• شنبه / ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98012409615
  • خبرنگار : 71448

طبق نظر همتی

نرخ سود بانکی زیاد نمی‌شود/ ترکیب پایه پولی تغییر می‌کند

نرخ سود بانکی زیاد نمی‌شود/ ترکیب پایه پولی تغییر می‌کند

رییس‌کل بانک مرکزی افزایش نرخ سود بانکی را از عوامل ناترازی بانک‌ها دانسته و تاکید کرده که این بانک به دنبال ایجاد تغییر در ترکیب پایه پولی کشور است.

به گزارش ایسنا، اصلاح نظام بانکی از سال گذشته به صورت جدی‌تری آغاز شده و یکی از مهم‌ترین مشکلات آن، اصلاح ناترازی بانک‌ها، جلوگیری از اضافه برداشت آن‌ها از بانک مرکزی و کنترل نقدینگی است.

در حالی که در مدت اخیر انتقادات زیادی نسبت به افزایش حجم نقدینگی و سرگردان بودن این حجم پول به نظام بانکی کشور مطرح می‌شد، رئیس‌کل بانک مرکزی این انتقادات را وارد ندانسته و گفته بود که اگر نقدینگی سرگردان بود به راحتی می‌توانستیم آن را در بخش‌های مختلف کشور جابجا کنیم، اما در حال حاضر بخش عمده نقدینگی مربوط به سودهای بانکی است.

پرداخت سود حدود ۲۰ درصدی بانک‌ها به سپرده‌های بانکی و از سوی دیگر دریافت سود ۱۸ درصدی تسهیلات بانکی یکی از مهم‌ترین دلایلی است که سبب افزایش نقدینگی شده، چراکه افزایش حجم نقدینگی نیز در همین حدود بوده است.

همتی در نخستین روزهای کاری پس از تعطیلات نوروز، بر تغییر ترکیب نقدینگی تاکید کرده و گفته بود که این افزایش نقدینگی به جای پرداخت سود تسهیلات باید به افزایش پایه پولی منجر شود تا بتوانیم آن را به بخش‌های مولد کشور تزریق کنیم.

در عین حال، او بار دیگر بر تغییر ترکیب ترازنامه بانک مرکزی (پایه پولی) تاکید دارد که همزمان با کنترل اضافه برداشت بانک‌ها، خالص ذخایر ارزی بانک مرکزی به دلیل تعدیل نرخ‌ها و فروش ارز توسط صادرکنندگان نیز افزایش خواهد یافت.

به گفته وی، این شیوه می‌تواند منابع ریالی لازم جهت کارکرد بهتر اقتصاد و رونق تولید از ناحیه رشد پایه پولی را فراهم آورد.

در شرایط حاضر افزایش نرخ سود، کارکردی جز افزایش هزینه‌های تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانک‌ها را نخواهد داشت؛ این موضوعی است که رئیس‌کل بانک مرکزی به آن اشاره کرده و به نوعی با افزایش نرخ سود بانکی مخالفت کرده است.

همتی گفته قطعاً کمک دولت در ارائه منظم اوراق در بازار و شکل‌گیری عملیات بازار باز نتایج خوبی را در سال جاری به دنبال خواهد داشت.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که یکی از برنامه‌های بانک مرکزی افزایش پایه پولی و ورود این پول به تولید کشور است که می‌تواند سبب رونق اقتصادی شود.

این اظهارات نشان می‌دهد که بانک مرکزی با افزایش نرخ سود بانکی مخالف است و حتی در صورت امکان در راستای کاهش نرخ سود نیز قدم خواهد برداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۴ ۱۵:۴۷

کاهش سود سپرده های بانکی اولین قدم برای کاهش تورم هست

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۵ ۱۶:۴۳

آخرین باری که این کار را کردند را دیدم چه شد . سود را 15 درصد کردند . نقدینگی به سرعت در دلار سرمایه گذاری شد و دلار را 4 برابر کرد و نرخ تورم رسمی را از 10 درصد به 36 درصد رساند ...

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۹

نقدینگی غیر بورس و تولید راهی نخواهد داشت.

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۵ ۱۶:۴۶

نقدینگی همیشه طلا و دلار را انتخاب می کند چون ریسک کم و سود بالا دارد ... تولید در رکود است و بورس متلاطم و در نتیجه منتفی است .... برای مثال نقدینگی که به ایران خودرو واریز شد در سال 96 هنوز تبدیل به خودرو نشده و مردم منتظر ماشین های خودشان 2 سال منتظر مانده اند

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۴ ۱۸:۳۶

نرخ سود سپرده بایستی به حدود ده درصد برسد تا اقتصاد از این وضعیت خلاص شود !!