• شنبه / ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98020703306
  • منبع : نمایندگی گیلان

شهروندان مراقب کلاهبرداری با اسکمیرها و کپی کارت بانکی باشند

شهروندان مراقب کلاهبرداری با اسکمیرها و کپی کارت بانکی باشند

ایسنا/گیلان سرپرست پلیس فتا گیلان گفت: شهروندان مراقب کلاهبرداری با استفاده از دستگاه اسکیمر و کپی شدن کارت بانکی توسط کلاهبردارن به منظور خالی کردن حساب بانکی باشند.

به گزارش ایسنا، سرگرد ایرج پورمستمند در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اسکیمر دستگاهی است که مجرمان از طریق آن اقدام به کپی‌برداری از کارت بانکی می‌کنند و آن را می‌توان یکدستگاه کارتخوان در نظر گرفت که اطلاعات کارت بانکی افراد را سرقت می‌کند و به نوعی منتقل کردن اطلاعات کارت‌های عابربانک به یک کارت دیگر بدون اطلاع و رضایت مالک کارت است.

این مقام انتظامی افزود: تقلب و دستکاری دستگاه‌های خودپرداز (ATM) و پایانه‌های فروش (POS) همیشه مورد توجه مجرمان سایبری بوده و این موضوع هنگامی پیش می‌آید که کلاهبرداران و مجرمان با سرقت اطلاعات بدست آمده از کارت بانکی و کپی آن برروی کارت خام، بدون اطلاع دارنده کارت، سوء‌استفاده می‌کنند.

وی به شهروندان گیلانی توصیه کرد: مراقب کلاهبرداری با استفاده از دستگاه اسکیمر و کپی شدن کارت بانکی توسط کلاهبردارن به منظور خالی کردن حساب بانکی باشند.

سرگرد پورمستمند ادامه داد: کپی کارت از طریق دستگاه‌های خودپرداز و پایانه‌های فروش یکی از روش‌های شایع کلاهبرداری است.

سرپرست پلیس فتا گیلان بیان کرد: مراقب دست‌فروشان سیار باشید، کلاهبرداران با ترفندهایی کارت شهروندان را دریافت و در محلی دور از چشم، کارت را بروی اسکیمر کپی و سپس با رمزی که شهروندان در اختیار آنها قرار می‌دهند اطلاعات را برروی کارت خام وارد و نسبت به خالی کردن حساب بانکی اقدام می‌کنند.

این مقام انتظامی با اشاره به هوشیاری شهروندان گفت: گاهی قیمت‌های نازل شهروندان را مجاب می‌کند که از دست‌فروشان خرید داشته و وجه آن را از طریق دستگاه کارت‌خوان سیار پرداخت کنند.

وی یکی از عوامل موثر در وقوع چنین جرائمی را اعتماد بیش از حد دانست و گفت: هنگام خرید، هموطنان خود عملیات بانکی را انجام دهند و رمز کارت بانکی را وارد و از در اختیار گذاشتن آن در اختیار دیگران خودداری کنند.

سرگرد پورمستمند با بیان اینکه در ‌استفاده از دستگاه‌های خودپرداز (ATM) در صورت امکان از دستگاه‌های خودپردازی که مجهز به ضد اسکیمر هستند برای انجام تراکنش‌های بانکی استفاده شود، یادآور شد: ضد اسکیمر ابزاری برای جلوگیری از سرقت اطلاعات کارت عابر بانک در ورودی کارت‌خوان دستگاه‌های خودپرداز متصل می‌شود.

این مقام انتظامی تاکید کرد: کارشناسان خبره پلیس فتا استان گیلان بصورت شبانه روزی فعالیت کلاهبردارانی که با استفاده از دستگاه اسکیمر که عمدتا به صورت گروه سازمان یافته اقدام به کپی کارت‌های بانکی می‌کنند را به صورت ویژه در دستور کار قرار داده و با آنها برخوردهای لازم صورت می‌گیرد.

سرپرست پلیس فتا استان گیلان گفت: هموطنان در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارشات مردمی اطلاع دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha