• دوشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98042412461
  • خبرنگار : 71616

ستاری در افتتاح خط تولید آزمایشی پژو ٣٠١:

کارخانه‌داری ارزش افزوده ایجاد نمی‌کند/باید طراحی و تجاری‌سازی به دست خودمان باشد

کارخانه‌داری ارزش افزوده ایجاد نمی‌کند/باید طراحی و تجاری‌سازی به دست خودمان باشد

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه صرف داشتن کارخانه، دانش و دانشگاه و مهمتر خام‌فروشی، ارزش افزوده ایجاد نمی‌شود، گفت: خودروسازان تا زمانی که خود به سمت تولید و بهینه‌سازی نروند و دانش به دست خودشان نباشد، پیشرفتی رخ نمی‌دهد؛ لذا لازم است که ساختار سنتی شکسته شود و به سمت تکنولوژی در حیطه خودکفایی برویم.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری روز دوشنبه، ۲۴ تیرماه در مراسم افتتاح خط تولید آزمایشی پژو ٣٠١ و بهره‌برداری از پیشرفته‌ترین سالن بدنه‌سازی خودرو در خاورمیانه اظهار کرد: مدتهاست که تلاش می‌کنیم معنای متفاوت کارخانه با صنعت را جا بیندازیم. اگر بخواهیم از نیروی انسانی استفاده کنیم، باید صنعت داشته باشیم نه کارخانه. صنعت جایی است که در آن بهینه‌سازی، طراحی و ساخت انجام می‌شود. هیچ کشور اروپایی با این حجم از نیروی انسانی وجود ندارد؛ اما به طراحی و تجاری‌سازی دانشی که در اختیار ما است، نیاز داریم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: در شرایطی که در مورد "دانش‌بنیان"ها صحبت می‌کنیم، باید بدانیم که کارخانه‌داری و خام‌فروشی باعث ارزش افزوده نخواهد شد. این خام فروشی می‌تواند در مورد نفت، معادن زعفران و هر کالای دیگر باشد. در حال حاضر برای ایجاد و ارتقای تولید باید دانش داشته باشیم و از آن استفاده کنیم. خودروساز تا زمانی که خود تولید نداشته باشد، بهینه‌سازی نداشته باشد، دانش را به دست خود نداشته باشد، پیشرفتی صورت نمی‌گیرد. اینکه در زمان تحریم‌ها با چینی‌ها و در شرایط عادی با اروپا همکاری داشته باشیم، همان کارخانه‌داری است.

وی افزود: با پول دولت تحقیقات به سرانجام نمی‌رسد. اگر قرار باشد که از پژوهش، خروجی محصول داشته باشیم، نیاز است که بخش خصوصی ورود کند. هیچ دانشگاهی محصول نمی‌دهد، بلکه تجاری‌سازی با همکاری شرکت‌ها صورت می‌گیرد. راه تزریق تکنولوژی کار با شرکت‌های دانش‌بنیان است و خوشبختانه ایران‌خودرو در این زمینه در حال پیاده‌سازی این برنامه است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: اگر طراحی خط تولید انجام شود، کار خوبی است.؛ چرا که روندهای تکنولوژی بسیاری از صنایع سنتی از جمله خودروسازی را در آینده تعطیل می‌کند. ایده‌های جدید صنعت خودروسازی را می‌تواند متحول کند.

ستاری تصریح کرد: در بحث تحقیقات اگر قرار است محصول جدیدی خارج شود، باید سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در آن وجود داشته باشد. تجاری‌سازی باید توسط شرکت‌ها انجام شود. راه تزریق تکنولوژی به صنعت خودرو همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان است که این اتفاق در شرکت ایران خودرو در حال رخ دادن است. ایران خودرو به دنبال این است که پلتفرم‌های خود را راه‌اندازی کند و تجربیات خوبی در ساخت پلتفرم داشته و در زمان تحریم‌ها کمک بسزایی کرده است.

وی اظهار کرد: حرکات جدید در زمینه ساخت خودرو در "ایران‌خودرو" فوق‌العاده است. این بحران‌ها باعث رشد می‌شود و دوست و دشمن شناخته می‌شود. ما اگر بخواهیم صنعت دانش‌بنیان داشته باشیم، باید طراحی و تمام موارد را خودمان انجام دهیم. در بین تحریم‌هاست که رشد صورت می‌گیرد و می‌توانیم خود را نشان دهیم. در حال حاضر مسیر شناخته شده و می‌دانیم که از کدام مسیر باید حرکت کنیم و نهضت خودکفایی ادامه‌دار پیش می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha