به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه که برای شرکت در نشست سالانه مقامات عالیرتبه شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، با تشریح برنامههای خود در طول این سفر و حضورش در نشست شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد اظهار کرد: در این نشست اقدامات آمریکا در جهت تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران که یکی از موانع عمده در تحقق اهداف توسعه پایدار است، به اطلاع اعضای جامعه بینالملل خواهیم رساند.
ظریف همچنین با اشاره به این که در جریان این سفر با دبیرکل سازمان ملل و تعدادی از همتایان خود نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد، در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا در جریان این سفر با اعضای کنگره آمریکا نیز دیداری خواهد داشت، اظهار کرد: فعلاً دیدارهای دوجانبه در چارچوب برنامه ملل متحد قرار میگیرد.
این دیپلمات عالیرتبه همچنین در پاسخ به این سوال که اکنون در سالگرد تصویب برجام قرار داریم و اگر شما به چهار سال قبل برگردید باز هم برجام را امضا میکنید، گفت: حتماً این کار را میکنم. یکی از اهداف اصلی این توافق بینالمللی، خارج کردن ایران از اجماع امنیتی و طرحی بود که صهیونیستها در این ارتباط علیه ایران ایجاد کرده بودند. این توافقنامه بینالمللی این طرح را شکاند و به همین دلیل صهیونیستها مهمترین مخالفان برجام بوده و هستند و در همین راستا تندروهای آمریکا نیز این سیاست را دنبال میکنند.
ظریف ادامه داد: البته عهدشکنیهای آمریکاییها در مورد توافقنامههای بینالمللی منحصر به برجام نیست. آنها تقریباً هر توافق بینالمللیای که وجود داشته حتی آنهایی که به تأیید کنگره رسیده است را زیر پا گذاشتهاند و این که آمریکاییها برجام را نقض کردهاند، نشاندهنده غیر قانونی بودن رژیم آمریکاست نه ناکارآمد بودن برجام.
ظریف همچنین در ارتباط با اراده اروپاییها برای حفظ برجام توضیح داد: اروپاییها ادعا میکنند که تمایل دارند برجام را نگه دارند ولی هنوز شاهد این نبودهایم که برای حفظ برجام حاضر به سرمایهگذاری باشند.
ظریف خاطرنشان کرد: این که شما اظهار علاقه بکنید و اعلام اراده بکنید برای حفظ یک توافقنامه بینالمللی با این که شما آماده باشید که سرمایهگذاریهای لازم را برای حفظ آن توافق انجام دهید، تفاوت جدی دارد.
انتهای پیام
نظرات