به گزارش ایسنا، این افزایش خرید با شتاب واردکنندگان آسیایی برای نهایت استفاده از فرصت معافیتها برای واردات نفت ایران روی داد.
رویترز بر مبنای آمار دولتی و منابع تجاری آگاه نوشت: واردات نفت بزرگترین خریداران آسیایی که بزرگترین مشتریان نفتی ایران نیز هستند شامل چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در مارس به بالاترین حد در هشت ماه اخیر رسید.
آمریکا در نوامبر به هشت خریدار بزرگ نفت ایران شامل این چهار کشور آسیایی معافیت داده بود تا به واردات نفت در حجم کمتر ادامه دهند. در بحبوحه ابهامات پیرامون تمدید معافیتها، واردکنندگان آسیایی برای خرید و بارگیری نفت ایران در مارس شتاب کردند تا فرصت کافی برای نهایی کردن مبادلات در صورت اتمام معافیتها داشته باشند.
آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که به معافیتها برای واردات نفت ایران که هفته جاری به پایان میرسد پایان خواهد داد و از همه خریداران خواست تا آن زمان وارداتشان را متوقف کنند یا با تحریمهای آمریکا مواجه شوند.
طبق آماری که توسط رویترز گردآوری شده است، در مارس چین ۵۴۱ هزار و ۱۳۴ بشکه در روز نفت ایران را وارد کرد که ۲۵.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت. واردات هند در همین مدت تنها ۵.۹ درصد کاهش داشت و به ۴۰۵ هزار بشکه در روز رسید. ژاپن شاهد افزایش ۴۸.۸ درصدی واردات نفت ایران به ۲۹۲ هزار و ۶۴۸ بشکه در روز بود در حالی که واردات کره جنوبی ۱۰.۶ درصد کاهش یافت و به ۳۳۴ هزار و ۳۸۷ بشکه در روز رسید.
واردات نفت هند از ایران در فاصله مارس ۲۰۱۸ تا مارس ۲۰۱۹ به میزان پنج درصد نسبت به سال مالی قبل افزایش یافت زیرا پالایشگاههای هندی پیش از آغاز تحریمهای آمریکا علیه تهران در نوامبر، از فرصت استفاده کرده و نفت بیشتری از ایران خریداری کردند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، به گفته تحلیلگران، انتظار نمیرود چین خرید نفت از ایران را متوقف کند.
انتهای پیام
نظرات