به گزارش خبرنگار ایسنا، علیرضا آشناگر در جلسه شورای آموزش و پرورش این استان با اشاره به حادثه رانش زمین در حسینآباد کالپوش بر ضرورت توجه به استحکام پروژههای آموزشی و مدارس این منطقه، تاکید و تصریح کرد: در همین راستا از مدیریت برنامه و بودجه استان خواستیم که برای احداث مجتمع آموزشی متمرکز در منطقه کالپوش، مساعدت لازم را در خصوص تأمین اعتبارات داشته باشند.
وی بر لزوم ساخت منازل و مدارس ایمن در کالپوش، تاکید و با اشاره به ضرورت جابهجایی برخی از منازل و ساختمانهای آموزشی این منطقه اظهار کرد: جدا از توجه مضاعف به ساخت و ساز ایمن در منازل مسکونی باید نظارت شود تا مکانهای آموزشی مجهز و ایمنی در منطقه جدید ساخته شود.
آشناگر با بیان اینکه مساعدتهایی در قالب تخصیص اعتبار برای اسکان افرادی که منازل آنها در منطقه کالپوش تخریب شده در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: فرهنگیان و معلمان نیز میتوانند از این مساعدتها بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۷۰ منزل مسکونی تخلیه شده است و عملیات تخلیه واحدها همچنان ادامه دارد، وعده داد: با تسریع در تأمین اعتبارات، خسارات در نظر گرفته شده بخش کشاورزی و منازل مسکونی به افراد آسیب دیده پرداخت شود.
وی از اردیبهشت به عنوان ماه معلمان نام برد و با اشاره به لزوم توجه به نیازهای واقعی دانشآموزان از مسؤولان آموزش و پرورش خواست که گسترش نشاط، بازی و گفتوگو، به صورت اصولی در دستور کار قرار بگیرد.
استاندار سمنان از گفتوگوی بین دانشآموزان و معلمان به عنوان یک ضرورت جدی نام برد و گفت: موضوع گفتوگو بین دانشآموزان و همچنین ایجاد دیالوگ بین دانشآموزان با معلمان، باید به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: باید گفتوگو چه در بین دانشآموزان و چه بین دانشآموزان و کادر آموزشی به عنوان یک خلاء بزرگ و جدی در آموزش و پرورش مورد واکاوی و بررسی قرار گرفته و موانع آن رفع شود.
رئیس شورای آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به سرانه پایین مطالعه در جامعه بر لزوم توجه بیشتر معلمان و آموزش و پرورش به این بخش تاکید کرد و افزود: متأسفانه سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است که باید به صورت ویژه این مهم واکاوی، بررسی، آسیب شناسی و رفع شود.
آشناگر با انتقاد از آنچه کندترین روشهای کتابخوانی میخواند اضافه کرد: متأسفانه در آموزش و پرورش امروز ما، هیچگونه توجهی به ترویج و توسعه روشهای تندخوانی و شیوههای صحیح مطالعه نمیشود و این درحالی است که اگر بر این مهم تمرکز بیشتری داشته باشیم، میزان سرانه مطالعه دانش آموزان نیز افزایش مییابد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان سمنان از ارائه پیشنهاد ایجاد ۱۵ کانکس برای برگزاری کلاسهای درس منطقه رانشدیده کالپوش برای سال تحصیلی پیش رو خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، سعید هژبری در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اظهار کرد: در حال حاضر پنج فضای آموزشی با ۷۷۶ دانش آموز در منطقه کالپوش وجود دارد.
وی با اشاره به ضرورت جابجایی روستای حسینآباد کالپوش به دلیل وقوع رانش زمین و خطر رانش در آینده گفت: پیشنهاد داریم تا با واگذاری زمین برای استقرار سایت موقت و آغاز سال تحصیلی جدید در مهرماه ۹۸، حدود ۱۵ کانکس برای برگزاری کلاسهای درس تهیه شود.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان با بیان اینکه یکی از راهکارهای مؤثر در منطقه کالپوش، احداث مجتمع آموزشی متمرکز است اضافه کرد: برای احداث این مجتمع آموزشی، دو فضای آموزشی ۶ کلاسه، یک فضای آموزشی ۱۲ کلاسه، یک هنرستان ۶ کلاسه و یک خوابگاه ۳۶۰ نفره با مساحت هشتهزار و ۸۰۰ متر مربع فضای آموزشی نیاز است.
هژبری خاطرنشان کرد: برای استقرار سایت دائم مجتمع آموزشی در منطقه کالپوش بالغ بر ۱۴ هزار متر مربع زمین و اعتباری افزون بر ۲۲۰ میلیارد ریال نیاز داریم.
وی یادآوری کرد: در صورت تأمین اعتبارات لازم، پیشبینی میشود عملیات اجرایی احداث مجتمع آموزشی در منطقه کالپوش، طی ۲۴ ماه آینده به سرانجام برسد و این مجتمع به طور کامل به بهرهبرداری برسد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان سمنان با اشاره به نیاز ضروری دانشآموزان کالپوشی به فضای آموزشی در سال تحصیلی پیش رو افزود: برای بهرهمندی دانش آموزان از این فضای آموزشی، بهتر است که این مجتمع جدید را در چندین فاز اجرا و به مرحله بهره برداری رساند.
این عضو ارشد شورای آموزش و پرورش استان سمنان وعده داد: مسؤولان استان همه توان و تلاش خود را برای ایجاد و تأمین فضای آموزشی ایمن و مطمئن برای سال تحصیلی جدید دانش آموزان کالپوشی به کار گیرند.
به گزارش ایسنای سمنان، به دلیل وقوع رانش زمین در حسین آباد کالپوش و آسیب و خطر بالقوه فضاهای آموزشی این منطقه، امتحانات مدارس این منطقه پیش از موعد برگزار و مدارس نیز تعطیل شدند.
انتهای پیام
نظرات