• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98022412512
  • خبرنگار : 71145

انتشار جزئیاتی از کشتی‌های خسارت دیده در سواحل امارات/ اولین واکنش آمریکا به حادثه الفجیره

انتشار جزئیاتی از کشتی‌های خسارت دیده در سواحل امارات/ اولین واکنش آمریکا به حادثه الفجیره
بندر الفجیره

روزنامه الحیاة جزئیات و نام چهار کشتی که در آب‌های منطقه‌ای امارات در معرض "عملیات خرابکارانه" قرار گرفتند، منتشر و در عین حال آمریکا نیز موضع‌گیری خود را درباره عملیات مذکور اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، براساس اطلاعاتی که روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة منتشر کرده است، دو کشتی پرچم عربستان، یک کشتی پرچم امارات و دیگری پرچم نروژ را داشته‌اند، به این ترتیب دو نفتکش متعلق به عربستان به نام‌های "المرزوقة" و "امجد"، نفتکش سوم با اسم "میشل" متعلق به امارات و نفتکش چهارم متعلق به نروژ با اسم "آندری ویکتوری" بوده‌اند.

بنا بر گفته وزیر انرژی عربستان، یکی از دو کشتی سعودی در مسیر بندر راس تنوره در شهر الدمام در خلیج فارس حامل تانکرهای نفت بوده است و قصد داشته به شرکت آرامکو در آمریکا برود.

در همین حال مقامات امارت الفجیره نیز گفته‌اند، حرکت‌ کشتی‌ها و رفت‌وآمد آنها در بندر الفجیره به طور عادی در جریان است.

انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز تاکید کرد: تحقیقات درباره حادثه خرابکاری که در سواحل الفجیره رخ داد با دقت و به صورت حرفه‌ای در جریان است و حقایق مشخص خواهند شد. ما نتیجه گیری‌ها و بررسی‌های خود را خواهیم داشت.

وی بدون اشاره به نقش این کشور در جنگ یمن و حملات علیه مردم این کشور و مشارکت آن در درگیری‌های کنونی لیبی و مداخله در امور سودان و دشمنی‌ دیرینه‌اش با ایران در اظهاراتی واهی مدعی شد: حادثه خرابکاری عمدی که برای چهار کشتی در آب‌های منطقه‌ای ما رخ داد اساسا به دلیل حمایت امارات و مواضع مثبت آن در حمایت از صلح و ثبات و صداقت بسیاری است که ما به دلیل شفافیت و مواضع‌مان کسب کرده‌ایم!

از سوی دیگر، واشنگتن در اولین واکنش به عملیات الفجیره اظهار کرد، بازارهای جهانی نفت بعد از عملیات خرابکارانه علیه چهار کشتی در سواحل امارات از کمک‌های کافی برخودار هستند.

وزارت انرژی آمریکا روز دوشنبه اطمینان داد که بازارهای جهانی کمک‌ها و حمایت‌های لازم را دریافت می‌کنند. شایلین هاینس،‌ سخنگوی وزارت انرژی آمریکا درباره این حملات در نزدیکی امارت الفجیره گفت: این وزارتخانه به خوبی به تلاش‌های صورت گرفته برای تعطیلی روند انتقال نفت، همانطور که دولت‌های عربستان و امارات گفتند، واقف است.

در این راستا اسکای نیوز وابسته به امارات به نقل از یک مقام آمریکای مدعی شد، ارزیابی اولیه از هدف قرار دادن چهار کشتی به احتمال دست داشتن ایران در این عملیات اشاره دارد!

این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به تأثیر منفی این حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی نسبت به هرگونه دسیسه از سوی بدخواهان جهت برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه هشدار داده و خواهان هوشیاری کشورهای منطقه نسبت به هرگونه ماجراجویی از سوی عوامل خارجی شده است.

در عین حال این مسؤول آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت تیمی آمریکایی در ارزیابی و بررسی کشتی‌های خسارت دیده به امارات کمک می‌کند اما تاکنون ادله‌ لازم برای دستیابی به جواب‌های قطعی درباره عملیات مذکور به دست نیامده است.

الفجیره یکی از بزرگترین مراکز بارگیری سوخت نفت برای کشتی‌ها در جهان است. البته هنوز امارات ماهیت این حمله و عوامل پشت پرده آن را اعلام نکرده است. این عملیات هیچ تلفات جانی و نشت مواد نفتی را به دنبال نداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۰۹:۱۶

این عملیات نظامی به دلایل ذیل بر اساس برنامه‌ریزی اسرائیل و اجرای عربستان بوده است: 1- این بندر در نزدیکی یک پایگاه نظامی و دریایی آمریکا بوده و به شدت توسط این پایگاه از سمت آب کنترل می‌شده است (عملیات از سمت آب یا توسط مین‌های دریایی نبوده است). 2- بلافاصله بعد از عملیات هواپیماهای جنگی فرانسه و آمریکا به پرواز درآمده‌اند و به کنترل هوایی منطقه پرداخته‌اند (عملیات از طریق هوا بوسیله اجسام پرنده نظیر پهپاد نبوده است). 3- نفتکش‌ها خالی از نفت بوده و فقط انبارهای عرشه و ساختمان آن دچار آتش‌سوزی شده‌اند و به بدنه نفتکش‌ها هیچگونه آسیبی نرسیده است. بنابراین آتش‌سوزی در داخل انبارهای خالی از نفت (لبریز از گازهای قابل اشتعال) شروع شده است. این امر نشان می‌دهد که آتش‌سوزی عمدی بوده است. جالب است که در این عملیات چهار نفتکش دچار آتش‌سوزی شده‌اند و حتی یک نفر از خدمه و کارکنان نفتکش‌ها دچار خسارت جانی نشده‌اند. 4- بررسی سوابق نظامی مشابه نشان می‌دهد که این عملیات با برنامه‌ریزی موساد و اجرای مامورین نظامی عربستان و با آگاهی کامل مسئولین اماراتی انجام شده است و برای سر پوشش گذاشتن بعدا دو نفتکش عربستانی را نیز بطور مشابه دچار آتش‌سوزی کرده‌اند. این عملیات کاملا ساختگی و بیشتر یک نمایش خنده‌دار حمله به نفتکش‌ها است. اگر نفتکش‌ها پر از نفت بودند امکان خاموش کردن نبود و صد در صد غرق می‌شدند. 5- عملیات آن قدر خنده‌دار و ساختگی و نمایشی اجرا شده است که دولتمردان کشور امارت نمی‌دانستند چگونه آن را رسانه‌ای کنند و چندین بار آن را تکذیب کرده و بعد از شش ساعت از گذشت عملیات آن را به طور رسمی رسانه‌ای کرده‌اند. 6- فاصله مرزهای آبی ایران از این بندر 700 مایل دریایی است و به هیچ طریقی نیروها نمی‌تواند از طریق مین‌گذاری یا فرستادن غواص و ... به این بندر که به شدت توسط پایگاه‌های نظامی آمریکا کنترل می‌شده، انجام شود. 7- به ملت و دولت کشورهای عربستان و امارات توصیه می‌کنند که به ارزش‌های قرآنی و اسلامی جهت ایجاد وحدت بین مسلمانان بپردازید و بیش از این بازیچه رژیم صهیونیستی و نژادپرست اسرائیل نشوید و مورد تمسخر ترامپ و اطرافیان آنها نباشید. بیایید در سایه اسلام و قرآن به حل اختلاف‌ها بپردازیم.

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۳

دستکاری جی پی اس با پهباد بوده. از زیردریایی و موشک خبری نیست.

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۱:۲۷

چرا کامنت ها رو درج نمیکنید ؟!

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۶:۰۲

خب یه چیزی بنویس خوششون بیاد منتشر میکنن.مگه میشه توی ایران ممیزی وجود نداشته باشه؟

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۶:۵۵

شیوخ راحت طلب و شاهزاده های عربستانی و اماراتی کاش قدر آسایش، عیش و نوش و آرامش خودتان را بیشتر می دانستید و به دنبال خیال بافی و بلند پروازی برای رهبری خاورمیانه نبودید. کاش! وارد بازی اسرائیل برای مبارزه با ایران نمی شدید. متاسفانه همه شما در حال بازی برای یهودیان و بر علیه مسلمانان هستید. کاش! نقش زن با وفا و مطیع را برای ترامپ بازی نمی کردید؛ در مقابل ترامپ به زانو و خفت نمی افتادید. کاش! کمی غیرت و مردانگی و انسانیت داشتید و حداقل در حق مردم بی دفاع و مظلوم یمن دست به کشتار نمی زدید. الان هم تا دیر نشده دست از اشتباهات مرگ بار خودتان بردارید؛ مطمئن باشید در غیر این صورت درب های جهنم سوزان برای شما باز خواهد شد. مهرداد رجبی - دکترای انرژی

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۸:۵۶

خدا خیرشون بده