• جمعه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98031706973
  • خبرنگار : 71467

فقط ۳.۵ درصد دکترا دارند

نگاهی به مدرک تحصیلی کارمندان

نگاهی به مدرک تحصیلی کارمندان

از مجموع بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار کارمندی که در دستگاه‌های اجرایی ایران فعالیت می‌کنند، حدود ۷۹۰ هزار نفر کمتر از لیسانس و ۱۵۰ هزار نفر زیر دیپلم هستند.

به گزارش ایسنا، افزایش سطح تحصیلی کارکنان از جمله برنامه‌های اصلاح نظام اداری در حوزه سرمایه انسانی به شمار می‌رود و البته مسئولان سازمان اداری و استخدامی معتقدند که در چند سال اخیر اتفاقات مثبتی در این بخش ثبت شده و سطح تحصیلات کارمندان رشد خوبی داشته است؛ به طوری‌که اکنون سطح تحصیلی کارکنان عمدتاً در لیسانس و بالاتر قرار داشته و کمتر کارمندانی هستند که دارای مدرک دیپلم یا زیر دیپلم باشند.

این در حالی است که بررسی آخرین آمار و اطلاعات کارکنان دستگاه‌های اجرایی مشمول و غیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین نهادهای انقلابی بر اساس مدرک تحصیلی آنها در سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد که از مجموع حدود دو میلیون و ۲۷۶ هزار و ۹۲۸ کارمند نزدیک به ۵۰ درصد آنها یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۰۶ هزار نفر دارای مدرک لیسانس هستند. البته این آمار، نیروهای نظامی و انتظامی، وزارت اطلاعات، دفاع و پشتیبانی و نیروهای مسلح و شرکت‌های وابسته را به دلیل محرمانه بودن در برنمی‌گیرد.

همچنین حدود ۱۵۰ هزار و ۵۴۳ نفر کمتر از دیپلم و ۳۸۱ هزار نفر دارای مدرک دیپلم و ۲۶۰ هزار نفر فوق دیپلم هستند. بر این اساس حدود ۷۹۰ هزار نفر از کارمندان زیر مدرک لیسانس هستند.

بررسی سایر اطلاعات از این حکایت دارد که ۲۹۸ هزار نفر دارای مدرک فوق لیسانس و حدود ۸۱ هزار و ۶۵۰ نفر مدرک دکتری دارند.

اما در بین دستگاه‌های اجرایی بیشترین کارمندان مربوط به وزارت آموزش و پرورش با حدود ۹۵۵ هزار و ۲۹۱ نفر هستند که در بین آنها ۵۴۶ هزار و ۸۴۸ نفر دارای مدرک لیسانس بوده و تعداد افرادی که مدرک دکتری داشته و در وزارت آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند به حدود ۲۴۱۷ نفر می‌رسد.

در نهاد ریاست جمهوری که حدود ۲۷ هزار و ۳۳۰ نفر فعالیت می‌کنند نزدیک به ۲۰۰۰ نفر کمتر از دیپلم و ۴۸۷ نفر مدرک دکتری دارند.

در سایر وزارتخانه‌ها می‌توان به وضعیت وزارت دادگستری اشاره کرد که از حدود ۲۳۱۷ کارمند ۹۸ نفر کمتر از دیپلم و شش نفر دارای مدرک دکتری بوده و عمده آنها دارای مدرک لیسانس هستند.

از حدود ۴۵ هزار نفر مشغول در وزارت صنعت، معدن و تجارت هم حدود ۱۱ هزار و ۷۳۰ نفر زیر دیپلم هستند.

همچنین در وزارت اقتصاد نیز از حدود ۱۱۷ هزار کارمند تا ۳۶۰۰ نفر کمتر از دیپلم و ۳۸۷ نفر مدرک دکتری دارند.

وضعیت تحصیلی کارکنان دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۳۹۷

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۳:۲۲

کارمندان رفتند در دانشگاه پیام نور مدرک لیسانس رشته هایی که اصلا ربطی به کاشون نداره از جمله موردی که من می شناسم مثل آشپزی و ... گرفتند تا حقوقشون بالاتر بره این که دیگه افتخار نداره اگر راست می گویید نخبه های ممکلت که در دانشگاه تهران شریف و ... رو استخدام کنید نه فک و فامیل رئیس روسا رو

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۵:۵۲

بنظر شما نباید بین ان کس که مدرک تحصیلی سنوات خدمتی بیشتر دارد از نظر ضریب حقوقی فرق باشد

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۸:۵۳

بالاترین مدرک تحصیلی مربوط به آموزش و پرورش است پ کمترین حقوق ها هم مربوط به آموزش و پرورش است پس علم و مدرک ارزش ندارد.

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۲۰:۳۳

چرا کار در شب و شب کاری به عنوان شغل سخت محسوب نمیشه آیا قانونی هست که کارگر بتواند از بازنشستگی پیش از موعد استفاده کند کارگران بعد از سی سال کار فرسوده و بیمار میشوند ای کاش کارگر بعد از بیست سال کار بازنشسته شود چون بازنشستگی  بعد از سی سال کار مساوی است با بیماری و خستگی دانش پزشکی تایید می‌کند که عامل بسیاری از بیماری ها بی‌خوابی و اختلال خواب میباشد افرادی که شب کار هستند  زود بیمار می‌شوند و در خطر معرض مبتلا به بیماری های صعب العلاج هستند شغل کارگری خودش سخت و طاقت فرسات یعنی کارگر از لحاظ جسمی زود فرسوده و خسته میشه

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۲۱:۳۶

در آموزش و پرورش تعداد افرادی که دکتری دارند بسیار بیشتر است متاسفانه با قانون من درآوردی مدارکشان را اعمال نمی کنند ، نمونه خود بنده از سال 95 دکتری روانشناسی دارم اما مدرک بنده را اعمال نمی کنند و مدرک فوق لیسانسم را که سال 83 ارایه کرده ام منظور داشته اند.

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۲۳:۵۶

دیگر مدرک تحصیلی ملاک خوبی نیست چون همان هم رانتی شده حتی نمره درون ان هم رانتی شده و کلا" از ارزش افتاده است.

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۸ ۱۲:۳۱

در سازمان دامپزشكي كشور كساني با مدرك نامرتبط سركارند فقط بخاطر آشنايي با رييس اين اجحاف در حق افراد لايق و كاربلد هست از نقاط دور به پايتخت ميان و جاي نخبه ها رو ميگيرن