به گزارش ایسنا، غلامرضا انصاری، ظهر یکشنبه در حاشیه جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی که با حضور سفیران ایران در پاکستان و افغانستان و تعدادی از استانداران استانهای شرقی کشور برگزار شده بود در جمع خبرنگاران، گفت: جلسه خوبی را امروز برگزار کردیم این جلسه، جلسه اشتراکی بین وزارت خارجه و وزارت کشور بود. در این جلسه استانداران شرق کشور که هم مرز با افغانستان و پاکستان هستند و همچنین سفرای ما در دو کشور افغانستان و پاکستان حضور داشتند. سرکنسولهای ایران در ولایتهای حاشیه مرز نیز از دیگر افراد شرکت کننده در این جلسه بودند.
وی با اشاره به سیاست دولت جهت توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه از جمله پاکستان و افغانستان ادامه داد: در این جلسه موانعی که برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی با این دو کشور وجود دارد مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
انصاری با بیان اینکه بحث نقل و انتقالات بانکی یکی از موانع موجود در گسترش روابط اقتصادی با این دو کشور است، ادامه داد: همچنین مشکلات گمرکی نیز از جمله دیگر موانع توسعه روابط با این دو کشور همسایه است که در این جلسه در ارتباط با آنها بحث و گفتوگو کردیم.
وی با بیان اینکه حدود پنج الی شش میلیارد دلار از تعاملات اقتصادی کشور با کشورهای همسایه شرقی است، ادامه داد: البته آنچه که اعلام شد تجارت رسمی ماست و احتمالا تجارت غیر رسمی ما در این منطقه نیز مبلغ کمی نباشد و این موضوعی بود که در این جلسه در مورد آن صحبت شد و تاکید بر آن شد که باید تلاش کنیم این تجارت غیر رسمی را وارد کانالهای رسمی کنیم و در نهایت با فراهم کردن تسهیلاتی سعی کنیم این میزان تجارت را رشد دهیم.
وی با بیان اینکه در این جلسه سفیران ایران در پاکستان و افغانستان مشکلاتی که در حوزه پولی و بانکی جهت انجام تعاملات اقتصادی با این دو کشور وجود دارد را تشریح کردند، ادامه داد: استانداران نیز مشکلات تجار را در ارتباط با این حوزه بیان کردند.
وی در همین راستا افزود: طرفهای پاکستانی و افغانستانی اظهار علاقه کردهاند که به بازگشایی بانک در ایران در مناطق آزاد یا سرزمین اصلی کمک کنند و امیدواریم این موضوع با همکاری بانک مرکزی، وزارت امور خارجه و دو کشور افغانستان و پاکستان عملیاتی و اجرایی شود چرا که تحقق این موضوع میتواند کمک بزرگی برای حل بخشی از مشکلات در این حوزه باشد.
وی همچنین به مراوداتی که بین صرافیهای ایران با صرافیهای پاکستان و افغانستان وجود دارد اشاره کرد و گفت: امیدواریم که با همکاری بانک مرکزی و سندیکای صرافها این موضوع ساماندهی بیشتری پیدا کند. چرا که اگر این مراودات در چهارچوبهای روشن، دقیقتر و قانونمندتری انجام بگیرد میتواند نقش مثبتی در تعاملات بانکی داشته باشد.
انصاری همچنین در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران اظهار کرد: تقاضای بالایی از سمت تجار افغانستان برای سرمایه گذاری و تجارت در ایران وجود دارد و آنها علاقمند هستند که برای پیشبرد این امور در ایران اقامت بگیرند. این موضوع در داخل کشور مورد استقبال قرار گرفته و تصمیماتی در ارتباط با این موضوع اتخاذ شده که پیش از این در مورد آن اطلاع رسانی شده است.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین با بیان اینکه در این جلسه در مورد موضوع گمرکات و حمل و نقل نیز بحث و گفتوگو صورت گرفت اظهار کرد: تصمیم گرفته شد که تسهیلات بیشتری در ارتباط با موضوع گمرکات اتخاذ شود تا سرعت کار در گمرکات افزایش پیدا کند و خواب کالاها کمتر شود. در برخی از مرزها نیز باید استحکامات بیشتری ایجاد شود مثل پل که در همین چهارچوب استانداران شرکت کننده در این جلسه وعده دادند که اقداماتی را در این زمینه انجام دهند.
وی ادامه داد: در این جلسه که نمایندگانی از دیگر وزارتخانهها نیز حضور داشتند تاکید بر این شد که باید امتیازاتی در حوزه تعرفهها در چهارچوب گسترش روابط با این دو کشور همسایه ایجاد کنیم. از جمله اینکه تعرفههای ترجیحی اختصاص داده شود.
انصاری همچنین با اشاره به موضوع حمل و نقل ادامه داد: امیدواریم با تسهیلاتی که وزارت راه در ارتباط با این موضوع قائل میشود سرعت کار در این زمینه افزایش پیدا کند.
معاون اقتصادی وزیر خارجه در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع قاچاق انرژی از مرز ایران به دو کشور افغانستان و پاکستان اشاره کرد و گفت: ساز و کارهایی بین وزارت نفت و استانداران مناطق مرزی در جریان است به نحوی که ما در کنار اینکه بتوانیم تامین کننده انرژی در این دو کشور باشیم بحث قاچاق به سمت تجارت رسمی و قانونی سوق داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در این جلسه صحبتی نیز در مورد ضرورت استفاده از ارز ملی کشورها در بحث تعاملات اقتصادی و تجاری صورت گرفت خاطرنشان کرد: از مدتها قبل چنین موضوعی در شرق کشور در جریان بوده است و در ارتباط با این موضوع مهم این است که این تعاملات بانکی و تبدیلات چگونه انجام شود. این امر نیاز به بسترهای بانکی دارد و اگر بتوانیم موضوع تبادلات بانکی و فعال کردن صرافیها را به خوبی پیش ببریم، اینکه معاملات با کدام ارز انجام شود تصمیمی است که در اختیار تجار است که بخواهند با کدام ارز کار کنند.
انتهای پیام
نظرات