به گزارش ایسنا، رامین نورقلیپور در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس با اشاره به آثار تخریبی سیلاب عید نوروز گفت: بحران حادث شده آنچنان شدت و گستردگی داشت که برخی مناطق استان گیلان حدود ۴۰ روز زیر سیلاب و آب گرفتی بودند. در این حادثه زیرساختهای راههای مواصلاتی، اراضی کشاورزی، واحدهای دام و طیور، باغها، منازل مسکونی، واحدهای صنعتی و تجاری متعددی به شدت تخریب شد و در یک کلام، زندگی شهروندان کاملا از حالت معمول خارج شده و به سمت شرایط بحرانی پیش رفت. اکنون در شرایط پساسیل انجام فعالیت های بازدارنده برای وقوع سیلابهای مشابه و برنامه ریزی دولت برای جبران بخشی از خسارتهای ایجاد شده و ترمیم زیرساختهای به شدت آسیب دیده از مطالبات اصلی مردم است که بدون فوت وقت باید اقدامات عملی از سوی دولت صورت گیرد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواستار به اجرا درآمدن طرح جامع سیلاب و لایروبی در دو رودخانه اصلی گرگان از مصب دریا تا مبدا شد و افزود: در گذشته پیگیریهای متعددی برای انجام لایروبی در این دو رودخانه انجام شد اما اعتبارات اختصاص یافته در سایر بخشها هزینه شد. اتصال تمامی کانالهای اصلی زهکشی به دریا با توجه به کارکرد چندگانه آب ورودی به دریا و تکمیل تمامی ابنیههای پیشبینی شده برای کانالهای اصلی و فرعی زهکشی کشاورزی از دیگر مطالبات مردم است که متأسفانه در شرایط فعلی عدم وجود و یا وجود این ابنیهها خود به عنوان مانعی در مسیر سیلاب عمل کردهاند.
نماینده مردم کردکوی در مجلس تاکید کرد: اجرای عملیات لایروبی و زه کشی نیازمند دبیرخانه مشترکی جهت تبادل نظر و هماهنگی کارشناسی و مدیریتی برای تعیین اولویتها و مشارکت جوامع و ذینفعان است. تسریع در پرداخت وجوه خسارت وارده به شهروندان آسیب دیده علیرغم تمام تلاشهایی که دولت انجام داده از دیگر مطالبات مردم است که متأسفانه هنوز هم در این ارتباط گلایههای بسیاری از سوی سیل دیدگان به ویژه در شهرستان گمیشان وجود دارد و روستاهای بندرترکمن و سیمینشهر درگیر مشکلات هستند.
نورقلیپور ادامه داد: اهتمام جدی دولت در بازسازی اماکن و منازل آسیبدیده و توجه جدی در تأمین اقلام اساسی سیلزدگان از جمله موارد ضروری است. متأسفانه هنوز تعدادی از شهروندان سیل زده در داخل چادرها زندگی میکنند، در حالی که قرار بود مبلغی از سوی دولت برای اجاره منازل در اختیار این افراد قرار گیرد که متأسفانه این اقدام اجرایی نشده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: گرچه وقوع سیل روند اجرای تمامی پروژههای عمرانی را تحت تأثیر خود قرار داده است، اما هم اکنون ضرورت دارد اقدامات اجرایی پروژهها از جمله جاده چهاربانده کردکوی – بندر ترکمن، طرح گردشگری آشوراده، تکمیل باشگاه تختی در بندر ترکمن، آب شیرینکن سیمینشهر، تکمیل باشگاه صدرای بندر گز و تعیین تکلیف زمین چمن کردکوی و سایر پروژه های عمرانی باید با سرعت بیشتری اجرایی شود.
وی در پیشنهادی خواستار سرعت در اجرای عملیات کلنگزنی و آغاز عملیات عمرانی پروژه بیمارستان گمیشان با توجه به محرومیت شدید و جمعیت بالای این شهرستان شد.
انتهای پیام
نظرات