به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رشیده طلیب که نماینده حزب دموکرات ایالت میشیگان و اصالتاً فلسطینی است، یکی از چهار نمایندهای است که روز پیش در پیام توئیتری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، هدف انتقاد و حمله قرار گرفت.
ترامپ گفته است که این افراد باید به مکانهای "درب و داغون و پر از جنایت" که از آن آمدهاند، برگردند؛ وی به این نکته توجه نداشته است که همه آنها شهروندان آمریکا هستند و سه نفر از آنها –شامل طلیب- در آمریکا به دنیا آمدهاند. وی همچنین آنها را به گفتن "چیزهای وحشتناک" درباره آمریکا متهم کرده است و نیز اظهار داشته که آنها "از اسرائیل متنفرند".
اگرچه طلیب هیچگاه در کرانه باختری زندگی نکرده است، اما در این ناحیه بستگانی دارد و به عنوان یک قهرمان محلی برای پیشرفت در ردههای بالای دولت آمریکا شناخته میشود.
"بسام طلیب"، عموی رشیده طلیب که در کرانه باختری ساکن است، نظرات ترامپ را "بیانی نژادپرستانه برای هدف قرار دادن رشیده که ریشه فلسطینی دارد" نامید.
وی افزود: "این بیان، ثابت میکند که ترامپ یک ضد فلسطین، ضد اسلام و کاملاً متعصب در مورد اسرائیل است".
به گفته او، "ریشه اصلی جنایت" در کرانه باختری، نیم قرن اشغال توسط اسرائیل است. بسام میگوید: "رئیسجمهور ترامپ، به جای کمک به مردم ما برای احقاق حقوقشان، تصمیم دارد تا کنار ظالمان بایستد، نه کنار مظلومان".
ابراهیم ملحم، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز گفته است که بیان دونالد ترامپ، "توهینی" به دفتر ریاست جمهوری و قوانین آمریکا است. وی اظهار داشت: "این یک توهین به مجسمه آزادی، معروفترین نماد آمریکا و نیز به ارزشهای آمریکایی است که در آن مهاجران از سراسر جهان به عنوان یک ملت و تحت یک قانون متحد هستند."
فلسطینیان پس از آنکه ترامپ، قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و به دنبال آن، سفارت آمریکا را به این شهر که مورد منازعه است منتقل کرد، روابط خود را با کاخ سفید قطع کردند.
کاخ سفید، در واکنشی دفتر دیپلماتیک نمایندگان فلسطین در واشنگتن را بست و صدها میلیون دلار کمک خود به تشکیلات خودگردان فلسطین را قطع کرد.
فلسطینیان درخصوص "برنامه صلح خاورمیانه" ترامپ نیز، بهطور پیشگیرانهای آن را رد کردهاند و وی را به داشتن تعصب نامنصفانه نسبت به اسرائیل متهم کردهاند. آنها ماه پیش، کنفرانس بحرین را که طی آن، کاخ سفید بخش اقتصادی برنامهاش را معرفی کرد، تحریم کردند.
یکی از دیگر افرادی که هدف حمله ترامپ بود، الهان عمر، نماینده ایالت "مینهسوتا" است که متولد سومالی است. وی اوایل امسال، با اظهار اینکه نمایندگان کنگره به خاطر پول از اسرائیل حمایت میکنند، آشوبی در میان نمایندگان دو حزب آمریکا ایجاد کرد.
طلیب، جنبش تحریم به رهبری فلسطین را علیه اسرائیل به راه انداخته است. از سوی دیگر، اسرائیل روابط خوبی با ترامپ ایجاد کرده است؛ وی علاوه بر انتقال سفارت آمریکا به قدس، حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را نیز به رسمیت شناخته است.
در همین راستا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، مکرراً ترامپ را مورد تحسین قرار داده است، رقبای نتانیاهو در اسرائیل و بعضی از گروههای آمریکایی یهود، با بیان اینکه این اقدام نتانیاهو، باعث تضعیف حمایت دوحزبی آمریکا از اسرائیل میشود و آن را مبدل به مسئله سیاسی میکند، وی را مورد انتقاد قرار میدهند.
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی، از اظهار نظر درخصوص این پیامهای توئیتری ترامپ امتناع کرده است؛ اما یائیر نتانیاهو، پسر نتانیاهو که به عنوان مشاور غیر رسمی پدرش فعالیت میکند، از آنها استقبال کرده است؛ به خصوص از درخواست ترامپ برای عذرخواهی چهار نماینده از مردم اسرائیل.
یائیر نتانیاهو در پیام توئیتری خود، با قدردانی از ترامپ، اظهار داشت که او بهترین دوست مردم یهودی در تمام دوران کاخ سفید بوده است.
یوسی شاین، کارشناس روابط آمریکا-اسرائیل در دانشگاه تلآویو گفته از اینکه اسرائیل به منازعه وارد شده است، متعجب نشده است. وی گفته است: "خصومت آنها با ترامپ، و این موضوع که او روابط صمیمی با نتانیاهو دارد، به تدریج صدای متنفران از اسرائیل در آمریکا را درمیاورد".
احمد محمد، یک محقق سیاسی در دانشگاه ملی سومالی در موگادیشو، گفته است که از نظرات ترامپ متعجب نشده است و آن را بخشی از برنامه مخالفت با مهاجرات و "مقابله با تنوع" ملیتها عنوان کرده است.
او در مورد ترامپ گفته است: "پس از موفقیت در پیشبرد برنامه ضد مهاجرتیاش، این اقدام، آغاز ایجاد آمریکای بدون مهاجر و نیز خارج کردن افراد مهاجر همچون عمر از عرصه سیاست است".
انتهای پیام
نظرات