به گزارش ایسنا، «در سالهای اخیر ایرانیان پیشرفت چشمگیری در تولید مقالات علمی در دنیا داشتهاند.» این عبارتی است که امروزه در مجامع علمی و جهانی به گوشمان آشناست و افتخار آفرین و غرور انگیز است. لیکن در کنار این افتخارات به رغم افزایش تعداد مقالات، گزارههایی پیرامون عدم رعایت اخلاق پژوهشی دربارهی مقالات منتشر شده از ایران نیز وجود دارد که موجب زیر سوال رفتن فعالیتهای ارزشمند پژوهشی کشورمان شده است.
بنابراین در چرخه تولید علمی لزوم پشتیبانی نظام قانونی و حقوقی کشور در راه پیشگیری و بستن راه تقلب و مبارزه با آن در تهیه آثار علمی مشهود است. شناسایی اصالت اثر، تقلب، سرقت ادبی، تدوین سازوکارهای اخلاقی در پژوهش، تدوین و پیادهسازی استانداردهای پژوهشی در نظام علمی کشور ضرورتی انکارناپذیر است.
تصویب قانون و آییننامه اجرایی پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، گامی بسیار بلند و امیدوار کننده در نظام علمی کشور قلمداد میشود.
گروه حقوق و اخلاق علم و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور جهت بحث و بررسی اساتید و صاحب نظران در این حوزه، نشست علمی با موضوع «بررسی قانون و آیین نامهی اجرایی پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیهی آثار علمی» را در روز شنبه مورخ ۲۲ تیرماه ۱۳۹۸ برگزار میکند.
دکتر علی محمد فلاح زاده عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر حسن وکیلیان عضو هیئت علمی دانشگاه دانشگاه علامه طباطبایی و مدیرکل لوایح تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر غلامرضا ذاکرصالحی عضو هیئت علمی موسسهی پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی و دکتر زهرا شاکری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از جمله اساتید و صاحب نظرانی هستند که در موضوع مورد نظر، دارای تخصص و تالیفات علمی هستند و در جلسات تصویب قانون و آیین نامه مزبور نقش آفرینی کردهاند. بدین وسیله از صاحب نظران، اندیشمندان و علاقهمندان به موضوع میتوانند جهت بحث و تبادل نظر در این خصوص در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور حضور بهم رسانند.
براساس اعلام مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، به شرکت کنندگان در نشست، گواهی حضور اعطاء میشود.
انتهای پیام
نظرات