به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس، کلیات طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آنها را بررسی کرده و در نهایت با ۹۸ رای موافق، ۱۵۰ رای مخالف و ۷ رای ممتنع با کلیات این طرح مخالفت کردند.
سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: مهمترین چیزی که در بحث کلیات این طرح مطرح است انطباق آن با سیاستهای کلی و اصول قانون اساسی است. مهمترین موضوع امروز بحث جمعیت در حوزههای انتخابیه است. در حال حاضر در بین دو حوزه انتخابیه که هر کدام یک نماینده مجلس شورای اسلامی دارد شاهد هستیم که اختلاف جمعیت چشمگیری وجود دارد و متاسفانه در این طرح نیز به این موضوع توجه نشده است.
وی در ادامه اظهار کرد: سه عنصر انسانی، سیاسی و جغرافیایی مواردی است که باید در تعیین تعداد نمایندگان حوزههای انتخابیه مدنظر باشد. چند سال گذشته دولت لایحهای را برای افزایش ۲۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی آورد که در نهایت مجلس با آن مخالفت کرد. اکنون نیز ما بر این باوریم که باید مسیر این موضوع از طریق دولت و ارائهی لایحه حل شود.
محمدجواد کولیوند رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در رابطه با این طرح گفت: نزدیک سه دوره است که در مجلس شورای اسلامی بحث افزایش تعداد نمایندگان حوزههای انتخابیه پیگیری میشود. در دوره هشتم از سوی دولت لایحهای ارائه شد که در نهایت به دور نهم مجلس منتقل شد و از آنجا که دولت مسیر لایحه خود را ادامه نداد در قالب طرحی در صحن مجلس مطرح شد که آن زمان نیز با مخالفت روبرو شد.
وی در ادامه اظهار کرد: جمعیت کشور در اول انقلاب ۳۶ میلیون بود و اکنون به ۸۲ میلیون رسیده است بعضی از حوزههای انتخابیه باید صاحب نماینده جدید شود، چرا که در بعضی از حوزهها تعداد نمایندگان با جمعیت تناسبی ندارد.
انتهای پیام
نظرات