به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام آژانس کی سفر، سید حسین خابنما مالک هتل هلیا، هتل پارمیدا و هتل کوروش در جزیرۀ کیش؛ مالک هتل پرستاره و هتل سارینا در شهر مشهد مقدس؛ مالک هتل سایرس در کشور گرجستان؛ بنیانگذار و مالک شرکت خدمات گردشگری تک ستارۀ پاسداران؛ مالک سامانۀ فروش آنلاین بلیط هواپیما و تورِ کی سفر و یکی از بزرگترین همکاران ایرلاینهای وارش، کاسپین، کیشایر، قشمایر، ساها و…، در عصر روز شنبه در آمفیتئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی شریف حاضر شد.
حضور وی به دعوت عوامل برنامۀ زنگ صنعت بود که زیر نظر دانشکدۀ صنایع برگزار میشود. در این برنامه از کارآفرینان برتر همۀ حوزهها دعوت میشود تا رودررو با دانشجویانِ یکی از بهترین دانشگاههای صنعتی کشور، از تجربیات، چالشها و موانعی که پیش رویشان قرار داشته بگویند و تجربیاتشان را در اختیار دانشجویان و فضای آکادمیک دانشگاهی قرار دهند.
پیشتر نیز در این برنامه از مدیر شرکت اسنپ، مدیر شرکت ریحون، مدیر شرکت دیجیکالا، مدیر بیمۀ بازار و… دعوت شده است. سید حسین خابنما نیز بهعنوان کارآفرین برتر در حوزۀ گردشگری به این برنامه دعوت شد و در حضور دانشجویان، از تجربیاتشان در حوزۀ گردشگری گفت.
برنامه با سخنرانی محمدی، مدیریت مالی هُلدینگ تک ستاره، آغاز شد. وی که بهعنوان همراه در کنار آقای خابنما بود، به دعوت عوامل برنامه پشت تریبون حاضر شده و چند دقیقهای را در مورد وضعیتِ بدِ بازار گردشگری و رُقبای این حوزه گفت و نقش امثال آقای خابنما را در حذف واسطهها در بازار گردشگری و بهتبع آن کاهش قیمتها، تبیین کردند.
وی گفت: در هُلدینگ تک ستاره، تمام حجم گستردۀ کارها زیر نظر مستقیم خابنماست و ایشان بر تمام قسمتهای مجموعۀ بزرگشان نظارت مستقیم دارند.
پس از سخنرانی کوتاه محمدی، سید حسین خابنما به دعوت مجری برنامه، پشت تریبون حاضر شد و در مقدمهای کوتاه خودش و کارش را معرفی کرد. وی از کودکی خود گفت و این مسئله را که از همان کودکی به دنبال کار بود، با جزئیات باز کرد.
پس از ایراد این مقدمه، مجری برنامه سؤالاتی را از خابنما پرسید و وی بهخوبی به تمام سوالات پاسخ داد. مجری از فعالیتهای خابنما پیش از ورودش به حوزۀ گردشگری پرسید، وی گفت که «به برکت حضور امام رضا (ع) در شهر مشهد، از همان کودکی در عرصۀ گردشگری فعالیت داشته.
خابنما افزود: من از کودکی به زائران امام رضا (ع) خدمت میکردم و در ایام عید و تعطیلات تابستان، برای هتلها مسافر پیدا میکردم.»
مجری برنامه به بزرگترین ریسکهایی که تجربه کرده، اشاره کرد. وی بیان کرد: «در حدود بیست و اندی سالگی، مشهد را با تمام رونقی که در کارشان ایجاد شده بود، پشت سر گذاشت و به تهران مهاجرت کرد. دلیل مهاجرتشان هم تمرکز امکانات و منابع عظیم مالی در تهران بود.»
وی افزود: «از کودکی که با مسافرانِ شهرهای مختلف سروکار داشتم، متوجه شدم که تمرکز پول و امکانات در شهر تهران بیشتر از هرجای دیگری است! از همانجا پی بُردم که شهر مشهد برای اهدافِ بزرگ من بسیار کوچک است، پس به فکر مهاجرت افتادم؛ مهاجرت به جایی که بتوانم در آن به آرزوها و اهدافم برسم.»
سپس مجری از خابنما در مورد هتلهایشان و شهرهایی که در آنها هتل دارند سوال کرد و افزود در این میان به کدام شهر بیشتر چشم دارید و قصد دارید در این میان هتلهای کدام شهر را توسعه دهید؟
وی در پاسخ گفت: «فعلاً در شهر مقدس مشهد و جزیرۀ کیش هتل دارم. اخیراً در جزیرۀ قشم هم شروع به ساخت دو هتل کردهام که امیدوارم خیلی زود به بهرهبرداری برسند. یک مجموعۀ بزرگ هم در کشور گرجستان در دست ساخت دارم که هم هتل است، هم رستوران و هم مرکز پزشکی برای ایرانیان که انشاء الله بر قیمت تور گرجستان تأثیر دارد؛ اما فراموش نکنید که من زادۀ مشهدِ امام رضا (ع) هستم و این مسئله خواه ناخواه در زندگی حرفهای من تأثیر دارد. در حال حاضر هتلهای کیش بسیار برایم سودآورند، اما بهخاطر اعتقادات شخصیام، گرایشم به شهر مشهد بسیار بیشتر است. از همان ابتدا که در شهر مشهد شروع به خدمترسانی به زائران امام رضا (ع) کردم، این اعتقاد در من وجود داشت. الان امکاناتی که ما در هتل تازه تأسیسِ چهار ستارۀ تاپِ سارینا در تور مشهد با هواپیما ارائه میدهیم، با امکانات هتل کوروش پنج ستارهمان در کیش برابر است! این به اعتقاد شخصی من برمیگردد که باید به زائران امام رضا (ع) خدمت کنم.»
سودهای صنعت گردشگری برای کشور
خابنما دراین باره گفت: من از کودکی به گردشگری علاقه پیدا کردم، آشنا شدن با آدمهای مختلف از شهرها و فرهنگهای مختلف یکی از اصلیترین دلایل علاقۀ من به گردشگری بود. به نظر من گردشگری اگر اصولی و برنامهریزی شده باشد، حتی میتواند جای درآمدهای نفتی را هم بگیرد. در شرایط اقتصادی کنونی، همه نگران خروج ارز از کشورند، به خاطر نوسانات در بازار ارز، سفرهای خارجی کمتر شدهاند، ولی من اعتقادم بهگونهای دیگر است. امسال ما بیشترین گردشگر را در کیش و قشم داشتیم! هتلهای کیش ما از آذرماه ۱۳۹۷ پُر بودند. این شرایط میتواند به گردشگری داخلی کشور کمک کند! حتی به خاطر ارزان بودن ایران برای توریستهای خارجی، میتوانیم از طریق گردشگری برای کشور ارزآوری کنیم! من میتوانستم بهجای ساختوساز هتل و فعالیتهای کلان در عرصۀ گردشگری، به ساختوساز شهرک با سودهای کلان رو بیاورم؛ اما چه خدمتی به توسعۀ فرهنگ و اقتصاد کشور میشد؟!»
خابنما در ادامه افزود: «در بازار جهانی گردشگری، بهشدت ایران را تخریب میکنند. در حقیقت گردشگری ایران هم قربانی سیاست شده است؛ اما ایران قابلیتهای زیادی برای جذب گردشگر خارجی دارد. ایران کشوری چهارفصل با آبوهوای فوقالعاده متفاوت و پر از جاذبههای طبیعی و تاریخیست؛ علاوه بر این برای توریستهای خارجی بسیار ارزان است! ما با کمی پشتکار میتوانیم گردشگری ایران را بسیار توسعه بدهیم. من امیدوارم تا چند سال آینده رشد چشمگیری در حوزۀ گردشگری در ایران داشته باشیم.»
ادامۀ برنامه با سوالات دانشجویان حاضر در سالن گذشت. در این میان از وی دربارۀ ورودشان به گردشگری آنلاین سوال شد: وی در پاسخ گفت که ما خیلی دیر به این حوزه وارد شدیم! البته همین ورودمان را هم مدیون افراد متخصص و باسوادی هستیم که در مجموعۀ ما مشغول فعالیتاند. آقای محمدی یکی از همین افراد اثرگذار هستند که تمام بار حوزۀ گردشگری آنلاین بر دوش ایشان است. بهتازگی برندی به نام «کی سفر» را به راه انداختهایم که با همکاری دانشجویان دانشگاه خودتان، یعنی دانشگاه شریف میسر شده و به همت همین دانشجویان راهاندازی شده است. با اینکه خیلی دیر این سامانه را راهاندازی کردیم، اما با پشتکار بچههای شما و همکاری ما، انشاءالله رشد جهشی خواهد داشت.»
در میان سوالات دانشجویان، کسی به آسیبهای مخرّب زیستمحیطی اشاره کرد که گردشگری در طبیعت یا ساختوسازها برای جذب گردشگر میتواند به محیطزیست وارد کند؛ خابنما توضیح داد: «بسیار با آسیب رساندن به طبیعت مخالفیم! اگر طبیعت تخریب شود، اصلاً جاذبهای باقی نمیماند که بخواهیم صنعت گردشگری را گسترش داده و به درآمدزایی برسانیم! به نظر من باید تحت نظر کارشناسان خبرۀ محیطزیست، با امکانات طبیعی همان زیستبوم و فرهنگسازی مناسب، مجموعههایی را در طبیعت ساخت که هم آسیب خیلی کمی داشته باشد و هم مدیریت طبیعتگردی را کارآمدتر کند. حفظ محیط طبیعی هر زیستبومی اصلیترین زیرساخت برای توسعۀ گردشگریست.»
با پاسخ به این سوال رویداد زنگ صنعت به پایان رسید و خابنما با تشویق حضار بدرقه شد.
انتهای رپرتاژ خبری
نظرات