به گزارش ایسنا، سید امین قاسمی گفت: مطالعات مقدماتی فسیل مکشوفه، دستافزارهای سنگی، گونهشناسی جانوری و دانههای گیاهی غار کلدر خرمآباد آغاز شده و پس از اتمام، نتایج آن در قالب مقالات علمی، سخنرانیها و … به اطلاع مجامع علمی و عموم کشور خواهد رسید.
وی اظهار کرد: فصل سوم کاوش باستانشناختی غار کلدر خرمآباد که با اهداف اولیه تاریخنگاری لایههای پارینهسنگی میانه (منتسب به دوره استقراری جوامع نئاندرتال) و دستیابی به تعداد بیشتر مصنوعات و دستافزارهای سنگی آغاز شده بود با انجام عملیات مرمتی و حفاظتی نهشتههای باستانی ترانشه به اتمام رسید.
بهروز بازگیر سرپرست هیئت باستانشناسی غار کلدر خرمآباد نیز گفت: این فصل از کاوش، دستاوردهای چشمگیری از جمله کشف بخشی از فسیل جمجمه انسان هوشمند، مصنوعات سنگی شاخص دو گونه هموساپین و نئاندرتال، گونههای مختلف جانوری و دانههای گیاهی را در برداشت که نشان از غنای این محوطه باستانی برای کاوشهای هدفمند و درازمدت دارد.
وی افزود: مطالعات مقدماتی فسیل مکشوفه، دستافزارهای سنگی، گونهشناسی جانوری و دانههای گیاهی آغاز شده است که پس از اتمام مطالعات، نتایج آنها در قالب مقالات علمی، سخنرانیها و … به اطلاع مجامع علمی و عموم کشور خواهد رسید.
این باستانشناس با بیان اینکه سومین فصل کاوش باستانشناسی غار کلدر لرستان با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت، اضافه کرد: این محوطه که هماکنون بهعنوان قدیمیترین سایت پارینهسنگی جدید در ایران شناخته شده دارای شواهد پارینهسنگی میانه در لایههای زیرین نیز است.
بازگیر تصریح کرد: تاریخنگاری نهشتههای باستانی پارینهسنگی جدید در فصل قبل کاوش در این محوطه نشان از استقرار جوامع شکارگر و گردآورنده غذا در محدوده زمانی ۲۳ تا ۵۴ هزار سال پیش دارد که این محوطه را به یکی از سایتهای کلیدی ایران تبدیل کرده است.
انتهای پیام
نظرات