• یکشنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98012510296
  • منبع : فضای مجازی

تختی «آقا» بود

تختی «آقا» بود

تختی بدون سلفی و صفحه‌های اجتماعی به دل مردم راه پیدا کرد. ۵۲ سال از نبودن تختی می‌گذرد اما هنوز که هنوز است خیلی‌ها از او حرف می‌زنند.

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «این روزها در میان تمام خبرهای خوب و بد، ماجرای خودکشی کردن یا نکردن «آقا تختی» حسابی داغ شده است. بهانه آن هم فیلم «غلام‌رضا تختی» ساخته بهرام توکلی است.

نیم قرن است که مرگ تختی تبدیل به علامت سوال است. هر کسی از ظن خود دوست دارد برای مرگ تختی، داستان‌سرایی کند. وقتی تختی در هتل آتلانتیک مُرد. در تنهایی، در خستگی در دل‌زدگی، چه فرقی می‌کند او را کشته باشند یا خودکشی کرده باشد؟ مهم این سوال است این همه با مردم باشی و بعد در تنهایی بمیری؟

تختی «یک عالمه» مرد بود؛ از آن مردها که در افسانه‌ها رد پایی از آنها وجود دارد. خوش به حال مردم آن زمان تهران که این افسانه را دیدند.

هر چه جلوتر می‌رویم، او افسانه‌تر می‌شود. هر چه تلخی می‌بینیم، او دورتر می‌شود.

تختی خودکشی نکرد بلکه او را کشتند. تختی وقتی مُرد که دید تمام راه‌های زندگی را به روی او بسته‌اند. نه می‌توانست کشتی بگیرد. نه می‌توانست مربی باشد. نه می‌توانست کار داشته باشد. تختی بود و جیب خالی. تختی بود و دست‌های بسته. تختی بود و شرمندگی مردم.

کمتر کسی به یاد دارد پیش تختی رفته و دست خالی برگشته باشد. اصلاً تختی کلید قفل‌های بسته مردم تهران بود.

تختی خجالت می‌کشید پیش او بیایند، چیزی بخواهند و او نتواند انجام دهد. این‌ها تختی را کُشت.

تختی آن قدر محبوب بود که به راحتی می‌توانست به هر آنچه می‌خواست برسد. به بالاترین مقام‌ها. او اگر به عقد این مقام‌ها درمی‌آمد دیگر آقا تختی نبود. به راحتی تبدیل به یک اسم در تاریخ می‌شد که همه فراموشش می‌کردند. حالا اما ریز و درشت ایران، آقا تختی را می‌شناسند. هنوز عکس او در مغازه‌های شهرهای ایران دیده می‌شود؛ آن هم در زمانی که سلبریتی‌ها همه جا را تسخیر کرده‌اند.

تختی بدون سلفی و صفحه‌های اجتماعی به دل مردم راه پیدا کرد. ۵۲ سال از نبودن تختی می‌گذرد اما هنوز که هنوز است خیلی‌ها از او حرف می‌زنند. درباره او فیلم می‌سازند. همه حرف‌ها هم مشترک است و آن هم اینکه تختی، «آقا» بود.

زیاد برای مرگ تختی دنبال دلیل نگردیم. دست و پای کسی را ببندی و بعد به دریا بیندازی، نمی‌شود از او انتظار زندگی داشت. حس تختی دقیقاً همین بود. دست و پا بسته میان دریایی مواج.

ما اگر به راز زندگی تختی پی ببریم به راز مرگ او هم خود به خود پی می‌بریم. این قدر دنبال دلیل مرگ نباشیم. به دنبال سبک زندگی او برویم. حرف زدن درباره مرگ تختی، به حاشیه بردن زندگی اوست.

اگر بدانیم او چگونه زندگی کرد، می‌فهمیم او چگونه و چرا مُرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۲

نوشته عالی بود ممنون

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۶ ۱۰:۰۳

احسنت به نویسنده

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۸ ۱۳:۰۱

درود به روح پاکش و یادش گرامی ای کاش من هم بتونم تختی شم