به گزارش ایسنا، لی هسین لونگ، نخست وزیر سنگاپور در یک کنفرانس امنیتی سالانه در این کشور گفت، کشورها از جمله آمریکا باید قوانین بینالمللی را در واکنش به قدرتمندتر شدن چین تغییر دهند و چین نیز باید در ازای این اقدام نقش بزرگتری در حمایت از چارچوب تجاری و حفظ صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن ایفا کند.
وی تشریح کرد: کشورها باید بپذیرند که چین به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد و قدرتمندتر خواهد شد و تلاش برای جلوگیری از بروز این اتفاق نه ممکن است و نه عاقلانه.
نخست وزیر سنگاپور ادامه داد: چین منافع قانونی و جاه طلبیهای خود را خواهد داشت، از جمله تولید فناوریهای پیشرفته بومی مانند صنایع اطلاعاتی. قوانین جدید بینالمللی باید در زمینههای متعددی از جمله تجارت و داراییهای معنوی، امنیت سایبری و رسانههای اجتماعی وضع شوند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، لی سخنران اصلی این کنفرانس بود که مقاماتی همچون پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت آمریکا، وی فنگه، وزیر دفاع چین و دیگر مقامات دفاعی و دانشگاهی در آن حاضر بودند.
این نخست وزیر همچنین یادآور شد، آمریکا به عنوان "قدرت برتر، دشوارترین تنظیم قوانین را بر عهده دارد".
او اظهار کرد، انتظار میرود که چین بخواهد در وضع هر گونه قوانین جدید نقشی داشته باشد زیرا در وضع قوانین فعلی مشارکت نداشته است و این مساله کاملاً یک پیشبینی منطقی است و در ازای آن چین نیز باید مسؤولیتهای بیشتری را بپذیرد و انتظار نداشته باشد که همچون گذشته با آن رفتار شود و این مساله به توافقات تجاری و امتیازاتی که چین در زمان پیوستن به سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۰۱ درباره آنها مذاکره کرد نیز تعمیم مییابد.
در آن زمان میزان تجارت کالاهای چین چهار درصد از تجارت جهانی را تشکیل میداد اما به گفته لی، هماکنون سهم چین در تجارت جهانی سه برابر شده و ۱۱.۸ درصد است، بنابراین بندهای توافقات صورت گرفته "دیگر به لحاظ سیاسی برای دیگر کشورها مناسب به نظر نمیرسند".
نخست وزیر سنگاپور در این کنفرانس افزود: به نفع خود چین است که از فروپاشی چارچوب بینالمللی تجارت جلوگیری کند و تغییرات بجا و بهموقعی را صورت دهد که تعامل و برابری بزرگتری را با شرکای تجاری خود شکل دهد.
وی همچنین از چین درخواست کرد که "با خویشتنداری و بر مبنای قانون" از قدرتش استفاده کند و نزاعها را در مناطقی همچون دریای چین جنوبی به طور مسالمتآمیز پایان دهد.
لی هسین لونگ در این باره گفت: چین باید به جای استفاده از زور یا تهدید، این کار را از راه دیپلماسی و سازش انجام دهد و به منافع اصلی و حقوق دیگر کشورها اهمیت دهد.
وی افزود: بدین ترتیب چین به مرور وجهه خود را به عنوان قدرتی منطقی و خیراندیش که نیازی نیست دیگر کشورها از آن هراس داشته باشند، شکل خواهد داد.
لی همچنین سختگیرانهتر شدن رفتار آمریکا و چین را نگرانکننده دانست و اظهار کرد: مشکل اساسی میان آمریکا و چین این است که اعتماد استراتژیک مشترک میان آنها وجود ندارد. این مساله برای هرگونه سازش یا توافق صلحآمیز مشکلساز خواهد بود اما ادامه مسیر فعلی اشتباهی جدی برای هر دو طرف است. هیچگونه اجتناب ناپذیری استراتژیکی در رویارویی آمریکا و چین وجود ندارد.
شاناهان و همتای چینی او نیز در حاشیه این کنفرانس با یکدیگر دیدار و توافق کردند که روابط خود را بهبود داده و تعاملات و همکاری ارتشهای دو طرف را گسترش دهند.
انتهای پیام
نظرات