دکتر حسین عسکری پژوهشگر و البرزپژوه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: این وصیت نامه را دکتر مصدق در ۲۰ آذر ۱۳۴۴ به هنگام تبعید و سکونت اجباری در روستای احمدآباد از توابع شهرستان نظرآباد نوشته و آن را در دفتر اسناد رسمی شماره ۳۹ تهران به ثبت رسانده بود.
عسکری افزود: وصیت به خاکسپاری پیکر مصدق کنار مزار شهدای ۳۰ تیر ۱۳۳۱ از جمله فرازهای مهم آن سند تاریخی است.
وی ادامه داد: در این آتشسوزی حدود ۷۰۰ دفتر ثبتی دفترخانه شماره ۳۹ تهران از جمله اسناد ارزشمند مربوط به دکتر محمد مصدق و آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی از رهبران نهضت ملی شدن صنعت نفت از بین رفته است.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: دکتر مصدق پس از کودتای آمریکایی - انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ از سوی حکومت پهلوی به سه سال زندان محکوم شد و پس از آن در ۱۳ مرداد 1335 به روستای احمدآباد تبعید و نزدیک 10 سال زیر نظر سازمان اطلاعات و امنیت (ساواک) در آن روستا به سر برد.
وی با بیان اینکه دکتر مصدق یک سال پیش از مرگش در سال ۱۳۴۵، وصیت نامهاش را تنظیم کرد بود گفت: از بین رفتن این سند تاریخی متعلق به استان البرز، ضرورت ساماندهی مجموعه تاریخی - گردشگری قلعه احمدآباد که تبعیدگاه و مدفن دکتر مصدق است، را به عنوان «موزه ملی مبارزه ایرانیان با استعمار و استبداد» را دوچندان میکند.
عسکری اعلام کرد: من تعدادی از اسناد ملکی با امضای دکتر مصدق را در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ساوجبلاغ دیدهام که ضرورت دارد این اسناد تاریخی هم به موزه مورد اشاره انتقال یابد، البته باید زیر نظر کارشناسان فنی، ایمنی و نگهداری روشمند اسناد در قلعه احمدآباد را تضمین کرد.
انتهای پیام
نظرات