به گزارش ایسنا، مهدی زندیه وکیلی در اولین کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی در سال 97، با بیان اینکه بیشتر نگرانی مجموعه مسئولین استان در خصوص شیرابه های طبیعی پسماندها و نفوذ آنها به آبهای زیر زمینی بوده است، افزود: این موضوعی است که مدت زیادی درگیر ارائه راهکاری برای مقابله با آن بوده ایم، اما خوشبختانه با همکاری و همفکری ایجاد شده، هم اکنون این نگرانی به حداقل رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه سیلاب ناشی از بارندگی های اخیر به سایت اصلی دفن پسماندهای اراک نرسیده است، گفت: این پسماندها که ناشی از پراکندگی محیطی هستند باید هرچه سریع تر از مسیرهای اصلی آب جمع آوری شوند تا در مورد آلودگی آبهایی که از این مسیر عبور می کنند نگرانی وجود نداشته باشد. خوشبختانه تا کنون این پسماندها باعث نفوذ آلودگی به این آبها نشده اند.
زندیه وکیلی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری سازمان مدیریت بحران و شهرداری اراک، پسماندهای جمع آوری شده به خوبی ساماندهی شوند و در نقاطی که قبلا برای دفن پسماند مشخص شده است، منتقل شوند. همچنین کانالی که وظیفه هدایت آبهای سطحی را بر عهده دارد می بایست عایق بندی شود تا در حد امکان از نفوذ آب به محلی که شیرابه های پسماندها در آنها هست، جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه شهرستان های اراک و ساوه به عنوان دو نقطه از مکان های تجمیع پسماندها جهت دفن پسماندها شناخته شده اند، گفت: از بین شهرستان های دلیجان، محلات و خمین نیز بسته به شرایط آنها و بعد از انجام بررسی های لازم، یک شهرستان به عنوان نقطه سوم تجمیع این پسماندها معرفی می شود. قبل از انتقال پسماندها به این نقاط نیاز است تا در هر شهرستان یک سری ایستگاه جمع آوری موقت پسماند ایجاد شود تا این کار با سرعت بیشتری انجام شود.
معاون هماهنگی امور استانداری مرکزی اضافه کرد: چاله هایی که در محلهای دفن پسماند مشاهده می شوند در واقع چاله های دفن پسماند نبوده اند و ناشی از حمل و نقل شن و ماسه های حاشیه رودخانه است. تمامی محلهای دفن در پایین تر از آبها قرار دارند و ما هیچ دفن زباله ای قبل از ایجاد این کانال نداشته ایم.
وی بر تهیه ماشین آلات لازم برای حمل این پسماندها به منظور جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در بارش های آینده تاکید کرد و افزود: هرچند وضعیت دفن پسماندها به نسبت سال های گذشته بهبود یافته است و با مهندسی بیشتری انجام شده است، اما همچنان از بسیاری از کارها عقب هستیم و نیاز است تا دفن پسماندها اصولی تر و بهداشتی تر صورت بگیرد.
زندیه وکیلی با بیان اینکه فرایند دفن بهداشتی پسماندهای کلانشهر اراک و ایزوله سازی کانال هدایت آبهای سطحی باید به عنوان برنامه ای کوتاه مدت تا حداکثر نیمه اول سال جاری به پایان برسد، خاطر نشان کرد: برای دفن اصولی و بهداشتی پسماندها، خصوصا پسماندهای بیمارستانی، می بایست تفکیک سازی به خوبی از مبدا انجام شود و تمامی این فرایند با نظارت و پیگیری جدی صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: ما بر اساس برنامه بلند مدت خود و طی 15 سال آینده، درصدد هستیم تا میزان تجمیع زباله ها و پسماندها را در سایت اصلی اراک به 800 تا 900 تن برسانیم که به نظر من تحقق این امر یک سرمایه گذاری بزرگ اقتصادی محسوب می شود. ما می توانیم از ارزش حرارتی این پسماندهای جمع آوری شده که در زباله سوز حرارتی تولید می شود، برای تولید برق و درآمدزایی استفاده کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به شیوه های سنتی و قدیمی که هم اکنون برای دفن پسماندها و زباله ها در استان مرکزی به کار گرفته می شود، بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر شیوه جدید و مدرنی برای دفن پسماندها در استان وجود ندارد و به دلیل اینکه تا کنون موفق به جمع آوری پسماندها و زباله ها در سایت اصلی اراک نشده ایم، امکان درآمدزایی از طریق تولید برق با استفاده از ارزش حرارتی آنها وجود ندارد.
وی بر لزوم خطرزدایی پسماندها و زباله ها قبل از تحویل به محل های مشخص شده برای دفن آنها تاکید کرد و گفت: وضعیت پسماندهای عفونی اراک باید حداکثر تا 2 ماه آینده تعیین تکلیف شود و این موضوع را باید برای یک بار به طور کامل در اراک حل و فصل کرد. خوشبختانه تا کنون بر حجم عمده ای از پسماندهای تولیدی، نظارت های کافی صورت گرفته است و خطرزدایی های لازم انجام شده تا مردم استان از این بابت نگرانی خاصی نداشته باشند.
زندیه وکیلی تصریح کرد: نظارت بر فرایند دفن اصولی پسماندها خوشبختانه تاکنون به خوبی انجام شده است، اما با سطح انتظارات خود فاصله زیادی داریم و امیدواریم با همکاری و همفکری مسئولین استانی بتوانیم به اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود دست پیدا کنیم.
انتهای پیام
نظرات