• دوشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98041004914
  • خبرنگار : 71402

/سرمقاله گاردین/

ملاقات ترامپ و اون شیرین‌کاری بود نه پیشرفت

ملاقات ترامپ و اون شیرین‌کاری بود نه پیشرفت

هالیوود عاشق ماجراهای دنباله‌دار است. با این حال مخاطبانی که پای فیلم‌های تماشایی اما بدساخت می‌نشینند تنها باید خودشان را ملامت کنند. پاداش آنها نسخه‌های بی‌کیفیت است که در آن نقص‌های اصلی واضح ‌باشد. روز یکشنبه، دونالد ترامپ سومین قسمت از نمایشنامه خود را با کیم جونگ اون به نمایش گذاشت که پس از اجلاس سران سنگاپور و افتضاح هانوی بود.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در مطلبی با اشاره به دیدار روز یکشنبه رهبران آمریکا و کره‌شمالی در مرز دو کره نوشت: «مذاکرات دقیقه نودی در منطقه غیر نظامی میان دو کره، ترامپ را به اولین رئیس‌جمهوری آمریکا تبدیل کرد که قدم به خاک کره‌شمالی گذاشت و به گفته ناظران و البته خودش "تاریخ‌ساز" شد. اینکه اتفاقی برای اولین بار رخ دهد ذاتا مهم نیست! علتی وجود دارد که روسای جمهوری پیش از او چنین کاری نکرده بودند و هرگز به دیدار پدر یا پدربزرگ کیم جونگ اون نرفتند. این اقدام مشروعیت و وجهه برای کشوری ایجاد می‌کند که از سوی سازمان ملل به ظلم حقوق بشری متهم است و تنها ابزار دیپلماتیکش برنامه تسلیحات هسته‌ای است و برای همین، مذاکرات تاکنون حاصلی نداشته است.

کار نمایشی رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ با وعده احیای مذاکرات در سطح کاری همراه شد. قطعا تصادفی نیست که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا که گمان می‌رود عامل تضعیف مذاکرات پیشین بوده باشد، جایی در مغولستان گرفتار کار بود. 

مشکل همچون همیشه پای بر جاست و موضع آمریکا چیزی جز وخامت را نشان نمی‌دهد. ترامپ پس از نشست سنگاپور به خود می‌بالید که کره‌شمالی دیگر تهدید هسته‌ای به شمار نمی‌رود. او یکشنبه تاکید کرد آزمایش‌های موشکی پیونگ‌یانگ در ماه مه آزمایش‌های موشکی نبوده‌اند. در همین حال کیم جونگ اون ماه خوبی را پشت سر گذاشت و به تازگی دست خداحافظی برای شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین تکان داد. برای اولین بار یک رهبر چینی پس از ۱۴ سال به کره‌شمالی رفته بود.

مون جائه-این، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی بهترین بازیگر نقش مکمل این درام است اما او به جلسه یکشنبه میان کیم جونگ اون و دونالد ترامپ ملحق نشد. دیپلماسی ترامپی عمدتا نمایش است و کره‌شمالی این را می‌داند. بی‌توجهی پیونگ‌یانگ به نماینده ویژه آمریکا و تلاش آن برای نگه داشتن مذاکرات در سطح عالی گواه آن است. بهترین نتیجه احتمالا ژست خلع سلاح هسته‌ای از سوی پیونگ‌یانگ و کاهش تحریم‌ها از سوی آمریکا خواهد بود. این احتمال وجود دارد که چرخه نشست‌ها و مرافعه حین تداوم برنامه کره‌شمالی ادامه یابد. بدتر اینکه یک رئیس‌جمهوری دمدمی‌مزاج می‌تواند ما را دوباره به مسیر هشداردهنده‌ای بکشاند. چیزهایی بیش از نارضایتی مخاطبان در معرض خطر قرار دارد. بر خلاف کسانی که به سینما می‌روند، ما نمی‌توانیم راحت از کنار آن بگذریم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha