ابراهیم رحیم پور، در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با اهمیت استفاده ایران از ظرفیت نهادهای بینالمللی از جمله جنبش "نم "برای تبیین مواضع خود و همراه کردن کشورها با این مواضع در راستای دفاع از منافع کشورمان خاطرنشان کرد: نم در زمان تشکیل خود در راستای عدم وابستگی به غرب و شرق ایجاد شد و در سالهای ابتدایی تاسیس خود اقدامات مثبتی را در این راستا انجام داد.
وی با بیان اینکه این جنبش تاکنون مواضع خوبی در راستای دفاع از منافع کشورهای عضو خود داشته است، ادامه داد: باید به این موضوع توجه داشت که این سازمان یک سازمان اجرایی نیست و هر آنچه که اعضای آن تفاهم میکنند را در قالب بیانیه مشترک منتشر میکند، توصیههایی را به اعضای خود میکند ولی لزوماً همه کشورهای عضو این توصیهها را به صورت کامل اجرا نمیکنند و بر اساس منافع و دیدگاههای خود عمل میکند.
معاون پیشین وزیر خارجه با بیان اینکه بعد از فروپاشی شوروی فلسفه وجودی جنبش نم مقداری تغییر کرد و اکنون میبینیم که تعدادی از اعضای عضو این جنبش بعضاً گرایشهایی به آمریکا دارند، افزود: این موضوع باعث شده که اثرگذاری این جنبش نسبت به غرب کمتر باشد ولی همچنان ظرفیتی است که باید کشوری مثل ما که به شرق و غرب وابسته نیست از آن استفاده کند.
رحیم پور با تاکید بر اینکه ایران باید از تریبونهای مختلفی که در عرصه جهانی برایش فراهم میشود جهت تبیین مواضع خود استفاده کند، گفت: حضور در این نشستها این زمینه را فراهم میکند که ملاقاتهای دو جانبه و چند جانبهای نیز صورت بگیرد. چنانکه زمینه برای انجام برخی از هماهنگیها در ارتباط با مسائل بینالمللی، منطقهای و دوجانبه فراهم می شود.
وی با اشاره به مواضع دولت آمریکا و شخص ترامپ علیه ایران و اقداماتی که در این راستا انجام داده است، اظهار کرد: مجموعه کشورهای عضو جنبش نم با مواضع ترامپ هم راستا نیستند و این یک فرصتی است که ما میتوانیم به خوبی از آن استفاده کنیم.
این دیپلمات پیشین ایرانی با بیان اینکه طی این سالها آمریکاییها نشان دادهاند که از بیانیههای بینالمللی علیه اقدامات یکجانبهشان حساب نمیبرند، ادامه داد: البته وقتی اجماع جهانی در این ارتباط زیاد شود آنها مجبور خواهند بود که احتیاط بیشتری در تصمیم گیریهای خود داشته باشند و محتاطانهتر عمل کنند.
رحیم پور با تاکید بر اینکه البته نباید انتظار داشته باشیم که با صرف حضور در نهادهای بینالمللی و صدور چند بیانیه از سوی آنها در حمایت از ایران مشکلات ما حل شود و داشتن چنین نگاهی یک اشتباه محاسباتی است، خاطرنشان کرد: حضور در نهادها و مجامع بینالمللی بخشی از دیپلماسی است و برای حل مشکلات باید از مجموع ابزارهایی که در دیپلماسی وجود دارد به خوبی استفاده شود.
به گزارش ایسنا، اجلاس عدم تعهد ۲۰ تا ۲۲ جولای در سطح وزیران امورخارجه با عنوان" ارتقاء و تثبیت صلح از طریق احترام به حقوق بین الملل" با حضور وزیر امور خارجه کشورمان در «کاراکاس» برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات