قدیر قیافه در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به ادعای اعمال تحریمهای جدید بر روی صنایع معدنی به ویژه فولاد، مس و آلومینیوم از سوی رئیس جمهور آمریکا، اظهار کرد: سالهاست که اقتصاد ایران تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد و البته که هر مرحله سختتر نیز شده است اما به موازات آن فعالان اقتصادی راههای بسیار زیادی پیدا کرده و توانستهاند از این تحریمها گذر کنند.
وی افزود: تحریم صنایع فلزی که چند روز پیش توسط رئیس جمهور آمریکا علیه بخش معدن و صنایع معدنی ایران و برای حوزههایی همچون فولاد، مس و آلومینیوم اعلام شد، موضوع جدیدی نیست؛ چرا که در همان زمان خروج یکجانبه آمریکا از برجام، فلزات ایران از جمله فولاد، مس و آلومینیوم در حوزه تحریمهای اعلام شده قرار گرفت.
او ادامه داد: در شرایط سختی که اقتصاد ایران در آن قرار گرفته است، دولت نباید گامهایی بردارد که به ضرر تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد. به ویژه در شرایطی که دولت و تمامی نهادهای مرتبط باید به حمایت از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و صنایع برخیزند و هدف «رونق تولید» را محقق کنند. اکنون نباید جلوی صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا گرفته شود. بنا بر آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته تولید فولاد بالغ بر ۲۵ میلیون تن بوده است؛ این در حالی است که میزان مصرف داخلی فولاد ایران در سال گذشته به ۱۴ میلیون تن رسید بنابراین باید اجازه داد مازاد تولید و نیاز کشور به خارج صادر شود تا صادرکنندگان هم علاوه بر ماندگاری در بازارها، به تعهدات خود به موقع عمل کنند.
عضو هیأت مدیره انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه بخش عمدهای از صادرات صنایع معدنی و فولاد ایران به کشورهای همسایه صورت میگیرد که پس از این نیز میتواند ادامه یابد، گفت: همچنین نکته حائز اهمیت این است که شرکتهای کوچک و متوسط بسیاری، صادرکننده محصولات معدنی ایران هستند که متناظر با آنها، شرکتهای کوچک و متوسط زیادی در دنیا و کشورهای هدف صادراتی، طرف قرارداد و خریدار محصولات ایرانی هستند و کار را پیش میبرند ضمن اینکه طرفهای مقابل آنها به دلیل قرار گرفتن در الگوی شرکتهای کوچک و متوسط، مراودات زیادی با آمریکا ندارند بنابراین از این جهت میتوان گفت که از این شرایط نیز میتوانیم عبور کنیم.
انتهای پیام
نظرات