• سه‌شنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98041105561
  • خبرنگار : 71577

مالیات برای کنترل نفرت‌های اجتماعی!

مالیات برای کنترل نفرت‌های اجتماعی!

در شرایطی که ابزاری برای کنترل فعالیت‌های سوداگرانه در بازار نباشند، سرمایه‌ها ترجیح می‌دهند به حوزه‌های کم زحمت و بی‌دردسری مانند دلالی بروند که به اعتقاد یک اقتصاددان، در صورت نبود ابزارهای مالیاتی مانند مالیات بر عائدی سرمایه، شکاف‌های طبقاتی بیشتر و باعث به وجود آمدن نفرت‌های اجتماعی می‌شود.

به گزارش ایسنا، مالیات بر عائدی سرمایه که این روزها فعالان اقتصادی منتظر خبر تدوین لایحه آن هستند بحث جدیدی نیست. این نوع مالیات در بسیاری از کشورهای دنیا و مخصوصاً کشورهای توسعه یافته برای هدایت سرمایه‌ها به بازارهای مولد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طبیعی است که در صورت نبود یا ضعف سازوکارهای مالیاتی در هر اقتصادی، سرمایه‌ها تمایل دارند به حوزه‌های کم دردسر و پرسودی مانند دلالی و سفته‌بازی بروند. فقط در صورت استفاده از ابزارهای قانونی و مقرراتی همچون مالیات بر عائدی سرمایه است که دولت‌ها می‌توانند جلوی فعالیت‌های اختلال‌زا در اقتصاد را بگیرند.

۱۹۰ کشور مالیات بر عائدی سرمایه را اجرا می‌کنند

در این باره ایمان اسلامیان با اشاره به سرمایه‌گذاری برخی از ایرانیان مقیم خارج از کشور در بازار املاک ایران درباره علت این مساله اظهار کرد: در حال حاضر در حدود ۱۹۰ کشور دنیا مالیات بر عائدی سرمایه را اجرا می‌کنند؛ بر این اساس اگر شخصی در هرکدام از این کشورها مسکنی تهیه کند و چند سال بعد بخواهد آن را بفروشد سازمان مالیاتی سود آن شخص از این معامله را کسر می‌کند. علت این مساله هم این است تا از شکاف‌های طبقاتی و گسترش بی‌عدالتی اقتصادی و اجتماعی جلوگیری کنند.

این اقتصاددان یکی از علل مهم توسعه کشورهای پیشرفته را سودآوری بیشتر فعالیت‌های تولیدی نسبت به فعالیت‌های سوداگرانه ارزیابی کرد و گفت: یکی از مشکلات مزمن اقتصاد ایران این است که منطق اقتصادی حکم می‌کند که سرمایه‌گذاران پولشان را به جای تولید به حوزه‌هایی مانند املاک ببرند. در کشورهای دیگر هم اگر ابزارهایی مانند مالیات بر عائدی سرمایه نباشد وضعیت همین می‌شود.

او با بیان اینکه حتی در کشوری مانند آمریکا که یک کشور سرمایه‌داری است نیز حدود ۱۰۰ سال است که طرح مالیات از عائدی سرمایه اجرا می‌شود، ادامه داد: اغلب ثروتمندان ایرانی ثروت خود را از راه خرید و فروش ملک به دست آورده‌اند. در چنین شرایطی است که تورم به عید ثروتمندان و عزای فقرا تبدیل می‌شود. ثروتمندان باید بخش عمده‌ای از سود خود را که از محل اینگونه خرید و فروش‌ها به دست می‌آورند باید به حاکمیت برگردانند تا حاکمیت آن را صرف کاهش شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی کند.

اسلامیان در این باره به مورد کشور فرانسه اشاره کرد که اگر در آنجا اثبات شود که خرید و فروش ملکی برای صاحب آن سودی داشته است، مبلغ قابل توجهی را به عنوان مالیات و پوشش‌های اجتماعی برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر باید به دولت پرداخت کنند.

او با اشاره به اختلاف قیمت خرید رسمی خودرو با فروش آن در بازار آزاد ادامه داد: در این بین یک شخص به دلیل داشتن رانت یا اینترنت خوب توانسته است یک خودرو را ثبت نام کند و با این کار به اندازه چند ماه یک کارمند درآمد داشته است. این اتفاق در هیچ کجای دنیا اتفاق نمی‌افتد.

شکاف‌های طبقاتی به خاطر نبود ابزارهای مالیاتی است

او به شکاف‌های عمیق طبقاتی و بروز نفرت‌های اجتماعی به تبع آن هم اشاره کرد و گفت که بخش زیادی از این مساله به دلیل نبود ابزارهای مالیاتی درست مانند مالیات بر عائدی سرمایه است.

این اقتصاددان به مالیات بر سکه به عنوان طرحی در راستای اخذ مالیات بر عائدی سرمایه اشاره کرد و گفت: با این سیاست‌گذاران به لحاظ اجرایی باید به تبعات از بین رفتن اعتماد در فضای اقتصادی هم توجه داشته باشند. آرژانتین زمانی جزو یکی از پنج قدرت اقتصادی برتر بود اما اجرای چند سیاست نادرست اقتصادی این کشور را به جایی رسانده که می‌بینیم حالا دچار فرسودگی مزمن اقتصادی شده است که دلیل عمده آن بی‌اعتمادی مردم به حاکمان اقتصادی این کشور و در نتیجه شکست خوردن هر سیاست اقتصادی است.

اگر می‌دانستند سراغ سکه نمی‌رفتند!

اسلامیان با بیان اینکه بسیاری از خریداران سکه اگر می‌دانستند که خرید سکه قرار است مشمول مالیات شود به سراغ آن نمی‌رفتند، اضافه کرد: درست است که خریداران سکه بسیار بیشتر از مبلغ مالیات تعیین شده سود کرده‌اند اما اینکه بعد از خرید سکه علی‌رغم توافقات قبلی مجبور به پرداخت مالیات شوند باعث لطمه زدن به اعتماد فعالان می‌شود.

این اقتصاددان با استقبال از طرح مالیات بر خرید سکه و تسری آن به دیگر حوزه‌های اقتصادی به ویژه مسکن و خودرو اظهار کرد: طرح‌های مالیات بر عائدی سرمایه باعث فرونشاندن آتش التهاب در این حوزه و بردن سرمایه‌ها به بخش تولید خواهد شد.

مالیات بر سکه قدم اول اجرای مالیات بر عائدی سرمایه

او با بیان اینکه به نظر می‌رسد تعداد خریداران سکه‌های مشمول مالیات زیاد نباشد از این جهت با وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی همراهی کرد و آن را آغازی برای شروع طرح‌های مشابه برای ایجاد عدالت اقتصادی توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین اخبار از سرنوشت تدوین لایحه مالیات بر عائدی سرمایه، محمدعلی دهقان دهنوی - معاون اقتصادی وزارت اقتصاد - گفته است که کلیات این لایحه به تأیید کارشناسان رسیده است که در صورت تأیید وزیر اقتصاد اواخر همین هفته آماده و در نهایت تحویل مجلس خواهد شد.

دهقان دهنوی همچنین با بیان این‌که مالیات بر عایدی سرمایه در هر کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفته که در تدوین این لایحه باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم تا باعث انحراف و جابجایی سرمایه‌ها به جاهای دیگر نشویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۲:۳۰

خریداران سکه سود کردند؟!!!! تا حدودی توانستند که حفظ ارزش پول کنند. به این دلیل بانک مرکزی ما رو میخواهد نقره داغ کند. شما اول فرق سود و کاهش ارزش پول را بدانید بعد اظهار نظر کنید. کاهش ارزش پول خودش مالیات تورمی است. حالا از این دوباره مالیات میگیرن؟! چرا پوپولیستی حرف میزنید. اگر فقط سکه گران شده بود درسته سود بود ولی الان ما سودی نکردیم. ضمنا مالیات بر عایدی سرمایه هنوز تصویب نشده و این مالیات بر سکه های پیش فروش خلاف شرع خلاف قانون و خلاف انسانیت است. والسلام

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۲:۴۴

مالیات بر عواید سرمایه تصویب نشده است. اینی که میخواهند از خریداران سکه بگیرن مالیات نیست. جبران اشتباه دولت در فروش سکه است. اداره مالیات را بانک مرکزی جلو انداخته. امیدواریم قوه محترم قضاییه بخاطر این کار با بانک مرکزی برخورد نماید.

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۲:۵۸

هرموقع می خوان جیب مردم رو خالی کنن می گن تو اکثر کشورها(190) دارن مالیات می گیرن یکی نیست به این بی سوادها بگه خوب اکثر کشورها که مالیات میدن مردمش کلی مطالبه دارن از دولت. از آموزش و پرورش رایگان، بهداشت و درمان رایگان، حقوق شهروندی و هزار تا چیزه دیگه این اقتصاد ندادن ها ی دولتی فقط رفیق دزد و شریک قافله هستن. بعدش طرف هنوز نمی دونه که تو اون کشورها نه منابعی دارن نه چیزه دیگه برای همین فقط مالیات می گیرن اینجا با ااین همه منابع نمی تونن کشور رو اداره کنن از بس که دزدی می کنن حالا می خوان دست تو جیب مردم هم بکنن بخصوص از کسایی که چند درصد از دارایی شون رو فقط حفظ کردن نه درامدشو ن رو افزایش دادن نه سودی کردن. هنوز اکثر این آدمها فرق تورم و سود رو نمی فهمن . تازه دولت الان برای ما که کارمند هستیم و عملا دیگه با حقوقی که می گیریم هیچکاری نمی تونیم انجام بدیم چه تدبیری داره اینجا نمیاد بگه تو 190 کشور دنیا تو همچین اتفاقی اگه برای اقتصادشون بیافته دولت چیکار می کنه برای مردم اینو دیگه قیچی و سانسور می کنن

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۲:۵۹

آقای پوپولیست! اکثر کشورها که سقوط ارزش پول نداشتند که بخواهند مالیات بر سقوط ارزش پول بگیرن. قوانین مالیاتی آنها از اول شفاف و مشخصه و از سود واقعی طبق قانون مالیات میگیرن و دبه ای در کارشون نیست از طرفی سطح رفاه و امکانات هم بالاست.

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۳:۰۶

مادامی که تورم وجود داره صحبت کردن از مالیات بی معنی است، خود تورم مالیات هست، چند بار باید مالیات گرفت؟ (تو ایران موقع دفن متوفی هم مالیات بر ارزش افزوده می گیرن!)، علاوه بر تورم مالیات باید منطقی و منصفانه باشه، تو ایران بیشترین مالیات را کارمندها و کارگران می دهند و بعد از آن هر کسی که شفافیت دارد مثل خریداران سکه بانک مرکزی که در حال حاضر به آنها ظلم بزرگی شده است

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۳:۱۶

نفرت احتماعی را خریداران سکه ایجاد کردند؟! بروید سراغ اختلاسگران قاچاقچیان میلیاردها دلار ارز و ...

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۳:۱۶

خوبه که خودت گفتی که قبلاً اعلام نشده در ضمن کدوم سود. جنابعالی بی ارزش شدن پول ملی رو میگی سود. واقعاً اگه میشه دلار رو بکنین 1200 سکه هم بشه 600 . من یکی خیلی هم خوشحال میشم

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۳:۲۶

عامل نفرت اجتمایی تورم های نجومی و بی مدیریتی است نه افرادی که برای بی ارزش نشدن پس اندازشون با اعتماد به دولت و تبلیغ خود بانک مرکزی اقدام به خرید رسمی و قانونی کرده اند

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۲ ۰۰:۴۲

اقا محمد نمیشه به بهانه حفظ ارزش پولت کالا و مسکن و خودرو را بگیری تو پارکینگ بذاری و به امید گران شدنش احتکارش کنی و قیمت اجاره بهای مسکن را از ۶۰۰ هزار ببری به ۲۳۵۰ تومان انصاف حلقه گمشده است و با دست بردن تو جیب کارگر به نان و نوا برسی

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۳:۴۱

وقتی شما میدانید مالیات بر سکه طرح عایدی بر ثروت هست و هنوز توسط قانون گذتر محترم تصویب نشده عده ای کاسه داغ تر از آش حق قانونگذاری و اجرای آن بدون مصوبه مجلس را ندارند اگر بدین شکل پیش برود هر سازمانی برای خود قانونگذاری و اجرا میکند

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۴:۰۲

زمانیکه از پیش فروش سکه استقبال نشد بانک مرکزی با تبلیغات فراوان مبنی بر قیمت قطعی و معاف از مالیات و تعداد نا محدود مارا فریب داد در حالی که نقشه هایی برای ثبت نام کننده ها کشیده بود ولی دیگر اعتماد تمام شد

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۴:۳۹

 براساس آخرین آمارها در خرداد ماه 97 حجم سپرده‌های بلند مدت بانک‌ها به 835 هزار میلیارد تومان رسیده و نقدینگی کل ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان، در صورتی که دولت تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان سکه پیش فروش کرده است، حالا دولت اگر قرار است از افزایش قیمت سکه که ناشی از تورم عمومی بوده مالیات دریافت کند، آیا بهتر نیست به فکر پرداخت خسارت به سپرده گذاران هم باشد؟ اگر تورم مالیات دارد آیا خسارت نمیتواند داشته باشد؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۷:۴۰

اولاً، از آنجا كه قانون ماليات بر عايدى سرمايه در مجلس به تصويب نرسيده، تمسك بى پايه، غير قانونى و نامربوط دولت به قانون ماليات بر درآمد براى اخذ وجه از خريداران سكه مصداق بارز قانون شكنى، بى تدبيرى و تبعيض است كه 'اصل عدالت' را كه از پايه هاى تقنين است پايمال خواهد كرد. ...

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۱۸:۱۵

مثل اینکه هر کی از راه میرسه چه آگاه چه ناآگاه یه نظری میده. در ایران چی بالا نرفته؟ اگر قیمت سکه بالا رفته مثل افزایش قیمت سایر کالاها بخاطر تورم بوده. دقیقا از چه چیزی میخواهید مالیات بگیرید مالیات از تورم؟ این ردیف شغلی که اداره مالیات ابداع کرده واقعا مضحکه شغل خریدار سکه از بانک لابد کسی هم که از نانوا نان میخرد شغلش خریدار نان از نانواس و ...