• سه‌شنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98020301203
  • خبرنگار : 71263

درپی پایان معافیت‌های نفتی ایران

ژاپن تحولات بازار بین‌المللی نفت را بررسی می‌کند

ژاپن تحولات بازار بین‌المللی نفت را بررسی می‌کند

وزیر بازرگانی و صنعت ژاپن درپی تصمیم آمریکا برای عدم تمدید معافیت‌ها برای واردات نفت ایران، تلاش کرد نگرانی‌ها نسبت به پیامدهای این تصمیم برای پالایشگاه‌های ژاپنی را تقلیل دهد.

به گزارش ایسنا، آمریکا روز دوشنبه از خریداران نفت ایران خواست خریدهای خود را تا اول ماه مه متوقف کنند در غیر این صورت با تحریم‌ها مواجه خواهد شد و به شش ماه معافیت‌هایی که به مشتریان بزرگ نفت ایران اجازه داده بود به وارداتشان در حجم محدودتر ادامه دهند، پایان داد. ژاپن یکی از هشت کشوری بود که از این معافیت‌ها برخوردار شده بود.

هیروشیگه سیکو، وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن در پی تصمیم اخیر آمریکا، به خبرنگاران گفت: دولت ژاپن نیازی به استفاده از ذخایر نفت ملی نمی‌بیند. ژاپن که چهارمین مصرف کننده بزرگ نفت جهان است، وابستگی خود به نفت ایران را کمتر کرده و نفت ایران اکنون حدود سه درصد از خرید ما را تشکیل می‌دهد.

وی بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: ما بازارهای بین‌المللی را به دقت زیر نظر داریم و با شرکت‌های ژاپنی در خصوص واردات نفت مبادله نظر می‌کنیم و ممکن است انجام تدابیر ضروری را بررسی کنیم.

آمریکا پس از اقدام ترامپ در خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران، در نوامبر صادرات نفت ایران را هدف تحریم قرار داد با این حال به هشت کشور شامل چین، هند و ژاپن برای ادامه واردات نفت ایران معافیت شش ماهه صادر کرد.

طبق آمار رفینیتیو آیکان، پالایشگاه‌های ژاپنی در فاصله ژانویه تا مارس ۱۵.۳ میلیون بشکه نفت ایران را خریداری کردند.

کاخ سفید اعلام کرده که با عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای عرضه کافی نفت به بازار همکاری می‌کند.

سلطان احمد الجابر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) امارات متحده عربی برای مذاکره با وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن در توکیو به سر می‌برد. این دیدار پیش از اعلام تصمیم آمریکا برنامه‌ریزی شده بود.

بر اساس گزارش رویترز، یک مقام وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن اظهار کرد: خالد الفاضل، وزیر نفت کویت نیز در ژاپن است. الجابر و الفاضل مذاکرات جداگانه‌ای با سیکو خواهند داشت اما قرار نیست در این دیدار درباره عرضه جایگزین برای نفت ایران مذاکره شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha