به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پس از گذشت چندین ساعت از حمله به میدان نفتی شهر زلة لیبی که منجر به کشته شدن دو نگهبان و ربوده شدن شش تن دیگر شد، داعش مسؤولیت این حمله را بر عهده گرفت.
در همین راستا، بخش رسانهای ارتش ملی لیبی نیز پیش از این از مقابله با حمله به میدان نفتی زلة خبر داده و گفته بود، اطلاعات به دست آمده حاکی از دست داشتن یک گروه وابسته به داعش در این حمله است.
این درحالی است که ناجی المغربی، فرمانده نیروهای حراست از تاسیسات نفتی لیبی وابسته به نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" به رهبری خلیفه حفتر در گفتوگو با اسپوتنیک ضمن تکذیب اخبار منتشر شده درباره حمله به میدان نفتی زلة، تأکید کرد، هیچگونه حمله تروریستی به این میدان نفتی صورت نگرفته است و عناصر تروریستی به یک دروازه امنیتی در حدود ۲۰ کیلومتری میدان نفتی زلة حمله کردند.
از سوی دیگر، مصطفی صنع الله رئیس شرکت ملی نفت لیبی هم در واکنش به تحولات اخیر کشورش و تأثیر آن بر تولیدات نفتی اظهار کرد: چنانچه درگیریها میان نیروهای خلیفه حفتر و دولت وفاق ملی به رهبری فائز السراج ادامه یابد، حدود ۹۵ درصد از تولیدات نفتیمان را از دست میدهیم.
وی افزود: ما در حال حاضر روزانه ۱.۳ میلیون بشکه نفت استخراج میکنیم و اگر اوضاع بر همین منوال پیش برود این احتمال وجود دارد که ۹۵ درصد از تولیدات نفتیمان را از دست بدهیم.
از سوی دیگر، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز در سخنانی گفت که بر اثر درگیریها در طرابلس پایتخت لیبی و مناطق اطراف آن تاکنون بیش از ۷۵ هزار شخص آواره شدهاند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افزود که تنها در هفته گذشته ۱۰ هزار تن به دلیل درگیریها در طرابلس آواره شدند.
دوجاریک در ادامه تأکید کرد: شرکای انسانی به کمکهای خود ادامه میدهند و تا بدین لحظه بیش از ۳۴ هزار شخص از این کمکها برخوردار شدهاند، با این وجود تأمین مالی ناکافی روند پاسخگویی به نیازها در لیبی را مختل میکند.
انتهای پیام
نظرات