• شنبه / ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98020703334
  • خبرنگار : 99999

با امضای تفاهم‌نامه‌ای؛

کنسرسیوم علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مرکز تحقیقات بیوشیمی دانشگاه تهران تشکیل می‌شود

کنسرسیوم علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مرکز تحقیقات بیوشیمی دانشگاه تهران تشکیل می‌شود

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران با امضای تفاهم‌نامه‌ای مشترک بر تعامل و همکاری فعال در راستای برقراری ارتباط علمی پژوهشی در قالب کنسرسیوم علمی تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، در این تفاهم‌نامه بر تشکیل کنسرسیوم علمی به منظور گسترش همکاری‌های سازنده پژوهشی آموزشی، انجام تحقیقات مشترک و تشکیل هسته‌های علمی پژوهشی مشترک و همچنین بهره‌برداری بهینه از توان علمی، تجربی و امکانات فنی پژوهشی و ارتباط بین‌المللی طرفین در پیشبرد برنامه‌های کنسرسیوم علمی و نیز برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و توسعه همکاری‌های مشترک با سایر موسسات آموزشی پژوهشی داخل و خارج کشور تاکید شده است.

دکتر علی‌اکبر موسوی موحدی، رییس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران در نشست مشترک با رییس و جمعی از معاونان و مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: حدود چهار میلیون دانشجو و حدود ۸۰ هزار نفر عضو هیات علمی در دانشگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی کشور داریم، یعنی یک استاد به ازای هر ۵۰ دانشجو که طبعاً نمی‌توان انتظار داشت دانشگاه‌های ما در تربیت نیروی انسانی موفق باشند.

وی با اشاره به اینکه بحث دانشگاه‌های نسل سوم و سوق دادن دانشگاه‌ها به سمت کارآفرینی از دهه ۱۹۸۰ در آمریکا مطرح بوده است، اظهار کرد: دانشگاه‌های ما همچنان در مسائل دانشگاه‌های نسل اول و آموزش مناسب مشکل دارند و لازم است بیش از هر چیز به رفع مشکلات آموزشی و تربیت نیروی انسانی مناسب در دانشگاه‌ها توجه کنیم.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی پژوهشی کشور که از بودجه برخی دانشگاه‌های کشورهای منطقه هم کمتر است، اظهار کرد: باید برای جذب و تربیت نیروهای انسانی برجسته از سنین قبل از دانشگاه اقدام کنیم و توجه داشته باشیم که پایه همه کارهای بزرگ و دستاوردهای کاربردی، علوم پایه و بنیادی است.

رییس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر ضرورت اجرای برنامه‌های مشخص برای تربیت و جذب دانشمندان تراز اول در کشور به تجربه موفق چین در جلب نخبگان چینی و خارجی به دانشگاه‌های آن کشور اشاره و تصریح کرد: با رشد جریان تولید مقالات در چین سهم آمریکا از تولید علم جهان از ۳۴ درصد به ۲۷ درصد کاهش یافته است.

وی همچنین با اشاره به سیاست مرکز بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران برای بورسیه و جذب تعدادی دانشجوی خارجی در مرکز، گفت: فرستادن دانشجویان ایرانی به مراکز تحقیقاتی خارجی برای دوره‌های چند ماهه و همچنین حضور دانشجویان و محققان خارجی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور ضمن اینکه فرصت تبادل فرهنگی و آشنایی هر چه بیشتر جوانان ما با فضای علمی بین‌المللی را فراهم می‌کند، ولع مهاجرت به خارج را هم در آنها از بین می‌برد.

دکتر خوش خلق سیما، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم طی سخنانی در این نشست با تشکر از همکاری خوب علمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران با پژوهشگاه و حضور دکتر موسوی موحدی و دکتر کاووسی، مدیر گروه بیوانفورماتیک این مرکز در پژوهشگاه گفت: منشاء ثروت آفرینی در دنیای امروز، علم است و حتی اگر ۱۰ درصد خروجی مراکز پژوهشی هم به خلق ثروت منجر شود، اثربخشی قابل توجهی در کشور خواهند داشت. مبنای حرکت ما در پژوهشگاه هم انجام تحقیقات معطوف به محصول قابل تجاری‌سازی است و در این راستا از هرگونه کمک و حمایت از خارج پژوهشگاه استقبال می‌کنیم.

وی تاکید کرد: رویکرد پژوهشگاه در بحث نیروی انسانی جذب مستعدترین افراد است، به طوری که طی دو سال متوالی که امکان جذب ۵۰ نفر عضو هیات علمی را داشتیم، سالی بیش از سه تا پنج نفر عضو هیات علمی نگرفتیم و در حال حاضر هم به صرف داشتن سهمیه تا زمانی که فرد مناسبی را پیدا نکنیم، هیات علمی جذب نمی‌کنیم.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، خوش خلق سیما در پایان ابراز امیدواری کرد با امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی، آموزشی و تحقیقاتی زمینه همکاری در حوزه آموزش نیروی انسانی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha