• دوشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98020904645
  • خبرنگار : 71470

جدیدترین قیمت انواع خرما در آستانه ماه رمضان

جدیدترین قیمت انواع خرما در آستانه ماه رمضان

بررسی میدانی از قیمت خرما حکایت از آن دارد که برای تأمین نیاز خرمای ماه مبارک رمضان باید کیلویی ۱۸ تا ۷۰ هزار تومان بنا بر تفاوت نوع این محصول داخلی هزینه کرد.

به گزارش ایسنا، یکی از اقلام خوراکی که در روزهای منتهی به ماه مبارک رمضان و طی این ماه مصرف قابل توجهی پیدا می‌کند خرما است، این محصول در ایران تولید می‌شود و از بابت تأمین نیاز داخلی در سال‌های اخیر هیچ‌گونه مشکلی نداشته و به عقیده بسیاری از کارشناسان میزان تولید و مصرف داخلی به‌گونه‌ای است که اگر حجم اعظم تولید به بازارهای دیگر صادر شود هم هیچ‌گونه مشکلی در زمینه تأمین بازار داخلی ایجاد نمی‌شود و شرایط تولید و مصرف این محصول کاملاً با دیگر محصولات کشاورزی که در ماه‌های اخیر با نوسان قیمت دلار و رشد بازار صادراتی توان پاسخگویی به نیاز داخلی با قیمت مناسب را نداشتند، کاملاً متفاوت است.

از سال گذشته به‌واسطه نوسانات نرخ ارز، کاهش قدرت پول ملی و رشد تورم قیمت اقلام خوراکی روند صعودی به خود گرفت و به‌طور میانگین هزینه اقلام مصرفی با توجه به آمارهای مرکز ملی آمار رشد ۴۳ درصدی را تجربه کرده است، حال بررسی‌ها نشان از آن دارد که این افزایش قیمت تا حدودی برای خرما رخ داده که به عقیده فعالان صنفی این حوزه افزایش قیمت نهایی خرما به دلیل رشد قیمت خام این محصول نیست و همچنین رشد صادرات و جذابیت بازارهای صادراتی بر این موضوع تأثیرگذار نبوده بلکه رشد هزینه‌های جانبی تولید، بسته‌بندی و عرضه، دلیل اصلی افزایش قیمت خرما در یک سال گذشته بوده است.

در این شرایط بررسی‌های میدانی حکایت از آن دارد که در سطح شهر هر کیلو رطب مضافتی ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان، خرما آلویی ۳۰ هزار تومان، خرما بیزو ۴۰ هزار تومان، خرما زاهدی ۱۸ هزار تومان، خرمای تازه ۲۳ هزار تومان، خرما خاصوئی ۲۵ هزار تومان، خرما دشتستانی ۱۸ هزار تومان، خرما پیارم ۷۰ هزار تومان و چیپس خرما ۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

لازم به ذکر است که قیمت خرما پیارم در میانه سال گذشته در حدود کیلویی ۵۵ هزار تومان بود که در حال حاضر به کیلویی ۷۰ هزار تومان افزایش یافته و رشد قیمت ۲۷ درصدی داشته است.

همچنین در حالی قیمت هر کیلو خرمای دشتستان در سر زمین ۱۰ هزار تومان است که قیمت عرضه آن در سطح شهر در حدود ۱۸ هزار تومان است که فاصله ۸ هزارتومانی برای این محصول از محل تولید تا عرضه به ثبت رسیده که این فاصله هزینه‌هایی همچون حمل‌ونقل، بسته‌بندی و سود فروشنده را در خود جای داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۰۹ ۱۵:۳۲

هیچ‌گونه مشکلی در زمینه تأمین بازار داخلی ایجاد نمی‌شود... یعنی .... با این تحلیل و تفسیرتون

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۱۳ ۲۳:۰۳

هر کی میگه یه جنس تو بازار نیست دروغ میگه تو گشور ما همه چی پیدا میشه فقط مردم بیچاره پول خریدنش رو ندارن هر روزم بد تر از دیروز

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۱۶ ۱۱:۳۶

بابا این چه جورشه! سر زمین کیلویی 10 تومن بعدش واسطه گری رسوندتش به بالای سی و 5 تومن... بابا ایول به این همه استعدادی که تو دلالی وجود داره و این همه استیصال که تو ما ها انبار شده..