به گزارش ایسنا، براساس اطلاعاتی که روزنامه فرامنطقهای الحیاة منتشر کرده است، دو کشتی پرچم عربستان، یک کشتی پرچم امارات و دیگری پرچم نروژ را داشتهاند، به این ترتیب دو نفتکش متعلق به عربستان به نامهای "المرزوقة" و "امجد"، نفتکش سوم با اسم "میشل" متعلق به امارات و نفتکش چهارم متعلق به نروژ با اسم "آندری ویکتوری" بودهاند.
بنا بر گفته وزیر انرژی عربستان، یکی از دو کشتی سعودی در مسیر بندر راس تنوره در شهر الدمام در خلیج فارس حامل تانکرهای نفت بوده است و قصد داشته به شرکت آرامکو در آمریکا برود.
در همین حال مقامات امارت الفجیره نیز گفتهاند، حرکت کشتیها و رفتوآمد آنها در بندر الفجیره به طور عادی در جریان است.
انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز تاکید کرد: تحقیقات درباره حادثه خرابکاری که در سواحل الفجیره رخ داد با دقت و به صورت حرفهای در جریان است و حقایق مشخص خواهند شد. ما نتیجه گیریها و بررسیهای خود را خواهیم داشت.
وی بدون اشاره به نقش این کشور در جنگ یمن و حملات علیه مردم این کشور و مشارکت آن در درگیریهای کنونی لیبی و مداخله در امور سودان و دشمنی دیرینهاش با ایران در اظهاراتی واهی مدعی شد: حادثه خرابکاری عمدی که برای چهار کشتی در آبهای منطقهای ما رخ داد اساسا به دلیل حمایت امارات و مواضع مثبت آن در حمایت از صلح و ثبات و صداقت بسیاری است که ما به دلیل شفافیت و مواضعمان کسب کردهایم!
از سوی دیگر، واشنگتن در اولین واکنش به عملیات الفجیره اظهار کرد، بازارهای جهانی نفت بعد از عملیات خرابکارانه علیه چهار کشتی در سواحل امارات از کمکهای کافی برخودار هستند.
وزارت انرژی آمریکا روز دوشنبه اطمینان داد که بازارهای جهانی کمکها و حمایتهای لازم را دریافت میکنند. شایلین هاینس، سخنگوی وزارت انرژی آمریکا درباره این حملات در نزدیکی امارت الفجیره گفت: این وزارتخانه به خوبی به تلاشهای صورت گرفته برای تعطیلی روند انتقال نفت، همانطور که دولتهای عربستان و امارات گفتند، واقف است.
در این راستا اسکای نیوز وابسته به امارات به نقل از یک مقام آمریکای مدعی شد، ارزیابی اولیه از هدف قرار دادن چهار کشتی به احتمال دست داشتن ایران در این عملیات اشاره دارد!
این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به تأثیر منفی این حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی نسبت به هرگونه دسیسه از سوی بدخواهان جهت برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه هشدار داده و خواهان هوشیاری کشورهای منطقه نسبت به هرگونه ماجراجویی از سوی عوامل خارجی شده است.
در عین حال این مسؤول آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت تیمی آمریکایی در ارزیابی و بررسی کشتیهای خسارت دیده به امارات کمک میکند اما تاکنون ادله لازم برای دستیابی به جوابهای قطعی درباره عملیات مذکور به دست نیامده است.
الفجیره یکی از بزرگترین مراکز بارگیری سوخت نفت برای کشتیها در جهان است. البته هنوز امارات ماهیت این حمله و عوامل پشت پرده آن را اعلام نکرده است. این عملیات هیچ تلفات جانی و نشت مواد نفتی را به دنبال نداشت.
انتهای پیام
نظرات