به گزارش ایسنا، گروه بینالمللی بحران که راههای پایان دادن به درگیریها را جستجو میکند، اظهار کرد که آمریکا باید نماینده ویژهای را در این امر منصوب کرده، انتقال بخش عمدهای از تسلیحات به سعودیها را متوقف کند و متعهد شود که ارسال این تسلیحات را به محض پایان یافتن حمله چهار ساله عربستان علیه حوثیها از سر بگیرد.
این گروه در مطالعهای که بر مبنای مصاحبههایی با مقامات سابق و فعلی آگاه به این موضوع در آمریکا و دیگر کشورها صورت گرفته، اظهار کرد: ائتلاف تحت رهبری سعودیها باید فکر کردن به تلاش برای دستیابی به پیروزیهای ملی بیشتر را پایان داده و به جای آن خود را تماماً به یافتن راهکاری سیاسی برای خروج از این درگیری متعهد کند، فارق از اینکه این کار به معنای قدرت دادن به حوثیها باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این گروه در گزارش خود تاکید دارد: آمریکا باید با یافتن راهی برای خروج خود از این درگیری آغازگر این راه باشد.
این گزارش پس از آن منتشر شده است که کنگره آمریکا به پایان یافتن حمایت این کشور از ائتلاف سعودی در درگیری یمن رای داده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که به یکی از متحدان نزدیک عربستان تبدیل شده، تهدید کرده است که این طرح را وتو میکند اما هنوز برای این کار اقدامی نکرده است.
کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکایی و یکی از برجستهترین منتقدان جنگ یمن اظهار کرد، حتی در صورتی که ترامپ برای وتو اقدام کند، کنگره میتواند مثل یک "پلیس بد" عربستان را برای تغییر رویهاش زیر فشار بگذارد.
مورفی در نشستی که درباره این گزارش برگزار شد، گفت: بخش سوالبرانگیز این درگیری این نیست که آیا ائتلاف تحت رهبری عربستان میتواند حوثیها را شکست دهد یا خیر؟ این سوال هماکنون پاسخ خود را دریافت کرده است. حوثیها نقش قابل توجه و اساسی در حکومت آینده یمن خواهند داشت؛ پس مساله تصمیمگیری بر سر چگونگی کنار آمدن سعودیها با این موضوع است، به طوری که منافع امنیتی طولانیمدت آنان را تهدید نکند.
رابرت مالی، رئیس گروه بینالمللی بحران درباره سعودیها اظهار کرد: به نظر من آنان میدانند که باید این جنگ را پایان دهند اما نمیدانند چگونه باید این کار را انجام دهند. آنان پیوسته فکر میکنند که با کمی فشار نظامی بیشتر حوثیها شکست خواهند خورد و سپس میتوانند این جنگ را پایان دهند اما به اندازه چهار سال برای رد کردن این تفکر مدرک وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات