به گزارش ایسنا، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر در جلسه علنی نوبت عصر امروز سهشنبه در مخالفت با کلیات طرح اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا، گفت: این طرح دارای قاطعیت برای مقابله با آمریکا نیست، آمریکا میخواهد در کشور ما تفرقهافکنی انجام دهد که به نظر بنده این طرح متناسب با اقدامات آمریکا نمیباشد و بیشتر به دیپلماسی پارلمانی تا اقدام متقابل شبیه است.
وی افزود: آمریکا در سال ۲۰۰۷ براساس قواعد بینآلمللی و عرف جهانی شاخهای از سپاه یعنی نیروی قدس را در لیست نیروهای تروریستی قرار داد که وقتی دید برخورد جدی با این موضوع صورت گرفت پا را فراتر گذاشته و کل سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار داده است. انتظار ما این بود که برای مقابله با آمریکا کل ارتش آمریکا به عنوان گروه تروریستی و نه فقط نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا به عنوان گروه تروریستی اعلام شود.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح اختیار کامل را به سپاه میداد، گفت: ما باید در این طرح اجازه به سپاه میدادیم که توان موشکی را به بیشتر از ۲۰۰۰ کیلومتر برساند ما میتوانیم چنین فناوری را داشته باشیم باید اختیار بیشتر را به سپاه داد که آمریکا را در قلب کاخ سفید مورد هدف قرار دهد البته که آمریکا فکر نکند با یک نامگذاری میتواند حرکت غلطی را انجام دهد.
هادی قوامی به عنوان اولین موافق کلیات این طرح با اشاره به اقدامات آمریکا از کودتای ۲۸ مردادماه تاکنون در کشور اظهار کرد: مبارزه با آمریکا، مبارزه با سلطهگری است پس ما باید اقدام متقابل انجام دهیم چون ما فریاد عدالتخواهی هستیم.
به گفته وی بعد از قرار دادن نام سپاه در لیست گروه تروریستی وحدت و همدلی بین نیروهای انقلاب بیشتر شد باید از این فرصت برای تقویت نیروهای ریشهدار استفاده کنیم.
محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز به عنوان دومین مخالف کلیات این طرح، اظهار کرد: آمریکا به دنبال توطئههای بیشتر علیه کشور ماست و اقداماتش را ادامه میدهد. نباید جلوی آمریکا کوتاه آمد. این طرح مجلس شورای اسلامی بیرمق و کمرنگ است ما باید محکم مقابل آمریکا بایستیم.
عباسعلی پوربافرانی نماینده نایین به عنوان دومین موافق کلیات این طرح، گفت: سپاه برخاسته از متن مردم است که همه از سپاه دفاع میکنند ما شاهد حرکت سپاه در عرصههای مختلف و اخیرا در مناطق سیلزده بودیم. این طرح اقدام مقابلهای با سپاه است که به دنبال دفاع از امنیت ملی میباشد.
موسوی لارگانی نماینده فلاورجان به عنوان سومین و آخرین مخالف کلیات این طرح، اظهار کرد: مخالفت بنده از حیث ضعف این طرح در مقابل اقدام آمریکا است. اگر رییس جمهور بعد از خروج آمریکا دستور قاطع شروع غنیسازی ۲۰ درصد را میداد آمریکا گستاخ نمیشد. اگر برخی مسئولان نمیگفتند که دولت بدون تفنگ یا با تفنگ یا اینکه نمیتوان به دو ارتش حقوق داد دیگر ترامپ دیوانه و گستاخ این اقدام را انجام نمیداد کما اینکه این کار نشاندهنده ضعف آنها است.
وی ادامه داد: باید در این طرح موضوع بازرسیهای کشتیهای آمریکایی، جلوگیری از عبور هواپیمای آمریکا از آسمان ایران، عبور کالاهای آمریکایی از آبهای خلیج فارس و دریای عمان داده میشد.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقام معظم رهبری اول سال از مجلس گلایه داشت که مجلس مقابل طرحهای کنگره آمریکا چه کرد. این سکوت مجلس جز خیانت به خون شهدا چیز دیگری نیست، باید طرحهای کاملتر و دارای استحکام بیشتری ارائه شود. دیپلماسی لبخند پاسخگوی اقتضائات کشور نیست و ۴۰ سال کشور را عقب انداخته است.
احمد امیرآبادی نماینده قم به عنوان سومین و آخرین موافق کلیات این طرح گفت: مخالفان درخواست گنجاندن مباحث دیگری در این طرح را داشتند از جمله اینکه چرا کل ارتش آمریکا به عنوان گروه تروریستی اعلام شده است. اینکه ما فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) را به عنوان گروه تروریستی اعلام کردیم از آن جهت است که شامل کل ارتش آمریکا در منطقه خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی شده که فرماندهی آن با رای مجلس سنا منصوب میشود. ما میخواهیم این طرح عملیاتی شود.
وی یادآور شد: آمریکا یادش رفته که وقتی در باتلاق افغانستان و عراق گیر کرده بود چهطور از ایران درخواست کمک کرد. رییس جمهور جاهل، احمق و دیوانه آمریکا از روسای جمهور قبلی این کشور بپرسد که چطور به ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران التماس کردند که آنها را از جنگ منطقه خارج کنند.
در نهایت نمایندگان با ۲۰۴ رای موافق از مجموع 206 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی کلیات این طرح را تصویب کردند و قرار شد جزییات این طرح در جلسه بعدی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات