مهدی بصیری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اقدام به تشکیل یک استان جدید و به اصطلاح استان درست کردن و استانها را کوچک و تقسیم کردن در شرایطی که هستیم مشکلات عدیدهای در رابطه با آب به وجود میآورد و یکی از علل بروز مشکلات آب این است که این استانها کم و بیش به هم وابسته میشوند.
وی افزود: زمانی که میخواهیم آب را منتقل کنیم به دلیل اینکه آب میان دو استان است مورد مناقشه قرار میگیرد. همچنین علاوه بر آب، مساله حوضههای آبریز نیز مورد مناقشه قرار میگیرد.
بصیری ادامه داد: از طرفی هر جایی که تصمیم گیریها کوچکتر میشود، رعایت مسائل زیست محیطی بسیار کمتر میشود و زمانی که هر استانی برای خودش بخواهد تصمیم بگیرد به مسائل زیست محیطی توجه نمیکند.
وی خاطر نشان کرد: استانهای کوچک به سمت خواستهها و امیال خود میروند و این میل به استانی شدن قدری نیز خودخواهی است. یعنی این خودخواهی در زمینه منابع طبیعی و زیست محیط نقش خود را ایفا میکند و تصمیم گیریها بیشتر سلیقهای و دلخواهی میشود.
این عضو هیئت علمی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی با بیان اینکه تشکیل استان جدید، اقدام درستی نیست و در هر جایی که استانها را از هم جدا کردیم، فقط هزینههای دولت را بالا بردیم، اضافه کرد: حتی هزینههایی زیادی برای ساخت سیستمهای اداری برای نمونه پست یا ساختمان سازی ایجاد میکنیم.
بصیری تصریح کرد: از طرفی هزینههای غیر ضروری به لحاظ استانی شدن پیش میآید که شامل هزینههای مصارف و منابع است. بنابراین به نظر میآید تقسیم اصفهان با این شرایط اقدامی غیر مفید باشد.
طرح تشکیل استان اصفهان شمالی و تفکیک برخی شهرستانهای استان اصفهای برای تشکیل استان جدید از چندی پیش مطرح شده که موافقان و مخالفانی داشته است.
انتهای پیام
نظرات