به گزارش ایسنا، مهندس دائمی در میزگردی با عنوان "بررسی سیلابهای اخیر" که امروز به همت گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه بخش عمده بارشها از مدیترانه میآید و از شرق کشور خارج میشود، اظهار کرد: دو رشتهکوه البرز و زاگرس باعث میشوند فلات مرکزی با بارش کمتری مواجه شود. ما باید سیلابهای اخیر را به تغییر اقلیم مرتبط کنیم، چنانکه بر اثر تغییر اقلیم سال گذشته در اروپا خشکسالیهای شدید و آتشسوزیهای گسترده داشتیم.
وی ادامه داد: ما سیلابهای شدید در کشور زیاد داشتیم، اما امسال میبینیم که مدت زمان پایداری این سیلابها و در عین حال شدت و پهنه آنها زیاد بوده است. ما تقریباً در ۷۰ سال اخیر چنین پدیدهای را ثبت نکردیم. در حوزه خلیجفارس در بازه زمانی اول مهر ۹۶ تا ۲۴ فروردین ۹۷، ۱۵۳ میلیمتر بارش داشتیم، ولی در بازه زمانی مهر ۹۷ تا ۲۴ فروردین امسال، ۵۰۲ میلیمتر بارش داشتیم. در مدت مشابه سال آبی ۹۷-۹۶ نیز میزان ۱۰۹.۹ میلیمتر بارش داشتیم، اما از اول مهر ۹۷ تا ۲۴ فروردین امسال نزدیک به ۳۰۰ میلیمتر بارش را شاهد بودیم.
وی با انتقاد از اینکه هنوز برخی در تغییر اقلیم شک دارند، گفت: در برخی منابع دیده میشود که هنوز در بحث تغییر اقلیم شک وجود دارد. هنوز هم دوستانی میگویند از خشکسالی خارج شدهایم و وارد ترسالی شدهایم. نمیشود که وسط سال از خشکسالی وارد ترسالی شویم. ترسالی و خشکسالی دورههای خاصی دارند. به چه استنادی میگویید وارد ترسالی شدهایم؟
دائمی با اشاره به برخی گفتهها در خصوص اینکه بارشهای اخیر حاصل بارورسازی ابرها بوده است، اظهار کرد: اگر بارورسازی ابرها میتوانست چنین بارشی ایجاد کند، کالیفرنیا چهار سال دچار خشکسالی نبود.
وی با اشاره به نقش دانشگاه و مراکز علمی در پاسخ علمی به ابهامها، گفت: دانشگاهها باید مواردی چون تغییر اقلیم و اثرات آن بر منابع آبی، تعریف سیلاب بر اساس شدت، مدت و محل وقوع، پیشبینی ترسالی و خشکسالی، مسئله پیشبینی سیل و مدلهای پیشبینی محدوده سیلاب، ضرورت استفاده از سیستمهای پیشآگاهی و مدیریت هوشمند سیلاب، نقش عوامل انسانساز در بروز و تشدید سیلاب، آمادگی و مدیریت بحران، نقش مردم در مدیریت بحران، بررسی نقش سدها در کاهش مخاطرات سیلاب، تهیه و بههنگامسازی دستورالعملهای لازم برای مدیریت سیلاب، مهندسی مجدد سازههای هیدرولیکی، ارزیابی مجدد هیدرولیکی و ساماندهی رودخانههای مهم کشور را بررسی و تجزیه و تحلیل علمی کنند.
انتهای پیام
در میزگرد بررسی سیلابهای اخیر مطرح شد
انتقاد از اینکه هنوز برخی در "تغییر اقلیم" شک دارند/نقش دانشگاهها در پاسخگویی به ابهامها
قائممقام پیشین وزیر نیرو با بیان اینکه باید سیلابهای اخیر را به "تغییر اقلیم" مرتبط کنیم، گفت: ما پیشتر سیلابهای شدید در کشور داشتیم، اما امسال میبینیم که مدت زمان پایداری سیلابها، شدت و پهنه آنها بیشتر از گذشته است. ما تقریبا در ۷۰ سال اخیر چنین پدیدهای را ثبت نکردیم.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات