• دوشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 98021608603
  • خبرنگار : 71381

در گزیده اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت بخوانید؛

اهداف قانون رسیدگی به دارایی مقامات/آخرین اخبار انتخاباتی/واکنش ها به بیانیه بولتون و...

اهداف قانون رسیدگی به دارایی مقامات/آخرین اخبار انتخاباتی/واکنش ها به بیانیه بولتون و...

اقامه نماز ظهر و عصر در ماه مبارک رمضان در حسینیه امام خمینی (ره)، تاکید بر افزایش مشارکت استان تهران در انتخابات، راهبرد و رویکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس از زبان «محمدرضا عارف»، بازخوانی پرونده تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، واکنش ها به بیانیه بولتون، تکذیب رابطه مالی «نجباء» با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز دوشنبه، شانزدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ است.

به گزارش ایسنا، طبق روال همه ساله ماه مبارک رمضان، اقامه نماز ظهر و عصر از روز اول ماه مبارک در حسینیه امام خمینی (ره) برقرار است و عموم مؤمنین روزه‌دار می‌توانند در نماز شرکت کنند.

استاندار تهران در نخستین جلسه ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه استفاده از تریبون‌ها برای تمامی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی باید یکسان باشد، بر ضرورت افزایش مشارکت استان تهران در انتخابات تاکید کرد و گفت: میانگین مشارکت استان تهران در انتخابات قبلی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد بوده است و این عدد باید افزایش یابد.

همچنین معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران گفت: تاکنون هیچ یک از مدیران، فرمانداران و معاونان شان در استان تهران برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی استعفا نداده‌اند.

محمدرضا عارف، رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان به بیان راهبردها و رویکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس پرداخت و گفت: راهبرد اصلی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس مشارکت حداکثری و تلاش برای حضور حداکثری مردم است و دستگاه‌های متولی امر انتخابات نیز باید به گونه‌ای عمل کنند که زمینه حضور همه سلایق فراهم شود.

بازخوانی پرونده تسخیر لانه جاسوسی آمریکا

با گذشت حدود 40 سال از تسخیر لانه جاسوسی هنوز هم سوالاتی در اذهان مردم به خصوص نسل جوان درباره دلایل بروز این اتفاق وجود دارد. قاضی زاده به عنوان دبیر کل اسبق جامعه اسلامی دانشجویان و فراهانی به عنوان عضو اسبق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در دومین میزگرد ایسنا برای بررسی فراز و فرودهای فعالیت جنبش دانشجویی از ابتدای انقلاب تاکنون با موضوع تسخیر لانه جاسوسی و اقدام برخی از دانشجویان در سال‌های اخیر در حمله به دو سفارت انگلیس و عربستان شرکت کردند.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در یک بیانیه مکتوب اعلام کرده است که آمریکا در واکنش به آن‌چه "برخی نشانه‌ها و هشدارهای مشکل‌ساز و جنگ‌افروزانه" از سوی ایران خوانده، ناو هواپیمابر و نیروهای بمب‌افکن به خاورمیانه می‌فرستد. در این بیانیه همچنین آمده است: " آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست اما ما آمادگی کامل داریم تا به هر گونه حمله‌ای چه از سوی نیروهای نیابتی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا نیروهای نظامی قانونی ایران پاسخ دهیم".

روزنامه گاردین درباره این اظهارات جان بولتون مظرح کرد که گردش ناوهای جنگی هواپیمابر و هواپیماهای بمب‌افکن در خاورمیانه روالی عادی است.

در واکنش به بیانیه بولتون،  وندی شرمن، نماینده ارشد آمریکا در دوران مذاکرات هسته‌ای نیز گفت که بولتون واقعا به دنبال آن است که ما را به جنگ با ونزوئلا و ایران وارد کند و جنگی ندیده‌ام که بولتون نخواهد آن را بر پا کند.

یک مقام نزدیک به هیئت نظارت بر برجام اعلام کرد: احتمالا ️دکتر روحانی رئیس جمهور روز چهارشنبه هفته جاری در گفتگوی زنده رادیو و تلویزیونی، برنامه‌های مرحله‌ای ایران برای انجام اقدامات متقابل در برابر خروج امریکا از برجام را اعلام خواهد کرد. این مقام ایرانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: برنامه‌های پیش‌بینی شده در چارچوب بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام بوده و فعلاً موضوع خروج از برجام مطرح نیست.

یک استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با تاکید بر این که پیروزی در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا بیشتر از هر موضوع دیگری برای ترامپ در اولویت قرار دارد، اظهار کرد: گروه B قضایا را به گونه‌ای به هم می‌ریزند تا بتوانند ترامپ را به اجرای آن‌چه خود می‌خواهند قانع کنند. عبدالرضا فرجی‌راد افزود: "گروه ب" سیاست ترامپ را با تندروی بیش‌تر ادامه می‌دهد

همچنین نوذر شفیعی،  کارشناس مسائل سیاسی به بیان تاثیر اظهارنظرهای "گروه ب" بر سیاست خارجی آمریکا پرداخت و با تاکید بر این‌که مشخص است چه کسانی جهت‌گیری سیاست خارجی آمریکا را تعیین کرده و به سمت بحران معطوف می‌سازند، اظهار کرد: ترامپ در برخی از تصمیم‌گیری‌هایش به توصیه دوستان آمریکا عمل کرده و همه این‌ها نشان می‌دهد او از ریاض و تل ‌آویو هم مشورت می‌گیرد.

در پاسخ به ادعاهای کاردار سفارت آمریکا در بغداد، گروه مقاومت اسلامی «نُجَباء »ضمن تأکید بر اینکه رابطه‌اش با سپاه پاسداران ربطی به مسائل مالی ندارد، از برخی سیاستمداران عراقی نیز به دلیل هم‌صدایی با آمریکا در اتهام‌پراکنی علیه مقاومت و سپاه پاسداران به‌شدت انتقاد کرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضائی تاکید کرد که با اجرای قانون رسیدگی به دارایی مسئولان، دنبال مچ گیری نیستیم و افزود: هدف ما از اجرای این قانون،شفافیت و اقدامات پیشگیرانه است. در واقع، این قانون برای صیانت هر چه بیشتر از حیثیت مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی است؛ به نحوی که با تدوین ساز و کارهای مناسب، عملاً نظارت بر دارایی کارگزاران نظام به گونه‌ای صورت گیرد که مسئولان مدام از سوی هر شخص یا رسانه‌ای در معرض اتهام نباشند و شبهه‌ای در خصوص دارایی‌هایشان وجود نداشته باشد.

* مهمترین اخبار، مصوبات و دستور کارهای  امروز (دوشنبه) شانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی را نیز می‌توانید اینجا دنبال کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha