• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98041809549
  • خبرنگار : 71623

سرنوشت طرح اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده در میان آلودگی "ازنی" چه می‌شود!؟

سرنوشت طرح اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده در میان آلودگی "ازنی" چه می‌شود!؟

اخیرا رئیس گروه سلامت وزارت بهداشت اعلام کرده که احتراق سوخت در خودروها و موتورسیکلت‌ها و نبود کاتالیست مناسب باعث افزایش غلظت ناکس و در نتیجه غلظت ازن در کلانشهر تهران شده است. این در حالی است که اسفند ماه سال گذشته هیأت وزیران با به تعویق انداختن ماده مربوط به اسقاط موتورسیکلت‌های کاربراتوری موافقت کرده و سرنوشت اجرای این طرح هنوز مشخص نیست.

به گزارش ایسنا، طبق ماده ۱۱ آئین‌نامه فنی ماده دو لایحه هوای پاک که در شهریورماه سال ۹۷ به تصویب هیأت وزیران رسیده، "شماره‌گذاری موتورسیکلت بنزینی منوط به اسقاط یک دستگاه موتورسیکلت است. موتورسیکلت‌های برقی از شرط اسقاط معاف هستند".

طبق ماده ۱۲ آئین‌نامه فنی ماده دو لایحه هوای پاک نیز "تولیدکنندگان و واردکنندگان موتورسیکلت از تاریخ ابلاغ این تصویب‌نامه موظف هستند ۱۰ درصد سبد محصولات هر دوره سه ماهه خود را بر مبنای تعداد تولید، به موتورسیکلت برقی اختصاص دهند و در صورت عدم امکان به ازای شماره‌گذاری هر دستگاه موتورسیکلت از میزان ۱۰ درصد مذکور، سه دستگاه موتورسیکلت فرسوده از رده خارج کنند".

برای اثبات لزوم اجرای این قانون کافی است بدانیم که بر اساس آمارهای پلیس تا دی ماه سال گذشته ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده در کشور وجود داشته و هر ۱۰ موتورسیکلت کاربراتوری در هر کیلومتر به اندازه یک اتوبوس دیزلی قدیمی، ذرات معلق تولید می‌کند. این در حالی است که می‌توان با تبدیل موتور کاربراتوری به انژکتوری، تعداد ذرات معلق را تا ۹۰ درصد کاهش داد.

با این حال در ماه پایانی سال گذشته تعلیق قانون حذف موتورهای فرسوده خبرساز شد و علت آن نبود زیرساخت‌های لازم برای اجرای این قانون اعلام شد. اسفند ماه سال گذشته موتورسیکلت‌سازان با حمایت وزارت صنعت پیشنهاد حذف ماده مربوط به اسقاط موتورهای کاربراتوری را به دولت ارائه کردند که بعد از بررسی در هیئت دولت در نهایت این درخواست مورد موافقت هیئت وزیران قرار گرفت و ماده مربوط به اسقاط موتورهای کاربراتوری به تعویق افتاد.

اما این در حالی است که در روزهای اخیر رئیس گروه سلامت وزارت بهداشت گفت که احتراق خودروها و موتورسیکلت‌ها و نبود کاتالیست مناسب باعث افزایش غلظت ناکس و در نتیجه غلظت ازن شده است. در پیگیری‌های صورت گرفته نیز عضو هیئت مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران گفت که موضوع آلایندگی در رابطه با موتورسیکلت‌های فرسوده است که باید منابع لازم برای جایگزینی آنها توسط دولت ایجاد شود.

به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که سلامت مردم در خطر است باید نسبت به تعویق این طرح تجدیدنظر شود و هر چه زودتر نسبت به فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده اقدام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۳ ۱۸:۵۰

اگردولت از بخش تولید خودرو و موتور سیکلت خارج شود اصولا نیازی به هیچ طرحی نیست وبخش خصوصی با تولید محصولات با کیفیت انگیزه خرید محصولات جدید را در مردم ایجاد می کند .درحال حاضرکیفیت موتور سیکلت ها وخودروهای صفر بسیار پایین تر از همان محصول قدیمی هست