

"مایکل کینگ"(Michael King)، پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: برخورد بین لوکوسیت‌های پوشش داده شده توسط لیگاند القاکنندهٔ آپوپتوز مرتبط با فاکتور نکروز تومور و سلول‌های سرطانی در جریان خون، دائما اتفاق می‌افتد. ما برخورد این دو را در جریان خون و در صدها نمونه خون از بیماران مبتلا به سرطان که در کلینیک‌ها در سراسر کشور درمان می‌شوند، آزمایش کرده‌ایم. در همه موارد، در عرض دو ساعت، سلول‌های سرطانی زنده توسط این روش پاکسازی شدند. این روش در سرطان سینه، پروستات ، تخمدان، روده بزرگ و ریه  عمل می‌کند. گرچه تاکنون این روش بر روی موش‌ها آزمایش شده است اما پژوهشگران این مطالعه امیدوارند تا در آینده نزدیک این روش را بر روی انسان‌ها ازمایش کنند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Science Advances" منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha