• جمعه / ۷ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98040703726
  • منبع : دانشگاه تهران

نظر استاد فقید در مورد انتصابش به ریاست دانشگاه تهران:

در تعامل با دانشجویان دریافتم در گذشته به مسائل اجتماعی توسعه توجه نمی‌کردیم

در تعامل با دانشجویان دریافتم در گذشته به مسائل اجتماعی توسعه توجه نمی‌کردیم

در یادداشتهای یازدهمین رئیس دانشگاه تهران که در تاریخ چهارم تیر ماه ۱۳۹۸ دیده از جهان فرو بست، آمده است: «تعامل با دانشجویان باعث شد متوجه شوم در سال‌های گذشته ما فقط به اعداد و ارقام و رشد اقتصادی توجه می‌کردیم و به مسائل اجتماعی توسعه آن گونه که باید، توجه نمی‌کردیم».

به گزارش ایسنا، دکتر علینقی عالیخانی اول بهمن سال ۱۳۰۷ در ابهر متولد شد و پس از تحصیل در دبیرستان البرز با قبولی در رشته علوم سیاسی وارد دانشگاه تهران شد و پس از دریافت لیسانس به فرانسه رفت و دکترای خود را از دانشگاه پاریس در رشته اقتصاد گرفت.

وی در سال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۸ وزیر اقتصاد بود و از ۲۸ تیر ۱۳۴۸ تا ۲۴ تیر ۱۳۵۰ ریاست دانشگاه تهران را بر عهده داشت.

در سال ۱۳۴۱ که کشور دچار رکود شدیدی بود، با ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و تشکیل وزارت اقتصاد دکتر عالیخانی وزیر اقتصاد شد و با انجام اصلاحات گسترده در بدنه اقتصادی کشور، میانگین رشد اقتصادی ایران را به سطح دو رقمی رساند.

تقویت بخش صنعت، تمرکززدایی از فعالیت‌های صنعتی و توزیع آن‌ها در کل مناطق مناسب کشور، کاهش بیکاری با تقویت صنایع کوچک در حال فعالیت و ایجاد تنوع در فعالیت‌های صنعتی و تولیدی را از جمله اقدامات تأثیرگذار او در حوزه اقتصاد ذکر و به دلیل این اقدامات از او به عنوان بنیانگذار برنامه‌های اصلاحی در ساختار اقتصاد کشور یاد می‌کنند.

دکتر عالیخانی در مورد انتصاب به ریاست دانشگاه تهران می‌گوید: «تعامل با دانشجویان باعث شد متوجه شوم در سال‌های گذشته ما فقط به اعداد و ارقام و رشد اقتصادی توجه می‌کردیم و به مسائل اجتماعی توسعه آن گونه که باید، توجه نمی‌کردیم».

این وزیر پیشین با دید مدیریتی خاص خود به اداره دانشگاه تهران پرداخت و تغییر و تحولاتی در بخش‌های اداری و انتشاراتی دانشگاه ایجاد کرد. یکی از کارهای اصلاحی او در مقام ریاست دانشگاه، تشدید نظارت بر اصالت و کیفیت علمی کتاب‌ها و مقالاتی بود که در دانشگاه تهران منتشر می‌شدند و برای بررسی تالیفات، شورایی را تعیین کرد تا بر کیفیت آثار تألیفی نظارت بیشتری به عمل آید.

وی در اظهار نظری درباره دوران ریاستش در دانشگاه تهران، برخی از اقدامات خود را مثبت و برخی دیگر را منفی توصیف کرده است.

دکتر عالیخانی پس از ریاست دانشگاه تهران، از کارهای دولتی کناره گرفت و در بخش خصوصی به فعالیت پرداخت.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، وی سرانجام در چهارم تیر ماه ۱۳۹۸ دیده از جهان فرو بست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha