• یکشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98031205061
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

100 کودک "معلول" کرمانشاهی چشم انتظار پدر و مادر هستند

100 کودک "معلول" کرمانشاهی چشم انتظار پدر و مادر هستند

ایسنا/کرمانشاه معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمانشاه گفت: هم اکنون بیش از ۱۰۰ کودک معلول در مراکز بهزیستی چشم انتظار خانواده‌هایی هستند که آنها را به فرزندخواندگی قبول کنند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، مرتضی کوهی در جمع خبرنگاران در خصوص شرایط واگذاری کودکان به فرزندخواندگی، گفت: پیش از سال ۱۳۹۲ قوانین سخت گیرانه ای در این زمینه وجود داشت، از جمله اینکه یک سوم اموال خانواده باید به نام فرزندخوانده زده می‌شد.

وی افزود: این کودکان بنابر قوانین سهمی از ارث ندارند، بنابراین این نگرانی همواره وجود دارد که دوران بزرگسالی آنها با مشکل مواجه شود، بنابراین قانونگذار تکلیف کرده بود که یک سوم اموال خانواده به نام این کودکان زده شود.

کوهی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۲ شرایط واگذاری کمی تعدیل شد و تشخیص واگذاری به قاضی سپرده شد و در حال حاضر به این شکل است که خانواده متعهد می‌شود بخشی از اموال خود را به فرزندخوانده خود بدهد و از طرفی بیمه عمر و حساب بانکی هم برای نوزاد توسط خانواده برقرار می‌شود.

وی افزود: در کنار توانایی و بضاعت مالی، شرایط دیگری هم برای فرزندخواندگی لحاظ می‌شود به عنوان مثال خانواده باید از سلامت جسمی و روانی برخوردارد باشد، از طرفی والدین باید پایگاه اجتماعی مناسبی داشته باشند و سو سابقه در پرونده آنها نباشد. همچنین والدین باید به لحاظ فرهنگی و عقیدتی هم صاحب صلاحیت باشند.

وی افزود: تمام این سخت گیری‌ها برای این است که بتوانیم آینده‌ای مناسب برای این بچه‌های بی پناه و یتیم رقم بزنیم.

معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۵۰ خانواده پشت نوبتی فرزندخواندگی، گفت: متأسفانه خانواده‌ها علاقه‌ای به پذیرش کودکان در سنین بالاتر ندارند و ترجیح آنها پذیرش نوزاد به فرزندخواندگی است.

وی افزود: از طرفی بخشی از کودکان هم مشکلات جسمی داشته و معلول هستند و کمتر خانواده‌ای برای پذیرش آنها متقاضی است.

کوهی یادآور شد: بیش از ۱۰۰ کودک معلول در بهزیستی چشم انتظار خانواده‌هایی هستند که آنها را به فرزند خواندگی قبول کند.

معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمانشاه افزود: هرچقدر هم رسیدگی به این کودکان در مراکز بهزیستی مطلوب باشد، باز جای خانه و خانواده را برای این کودکان پُر نمی‌کند و از خیرینی که توانایی و استطاعت نگهداری کودکان معلول را دارند درخواست داریم به فکر این کودکان باشند.

وی افزود: در حال حاضر در مراکز نگهداری کودکان، هر کودک یک پرونده تحصیلی، بهداشتی و تربیتی و مراقبتی دارد و رفتار و سلامت جسم و روان آنها متناوبا کنترل می‌شود.

کوهی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال پیش کودکان در مراکز مشابه اردوگاه نگهداری می‌شدند، گفت: از ۱۰ سال پیش مراکز شبه خانواده راه اندازی شد که با گسترش کمی این مراکز، در هر مرکز تعداد اندکی کودک نگهداری می‌شود و فضای مرکز بگونه ای است که کودک احساس کند درون خانواده قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha