• دوشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98042412724
  • خبرنگار : 71234

کمالوندی در مجلس:

پیوستن به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا نگرانی ندارد/نگاه سیاسی نداشته باشید

پیوستن به کنوانسیون ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا نگرانی ندارد/نگاه سیاسی نداشته باشید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر این که نباید به کنوانسیون ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتو زا نگاه سیاسی داشت، گفت: هیچ نگرانی از پیوستن به این کنوانسیون وجود ندارد، پیام ما با تصویب این کنوانسیون آن است که جمهوری اسلامی ایران قواعد بین المللی را درباره فعالیت هسته‌ای قبول دارد.

به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی در جلسه علنی عصر امروز دوشنبه و در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف شده و مدیریت ایمینی پسماند پرتو زا گفت: این کنوانسیون نگرانی ندارد، دو سال به صورت مستمر و حداقل در ۱۶۰۰ ساعت کار کارشناسی با مشارکت بخش‌های مختلف اعم از ریاست جمهوری، وزارت خارجه و مرکز پژوهش‌ها مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه کمیسیون امنیت ملی به سوالات پاسخ داده شد و دیگر ابهامی باقی نماند.

وی افزود: ما راکتور قدرت و تحقیقاتی داریم مواد سوخت مصرف شده و مواد پسماند افزایش پیدا کرده که قطعاً حمل و نقل آن براساس استانداردها صورت گرفته، قرار نیست در این کنوانسیون حقی از ایران گرفته شود آن چه خواهیم داشت در مجموع مزایا است.

وی ارتقای ایمنی برای افراد و محیط زیست و تبادل تجربیات با کشورهای عضو کنوانسیون رل از جمله مزایای عضویت در این کنوانسیون عنوان و اظهار کرد: حداقل ۴۰ کشور عضو وضعیت شبیه ما دارند ما می‌توانیم از تجربیات هسته‌ای آنها استفاده کنیم برخی از کشورهای عضو این کنوانسیون حق شرط‌هایی اعلام کردند ضمن این که این امکان را داریم که هر گاه تصمیم گیری کنیم با اعلام یک سال قبل از کنوانسیون خارج شویم.

کمالوندی با بیان این که با عضویت در این کنوانسیون از تجربیات دنیا استفاده می‌کنیم، افزود: ما کشور هسته‌ای فعال از نظر سوخت نیروگاه و سوخت راکتور هستیم اگر این کنوانسیون با رأی بالا تصویب شود این پیام را به دنیا می‌دهد که کسانی که ما را متهم به سلاح هسته‌ای می‌کنند بیهوده گفته و ما چیزی غیر از ایمنی و اطمینان از حفظ محیط زیست را دنبال نمی‌کنیم قطعاً باید در نگهداری و حمل سوخت مصرف شده استانداردها رعایت شود ما می‌توانیم در این راه از تجربیات کشورها استفاده کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: پیوستن به این کنوانسیون نگرانی ندارد و پیام قوی است به آنهایی که می‌گویند ایران قواعد بین المللی را درباره فعالیت هسته‌ای قبول ندارد.

وی با بیان این که ما در پیوستن به این کنوانسیون حق شرط‌هایی را لحاظ کردیم، گفت: کشورهایی مثل چین و نیوزیلند با حق شرط عضو شدند لذا هیچ مورد نگران کننده‌ای وجود ندارد. ما با عضویت می‌توانیم از تجارب خوب دنیا استفاده کنیم در این کنوانسیون کشورهایی هستند که فعالیت هسته‌ای‌شان به مراتب کمتر از ما است. ما بعد از پیوستن باید گزارشاتی را سه سال یکبار بدهیم که احتیاج به راستی آزمایی ندارد مثل آژانس نیست ما با عضویت به ۷۹ گزارش دیگر دسترسی پیدا می‌کنیم.

کمالوندی خطاب به مجلس گفت: مجلس از این فرصت تاریخی به خصوص در مقطع فعلی استفاده کند، رأی بالا به این کنوانسیون پیام قوی در سطح بین المللی خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha