• چهارشنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۸ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 98042613565
  • منبع : نمایندگی البرز

با خاص‌ترین موزه ایران آشنا شوید

از جمجمه نئاندرتال تا بز چهارچشم ‌+ عکس

از جمجمه نئاندرتال تا بز چهارچشم ‌+ عکس

ایسنا/البرز ‌پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج علاوه بر اینکه یک نهاد آموزش عالی به شمار می‎رود، چند میراث گران‌بها و ارزشمند را هم در خود جای داده است، موزه جانورشناسی یکی از این داشته‌هاست که می‌تواند لحظات شگفت‌انگیزی را برای بازدیدکنندگان رقم بزند، برای نمونه اگر دوست دارید جمجمه انسان‌های اولیه یا مراحل رشد جنین انسان را از نزدیک ببینید حتماً به این موزه سر بزنید.

‌به گزارش ایسنا، جمجمه انسان اولیه و جنین انسان فقط یکی از مواردی است که می‌تواند باعث شگفتی شما شود، زرافه شش متری، ببر بنگال، مورچه‌خوار و جانوران جهش یافته از نمونه‌های دیگری است که در این موزه نگهداری می‌شود.

در همین خصوص با رئیس موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت و گو کردیم.

دکتر علیرضا صبوری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: این موزه از سال ۱۳۰۷ توسط جلال افشار تاسیس شده و از دو قسمت عمومی و کلکسیون علمی تشکیل شده که شامل گونه‌ها و انواع مختلفی از حشرات، کنه‌ها، حلزون‌ها، عنکبوت‌ها، جوندگان و موش‌ها و بسیاری حیوانات دیگر است.

صبوری افزود: در بخش کلکسیون علمی، حدود ۵۰ هزار نمونه حشره و پنج هزار نمونه کنه از ۱۲۰ گونه مختلف وجود دارد.

وی در ادامه در خصوص بخش عمومی موزه گفت: جانوران این بخش به دو نوع بومی و غیر بومی تقسیم می‌شود که در بخش غیربومی گونه‌هایی کاملاً منحصر به فرد وجود دارد.

صبوری موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران را خاص‌ترین موزه ایران دانست و اظهار کرد: برخی از جانوران موجود در موزه تنها در این مکان وجود دارد و شما در هیچ موزه دیگری آنها را نمی‌بینید؛ گونه‌هایی مانند زرافه شش متری و مار بوآی پنج متری که از لحاظ جثه ظاهری قابل توجهند و یا حتی جانوری مانند مورچه خوار که شاید کودکان و حتی بزرگسالان فقط آن را در تلویزیون دیده‌اند این مجموعه را بسیار خاص و منحصر به فرد کرده است.

وی در ادامه افزود: جانوران دیگری مانند، تمساح، خفاش، ببر بنگال، کانگورو، شامپانزه، میمون، غزال، گورخر و گونه‌های معمول دیگر مانند سردیس کرگدن، مارال‌ها و … وجود دارد، برخی از گونه‌ها مانند صدف و ماهی‌ها هدیه‌هایی از کشور فلیپین است.

رئیس موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخشی از موزه مربوط به انسان است، گفت: در این بخش جنین‌هایی از انسان در مراحل مختلف رشد داریم که علاوه بر تحقیقات دانشگاهی در معرض دید عموم هم قرار دارد، علاوه بر جنین تعدادی جمجه انسان که متعلق به فرانسه بوده است در موزه وجود دارد، البته تعدادی از جمجه‌ها مربوط به انسان‌های اولیه است.

صبوری از وجود بخشی برای جانوران جهش یافته هم خبر داد و گفت: در این بخش جانورانی که از لحاظ ژنتیکی دچار جهش شده‌اند وجود دارد، مثلاً بزهایی با چهار چشم، پنج پا و موارد غیر طبیعی دیگر.

رئیس موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در خصوص سال تاسیس این موزه گفت: این موزه در سال ۱۳۰۷ به همت جلال افشار جمع شده است، البته در آن زمان فقط دو اتاق بود و با ظاهر کنونی تفاوت داشت.

وی در پایان در خصوص مشکلات این موزه گفت: این موزه، موزه‌ای دانشگاهی است یعنی بودجه خود را از دانشگاه می‌گیرد، نگهداری این گونه‌های ارزشمند و منحصر به فرد که در برخی موارد تنها نمونه در دنیا هستند نیازمند صرف هزینه است.

گفتنی است علاقه‌مندان می‌توانند روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه (روزهای فرد هفته) در تابستان ۹۸ از ساعت ۹ صبح تا ۱۳ و بعد از ظهرها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ برای بازدید از این موزه به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha