• چهارشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98012812159
  • خبرنگار : 71592

اشاره آمریکا به امکان حذف نام سودان از لیست تروریسم بین‌المللی

اشاره آمریکا به امکان حذف نام سودان از لیست تروریسم بین‌المللی

یک مسؤول ارشد در وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در صورت اتخاذ اقدامات چشمگیر توسط فرماندهان نظامی جدید سودان، واشنگتن آماده حذف سودان از لیست سیاه کشورهای حامی تروریسم است.

به گزارش ایسنا،‌ به نقل از خبرگزاری رویترز، تلاش مسؤولان سودانی طی سال‌های گذشته برای خارج کردن کشورشان از این لیست از طریق مذاکرات با آمریکا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

این مسؤول گفت، آمریکا آمادگی خود را برای بررسی حذف نام سودان از لیست سیاه حامیان تروریسم در نشست‌های خود با رهبران شورای نظامی مجددا اعلام کرده است. شورایی که هفته گذشته عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان را در پی تظاهرات مستمر چند ماهه برکنار کرد.

وی که خواست نامش فاش نشود، گفت، راه حذف سودان از این لیست ممکن است هموار شده باشد؛ اگر تغییرات اساسی در رهبری و سیاست‌های سودان رخ دهد و شورای نظامی انتقالی هم از فعالیت‌های تروریستی بین‌المللی حمایت نکند. همچنین این شورا باید تضمین‌هایی درباره عدم حمایت از تروریسم بین‌المللی در آینده ارائه دهد اما این مسؤول آمریکایی گفت، کشورش به خط زدن نام سودان از این لیست در حال حاضر فکر نمی‌کند.

این اظهارات دو روز پس از نشست کاردار آمریکا در خارطوم با معاون رئیس شورای نظامی این کشور ایراد شد و مقام مسؤول مذکور گفت، آمریکا همچنین شورای نظامی سودان را تشویق کرده که هر چه سریع‌تر غیرنظامیان را در دولت انتقالی و برگزاری انتخابات سهیم کند.

وی درباره شورای نظامی انتقالی که رهبری سودان را پس از عزل البشیر برعهده گرفته، ادامه داد: ما در حاضر نمی‌دانیم شخصی که به صورت بین‌المللی یا توسط آمریکا تحریم شده، عضو این شورا است یا نه اما شورای نظامی انتقالی در حال تشکیل است و به نظر ما وجود شخصی که نامش در لیست تحریم‌ها ثبت شده باشد، مشکل‌ساز خواهد شد.

تظاهرات مردمی در شهرهای مختلف سودان همچنان ادامه دارد و مردم خواستار تحویل رهبری به دولت مدنی توسط شورای نظامی هستند.

آمریکا طی حکومت ۳۰ ساله البشیر روابط متزلزلی با سودان داشت و تا جایی که البشیر با رادیکالیست‌ها هم‌پیمان شده و به برنامه‌ریزی برای قتل عام در اقلیم دارفور متهم شد. وی همچنین در دهه ۹۰ پناهگاه امنی برای اسامه بن لادن، سرکرده القاعده فراهم کرد اما در سال‌های اخیر به دنبال بهبودی روابط با آمریکا بود و به طور ویژه تلاش داشت نام تروریسم را از روی کشورش بردارد؛ مساله‌ای که مانع از ورود سرمایه‌گذاران خارجی می‌شد.

آمریکا در سال ۱۹۹۳ سودان را در لیست کشورهای حامی تروریسم قرار داد، اقدامی که خارطوم را از دستیابی به وام از نهادهای مالی بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک بین‌المللی بازداشت.  

همچنین به نقل از خبرگزاری فرانسه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیکولاس هایسوم را به عنوان نماینده جدید این سازمان در سودان با هدف همکاری با اتحادیه آفریقا برای میانجی‌گری جهت پایان دادن به بحران سودان پس از عزل البشیر انتخاب کرد.

هایسوم نماینده سازمان ملل در سومالی، افغانستان، سودان و سودان جنوبی است تا تلاش‌های میانجی‌گرانه اتحادیه آفریقا میان ارتش و معترضان را حمایت کند.

اتحادیه آفریقا از ارتش سودان خواست رهبری دولت را ظرف ۱۵ روز به مردم تحویل دهد و رهبری ارتش را کودتا خواند. این اتحادیه همچنین تهدید کرد، در صورت عدم برپایی حکومت مدنی در سودان، عضویت این کشور توسط شورای صلح و امنیت وابسته به اتحادیه آفریقا به حالت تعلیق درمی‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha