• دوشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98022312029
  • خبرنگار : 71093

۷۵ درصد ارز صادراتی به کشور برنگشته است

نیامدن دلارهای صادراتی تقصیر نیماست!

نیامدن دلارهای صادراتی تقصیر نیماست!

باتوجه به اینکه ۷۵ درصد از درآمد صادراتی به کشور بازنگشته است، یک کارشناس بازار سرمایه، مهمترین دلیل آن را تفاوت نرخ ارز در سامانه نیما با نرخ ارز در بازار آزاد دانست و گفت: نزدیک شدن این دو قیمت به هم، می‌تواند این رانت را از بین ببرد و معاملات بازار سرمایه را متأثر کند.

علیرضا قدرتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حجم زیادی از ارزهای صادراتی به کشور بازنگشته است و این رقم به گفته وزیر اقتصاد بیش از ۳۰ میلیارد دلار است، اظهار کرد: فاصله زیادی بین نرخ نیمایی و نرخ دلار در بازار آزاد وجود دارد. با توجه به سیاست‌های دولت باید منتظر باشیم که کم‌کم با دلار ۴۲۰۰ تومانی خداحافظی کنیم که این موضوع می‌تواند قیمت سهم‌ها در بازار سرمایه را تقویت کند. از سوی دیگر مهمترین دلیل عدم بازگشت ارزهای صادراتی به کشور، تفاوت قیمت ارز نیمایی و ارز بازار آزاد است.

درباره علت نوسانات شدید قیمت‌ها در بازار سهام اظهار کرد: در ابتدا باید به یاد داشت که نوسانات، عضو لاینفک بازار سرمایه است. فعالان این بازار باید بدانند همانطور که نوسان مثبت وجود دارد، نوسان منفی هم وجود دارد. مهم برآیند سرمایه‌گذارهاست که باید مثبت باشد.

وی ضمن یادآوری رشد فزاینده قیمت‌ها در بازار سهام، گفت: در سال ۱۳۹۸ بازار سرمایه رشد خوبی داشت و در بسیاری از سهم‌ها شاهد بازده مناسبی بودیم. یکی از دلایل افت بازار در روزهای اخیر موضوعات سیاسی بود که سبب شد بسیاری از سهامداران فروشنده شوند. همچنین در این بازار مقدار خرید اعتباری زیاد بود که با توجه به شرایط موجود برای برخی سهامداران این اعتبارات را کم کردند.

این کارشناس بازار با اشاره به ریسک‌های سیستماتیک معاملات بورس، افزود: باید منتظر باشیم و ببینم که شرایط سیاسی به کجا می‌رسد و اثرات آن چه تأثیری در تولید شرکت‌ها خواهد داشت.

مراقب باشید!

وی ادامه داد: تصمیم‌های هیجانی در خرید و فروش سهام منطقی نیست. سهامداران باید با توجه به موضوعات بنیادی، سهام خود را بررسی کنند. باید توجه کنیم که در رشدی که اتفاق افتاد، حتی سهم‌هایی که از نظر بنیادی از وضعیت خوبی برخوردار نبودند هم از رشد بازار منتفع شدند. مسئولان مربوطه و مشاوران سرمایه‌گذاری باید سهامداران را از این نظر آگاه کنند که سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها موجب ضرر و زیان خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در شرایط فعلی حتی با فرض کم شدن صادرات و فروش، سود خوبی برای شرکت‌ها پیش‌بینی می‌شود و P/E های دو تا سه را برای سهم‌های بزرگ می‌بینیم و فرصت سرمایه‌گذاری مناسب است.

قدرتی تاکید کرد: با توجه به پیش‌بینی تورم، بازار سرمایه می‌تواند بخشی از اثرات منفی تورم را جبران کند. در چنین شرایطی سرمایه‌گذاری در بورس فعلاً مناسب به نظر می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha