به گزارش ایسنا، ولی داداشی در جلسه علنی بعد از ظهر امروز دوشنبه و در جریان طرح سوال خود از وزیر علوم در خصوص علت عدم ارائه خدمات رفاهی مناسب به دانشجویان دکتری گفت: دانشجویان دکتری سربازان خط مقدم جنبش نرمافزاری و تولید علم و فناوری هستند که تمام وقتشان را صرف تحقیق و تولید علم کردند، اما امروز با مسائل مالی و فقر و نداری دست به گریبان هستند و در تامین مایحتاج اولیه با مشکل مواجه شدند.
داداشی با بیان اینکه تلاش وزارت علوم در جهت ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان دکتری تمام عیار نبوده خطاب به وزیر علوم یادآور شد: شما میتوانستید در زمان بستن لایحه بودجه در دولت و همچنین بررسی آن در مجلس شورای اسلامی برای آنها رایزنی کنید مجلس شورای اسلامی هم واقف به مشکلات دانشجویان است ولی ما از شخص وزیر تلاشی ندیدیم و از طرف وزارت علوم در این زمینه رایزنی نشد.
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیا کمک بلاعوض ماهیانه مثل وزارت بهداشت به دانشجویان دکتری میدهید؟ متاسفانه این اتفاق نیفتاده و این موضوع در بودجه پیشبینی نشده است. در حالی که دانشجویان دکتری بین ۲۵ تا ۳۵ سال سن دارند و عموما متاهل هستند. آنها با ۲۰ میلیون تومان صندوق رفاه دانشجویی نمیتوانند در شهرستانهای بزرگ خانه اجاره کنند.
وی همچنین گفت: این دانشجویان در تهران باید حداقل ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان رهن و ماهیانه دو میلیون تومان اجاره برای خانه بدهند. آیا تسهیلاتی که به آنها میدهید تنفس دارد در حالی که به آنها اجازه کار نمیدهید اینها چهطور زندگی کنند درحالی که حتی امکانات حداقلی هم ندارند؟
داداشی با بیان اینکه دانشجویان دکتری حق کار در یک ارگان را ندارند و باید تمام وقت در دانشگاه باشند، افزود: سازوکاری ایجاد نشده که دانشجویان دکتری مایحتاج اولیه را برای خود و خانوادهاش آماده کنند. ما هم تحرکی از وزارت علوم ندیدیم مگر چقدر وام و تسهیلات به این افراد پرداخت میشود؟
نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: در حال حاضر مدت سنوات مجاز رفاهی که برای دانشجویان تعیین شده هشت ترم است در حالی که خیلی از آنها نمیتوانند کارشان را در این مدت به سرانجام برساند و حداقل نیاز به ۱۲ ترم دارند لذا درخواست ما افزایش این مدت است.
وی اظهار کرد: علاوه بر این خیلی از این دانشجویان خانواده دارند و انتظار میرود زمان دانشجویی آن جزو سوابق کاریشان محسوب شود. اینها کار اجباری برای دانشگاهها انجام میدهند من پیشنهاد میکنم تدریس مقاطع پایینتر به آنها داده شود و حداقل بیمه پاره وقت و حقوقی بابت این کار دریافت کنند.
این نماینده مجلس با طرح این سوال که وزارت علوم برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه چقدر زمینه سازی کرده یادآور شد: رساله دانشجویان دکترا که ماهها و بعضی سالها روی آن کار کردند میتوانند رهاورد اقتصادی برای کشور داشته باشد. همچنین میتوان در بودجه سالانه هزینه رساله دکترا را گنجاند اینها نخبگان کشور هستند و ما باید به آنها کمک کنیم.
نماینده مردم آستارا در مجلس با بیان این که توجه اساسی به جذب دانشجوی دکتری صورت نگرفته و سهمیهها براساس نیازسنجی نبوده خاطر نشان کرد: چرا تلاش نمیکنیم شرط سنی برای دارندگان مدرک دکترا بالا برود. تا زمانی که برای نخبگان کشور ارزش و اهمیت قائل نشویم به جایی نخواهیم رسید. کشورهای دیگر هم اگر توسعه یافتند به این دلیل بوده که برای نخبگان و محققانشان ارزش قائل شدند ما هم نگذاریم فراز مغزها استمرار یابد. دشمنان ما برای اینها فرش قرمز پهن کردند. پس ما با عملکرد و کوتاهی خود منجر به این امر نشویم.
داداشی در پایان از وزیر علوم خواست قول دهد که مشکلات دانشجویان دکتری به حداقل میرسد و زمانی که مصری رئیس جلسه قول وزیر را اعلام کرد از داداشی از غلامی خواست در زمان بررسی لایحه بودجه در دولت و مجلس در مورد خدمات رفاهی دانشجویان دکتری تهمیدات لازم را بیندیشد.
عبدالرضا مصری که رئیس جلسه را برعهده داشت خطاب به وزیر علوم گفت: همه قراردادهای پژوهشی دانشگاهها چه با خود دانشگاه و چه اساتید و چه گروهها حق بیمهاش پرداخت شده و اگر شما لیست بیمه ندهید به آنها اجحاف شده است.
انتهای پیام
نظرات