به گزارش ایسنا، به نقل از ارم نیوز، گروههای آزادی و تغییر در سودان در بیانیهای اعلام کردند که اعتصاب و نافرمانی مدنی یک اقدام مقاومتی مسالمتآمیز است و چارهای جز برگزاری اعتصاب برای اصلاح مسیر انقلاب و تکمیل آن وجود ندارد.
در این بیانیه با اعلام برگزاری راهپیماییهای "نظام مدنی" به سمت میدانهای محل اعتصاب در روز پنجشنبه، آمده است: اعتصاب روز سهشنبه در داخل نهادها و شرکتهای خصوصی و دولتی و بخشهای فنی و حرفهای آغاز خواهد شد و تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.
گروههای آزادی و تغییر سودان اعلام کردند: چهارشنبه شاهد تشکیل کمیتههای نافرمانی مدنی در شهرها و محلههای مختلف خواهیم بود.
در همین راستا، سران معترضان سودانی از مردم این کشور خواستند برای تحقق درخواست انتقال قدرت از شورای انتقالی نظامی به غیرنظامیان روزهای سهشنبه و چهارشنبه اعتصاب سراسری کنند.
در این بیانیه آمده است: آماده شدن برای یک اعتصاب سیاسی و نافرمانی مدنی، یک اقدام مسالمت آمیز مقاومتی است و ما ناگزیر هستیم که در آن قدم بگذاریم و مصمم باشیم که آن را با قدرت مردم و وجدان شهروندان هوشیار انجام دهیم.
از سوی دیگر، کمیته پزشکان سودان از فوت یکی از اعتراضکنندگانی خبر داد که در هفته گذشته در جریان حمله به اعتصابکنندگان در مقابل فرماندهی ارتش در خارطوم زخمی شده بود.
کمیته پزشکان سودان در بیانیهای اعلام کرد: محمد زینالحاج ۱۹ ساله پس از اینکه در تاریخ ۱۳ مه در پی اصابت گلوله به سرش و شکستگی استخوان جمجمه و خونریزی مغزی تحت مراقبتهای پزشکی بود، جان خود را از دست داد.
شورای نظامی انتقالی سودان هنوز هیچ واکنشی نسبت به کشته شدن این معترض نشان نداده است.
در ۱۳ مه به دنبال تیراندازی در اطراف محل اعتصاب شش تن کشته و بیش از ۲۰۰ تن زخمی شدند. در حالی که شورای نظامی برای اینکه خود را از مسئولیت کشتن این افراد مبرا کند، ۱۵ متهم را در رابطه با این حادثه بازداشت کرد، اما مخالفان میگویند که نیروهای "واکنش سریع" وابسته به ارتش در حملات به اعتصاب کنندگان دست داشتهاند.
از ششم آوریل هزاران سودانی در برابر مقر فرماندهی ارتش در خارطوم اعتصاب کردند تا با هدف تسریع در تحویل قدرت به غیرنظامیان، شورای نظامی را تحت فشار قرار دهند. آنها از این مساله نگران هستند که ارتش مطالباتشان در خصوص تغییر را زیرپا بگذارد.
عمر البشیر در ۱۱ آوریل بعد از ۳۰ سال قدرت، توسط ارتش برکنار شد.
انتهای پیام
نظرات