آذر منصوری، قائم مقام حزب اتحاد ملت که در جلسه رئیس جمهور با برخی فعالان سیاسی و حزبی از جناحهای مختلف سیاسی حضور داشت، در ارتباط با ضرورت ایجاد همکاری و پرهیز از دعواهای سیاسی اظها کرد: هیچ تحلیلی که از حداقلهای واقع بینی برخوردار باشد، شرایط ایران امروز را نه تنها عادی ارزیابی نمیکند؛ بلکه به اعتراف غالب نیروهای سیاسی از هر دو جناح سیاسی، کشور امروز در یکی از بی سابقهترین بزنگاههای تاریخ ۴۰ ساله پس از انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فشارهای آمریکا علیه ایران به بیشترین و بی سابقهترین حد خود در این چهاردهه اخیر رسیده و ناگفته پیداست که دولت آمریکا از یک طرف با دامن زدن به شکافها درون حاکمیت و هم بین حاکمیت و مردم، موضوع فروپاشی در ایران را دنبال میکند؛ از طرف دیگر به دنبال راه انداختن جنگی است که در تلازم با این فروپاشی قرار میگیرد و هدف غایی او اضافه کردن ایران به یکی از پایگاههای خود در خاورمیانه است.
این فعال سیاسی همچنین گفت: ورای دیپلماسی که امروز در دنیا حرف اول را میزند و باید با اصل قرار دادن منافع ملی و با محور قرار دادن دستگاه دیپلماسی کشور حرف اول و آخر را در سیاست خارجی بزند؛ باید در فضای داخلی کشور هم تغییراتی رخ دهد که از قضا یکی از این تغییرات برگرداندن دولت در جایگاهی است که در قانون اساسی برای آن تعریف شده است. این موضوعی است که شب گذشته دکتر روحانی به خوبی آن را برای حاضرین در نشست هم اندیشی با فعالان سیاسی تشریح کردند.
وی تشریح کرد: موضوع مهمتر رسیدن به راهکارها و یا راهبردهایی است که باید به عنوان الزامات جدی عبور از این شرایط مورد توجه همه جناحهای سیاسی و ارکان حکومت قرار گیرد.
منصوری افزود: سالهاست صحبت از دستیابی به تفاهم ملی در سایه گفتوگوی ملی و آشتی ملی است، اما اینکه چگونه میشود به این هدف دست پیدا کرد، محل سوال است. یک طرف مدام آن را مطرح و طرف دیگر نیز گریزان از آن است و عملاً اتفاق قابل اعتنایی در این زمینه رخ نداده است. این در حالی است که ترامپ و تیم همراه او یکی از اهداف خود را دامن زدن به شکافهای داخلی ایران بر شمردهاند.
وی سپس گفت: صورت مسئله کاملاً روشن است و باید دید الزامات همبستگی ملی در ایران امروز چیست؛ چرا همه از آن حرف میزنند و از بلندگوها شعار وحدت سر داده میشود، اما در صحنه عمل اتفاقاتی میافتد که این شکاف و دوقطبی را تشدید میکند؟
قائم مقام حزب اتحاد ملت گفت: در شرایطی که فشارهای اقتصادی بر طبقات فرودست به بیشترین حد خود رسیده است و باید حاکمیت کاری کند که دل مردم حداقل شاد باشد، چرا موضوعات کوچک که اختلاف سلیقه در مورد آنها وجود دارد در فضای داخلی کشور تبدیل به دعواهای بزرگ سیاسی بین دو جناح میشود و تعارضها همچنان با قوت در حال تشدید شدن است؟
وی ادامه داد: ناگفته پیداست که این روند بیشترین آثار مخرب خود را بر اعتماد و امید مردم به جا خواهد گذاشت و ادامه این روند همانی است که مخالفین ایران میخواهند. اولین قدم برای خاتمه دادن به این وضعیت برداشتن گامهای عملی برای گفتوگوست. در همین راستا گام مهمی که شب گذشته دولت برداشت و جناحهای سیاسی را سر یک میز نشاند تا هر آنچه دل تنگشان میخواهد بگویند قابل توجه است.
منصوری افزود: هر چند زمان کم بود و بسیاری از حاضرین من جمله خودم مجالی برای صحبت کردن پیدا نکردیم، اما این نشست در شرایط کنونی ایران میتواند و باید به عنوان یک نقطه عطف مد نظر قرار گیرد.
وی در پایان گفت: به نظرم راهی جز گفتوگو و آشتی ملی و تن دادن به الزامات همبستگی ملی و تحقق عینی حاکمیت ملی برای عبور از این بزنگاه سخت پیش روی ایران نیست. برای کاستن از آلام مردم و همراهی آنها راهی جز همبستگی ملی و انسجام نداریم .
انتهای پیام
نظرات