• سه‌شنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۰:۲۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98043116565
  • خبرنگار : 71567

هزینه تربیت یک پزشک عمومی چقدر است؟

هزینه تربیت یک پزشک عمومی چقدر است؟

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه هزینه تربیت دانشجویان پزشکی بسیار سنگین است و بسیاری از کشورهای اروپایی از تربیت دانشجو در برخی تخصص‌ها خودداری می کنند، گفت: دولت ایران برای تربیت یک دانشجوی پزشکی عمومی سالیانه ۱۰۰ میلیون سرانه پرداخت می کند که این رقم بدون در نظر گرفتن تورم سالیانه در طول هفت سال به رقم ۷۰۰ میلیون می‌رسد.

دکتر حمید اکبری در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به میزان هزینه‌های تربیت هر دانشجوی پزشکی در طول تحصیل اشاره و اظهار کرد:  در برآورد میزان هزینه دانشجویان پزشکی اگر ما هزینه‌های دوره دیپلم را محاسبه نکنیم و فقط بخواهیم فقط هزینه دوره هفت ساله پزشکی در دانشگاه را بررسی کنیم باید گفت با توجه به زیرساخت‌های موجود ما سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون تومان سرانه تربیت یک دانشجوی پزشکی در دوره پزشکی عمومی است که این میزان با فرض ثابت بودن هزینه‌ها در طول هفت سال به ۷۰۰ میلیون تومان می رسد. البته این آمار هزینه‌ای برای سال ۹۸ بود چرا که اگر تورم افزایش یابد این هزینه نیز افزایش خواهد یافت .

وی همچنین در خصوص میزان هزینه‌های دریافتی از دانشجویان پزشکی شهریه پرداز رشته‌های پزشکی نیز گفت: دانشگاه‌ها بر اساس تصمیم هیات امنای دانشگاه این هزینه را دریافت می‌کنند اما در کل حدود ۳۰ میلیون تومان در سال از دانشجویان شهریه پرداز داخل کشور شهریه دریافت می‌کنیم، با این وجود ظرفیت پذیرش دانشجو در پردیس‌های دانشگاه‌ها در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پر می‌شود.

برنامه‌ای برای افزایش شهریه دانشجویان علوم پزشکی نداریم

دکتر اکبری به آمار دانشجویان شهریه پرداز رشته‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد این دانشجو در کشور شهریه پرداز هستند. یعنی اگر ما ۶۰۰۰ دانشجوی پزشکی جذب می‌کنیم ۱۲۰۰ نفر این افراد شهریه پرداز. در واقع وزارت بهداشت به دلیل ساختارهایی که در دانشگاه‌ها وجود دارد حدود ۳۰ درصد هزینه‌های تحصیل را از دانشجویان پزشکی دریافت می کند اما اگر این دانشجویان از طریق بخش خصوصی جذب شوند هر دانشجوی پزشکی در آن شرایط باید ۱۰۰ میلیون تومان در سال هزینه پرداخت کند.

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر اینکه فعلا برنامه‌ای برای افزایش شهریه دانشجویان علوم پزشکی در مهرماه جاری نداریم، گفت: معمولا روندی که برای شهریه این دانشجویان در نظر گرفته می‌شود بر اساس میزان تورم در جامعه است.

دکتر اکبری تاکید کرد: در حال حاضر در دوره تخصصی رشته‌های پزشکی دانشجوی شهریه پرداز وجود ندارد چرا که وزارت بهداشت به کار گیرنده این نیروها است و آنها موظف به گذراندن تعهد خدمت هستند.

وی با تاکید بر اینکه خروج هر دانشجوی پزشکی در کشور بسیار زیان آور است، گفت: از دست دادن نیروی متخصص در رشته‌های پزشکی در کشور هزینه جبران ناپذیری را به جامعه وارد می‌کند. در واقع ما نباید صرفا فقط همان ۱۰۰ میلیون تومان هزینه تربیت یک دانشجوی پزشکی در سال را در نظر بگیریم، چرا کهبرای تربیت یک دانشجو از دوران مدرسه هزینه‌های زیادی صرف شده و اگر یک فارغ التحصیل رشته پزشکی را از دست بدهیم متحمل زیان میلیاردی  می‌شویم.

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: به دلیل بالا بودن هزینه‌های تربیت دانشجویان رشته‌های پزشکی، فارغ التحصیلان این رشته‌ها در کشورهای دیگر دنیا متقاضی دارند و سریع جذب این کشورها می‌شوند و حتی خیلی از کشورهای اروپایی به دلیل هزینه‌های بالا در بسیاری از رشته‌ها سرمایه گذاری نمی‌کنند و ترجیح می دهند از کشورهای دیگر به ویژه ایران جذب نیرو داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۰۵:۴۹

مگر شما پزشک هم تربیت می کنید؟ دانشگاه های علوم پزشکی مراکز فساد و لانه استاد و دانشجوی بیسواد و ناکارآمد هستند! شمافقط با دادن مدرک کاغذی بیسوادها را تکثیر می کنید!

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۰۷:۱۷

فقط تو رشته پزشکی نیس؛ نمیشه پول بیت المال و مردم فقیر خرج ی نفر بشه و بعد که باسواد شد به راحتی بلند شه بره برا خارجیا کار کنه به عنوان نمونه چند درصد دانشجویان دانشگاه شریف مهاجرت میکنن؟

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۰۸:۰۱

این است اجرای اصل رایگان بودن تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی .عملادست .دولت در جیب مردم است وهزینه هایش را با انواع روشها از جیب مردم برداشت می کند.

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۱۱:۳۸

متاسفانه این دید در بین مسئولین خصوصا غیر پزشک ( حتی مسئولین از جنس داروساز و دندانپزشک ) وجود ندارد و براحتی به سمت مهاجرت سوق داده میشوند !

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۱۱:۵۰

سلام، ايشان سندي هم ارائه كردند در تاييد ادعاي خويش؟

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۱۲:۲۷

حرف مفت! در بقیه کشورها نسبت پزشک عمومی در هزار نفر خیلی نسبت به ایران بیشتر است. در ایران نسبت تعداد مهندس بسیار بالاست. این آمارهای دروغ فقط برای ادامه انحصار و پول پرستی پزشکان به درد میخوره

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۱۳:۰۲

هر زمانی که برای هر خانه بهداشت یک پزشک استخدامی داشتید بیایید اینجا حرفی بزنید. نه بیگاری گرفتن از پزشکان به نام طرح و غیره ....

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۱۸:۵۳

جناب آقای دکتر آمریکا و کانادا و حتی کشورهای اروپایی پزشک متخصص ایرانی قبول ندارند چه برسد پزشک عمومی! هیچی جا دنیا پزشکی رایگان نبوده است !جز ایران

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۱ ۲۰:۵۴

مجددا بازی با کلمات و اعداد توسط پزشکان. بدیهی است در صورت محدود نگه نداشتن ظرفیت و ورودی به دانشگاهها نسبت هزینه به تربیت هر پزشک به مراتب پایین تر خواهد بود. علیرغم ادعای مسئولین وزارت بهداشت مبنی بر پر بودن ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی و عدم افزایش ظرفیت، از طرف دیگر در خبرها میبینیم که تلاش فراوانی می شود که دانشجویان خارجی را در دانشگاه پذیرش کنند! چرا همان ظرفیت را به جوانان ایرانی اختصاص نمی دهید؟؟!؟!؟

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۸ ۱۴:۵۰

خدا تمام رفتگانتو بیامرزه مام از خدامونه سهمیه ها رو حذف کنن و سالی ۱۰۰۰۰تا نخبه رو بگیرن اما بنظرتون افزایش ظرفیت شانل نخبگان میشه؟ شما به اجازه ورود دانش جویان از دانشگاه های خارج دقت کن و تا تهش رو بخون