• جمعه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۱:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98012208991
  • خبرنگار : 71603

عکسی که ۵۵ میلیون سال بعد به دست ما رسید!

عکسی که ۵۵ میلیون سال بعد به دست ما رسید!

تصویری که در روزهای گذشته به عنوان اولین عکس از یک سیاهچاله منتشر شد ۵۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، اولین تصویری که ما از یک سیاهچاله دیدیم، حاصل تلاش محققانی بود که داده‌های به دست آمده از تلسکوپ "افق رویداد" را در یک جا جمع کردند.

این سیاه چاله ۴۰ میلیارد کیلومتر قطر دارد که سه میلیون برابر قطر زمین است و توسط دانشمندان به "هیولا" تشبیه شده است.

سیاهچاله "Pōwehi" یا کمان ای * در کهکشانی به نام " M87 " قرار دارد که ۵۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. سال نوری (Light-year) یکی از یکاهایی است که به مخفف به صورت "ly" نشان می‌دهند و برای سنجش طول یا درازا است که بیشتر در محاسبات مربوط به کیهان‌شناسی و نجوم به‌کار می‌رود. سال نوری طبق تعریف برابر است با مسافتی است که نور در خلاء در مدت یک سال طی می‌کند و تقریباً برابر است با ۹ پتامتر (9Pm) که عددی معادل ۹.۴۶۰.۷۳۰.۴۷۲.۵۸۰.۸۰۰ متر یا تقریباً ۹.۵ هزار میلیارد کیلومتر می‌شود. اگر این عدد را در ۵۵ ضرب کنیم فاصله نجومی این سیاه چاله به زمین به دست می‌آید.

در این تعریف، دو عاملِ سرعت نور در خلاء و مدت زمانِ یک سال دخالت دارند. در حال حاضر، مدت زمان دقیق سال که باید برای محاسبهٔ مقدار سال نوری استفاده شود، به‌صورت بین‌المللی تعریف نشده‌است و تنها توصیه‌نامه‌ای مبتنی بر استفاده از سال رومی (یولیانی) توسط اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی ارائه شده است. بر مبنای این توصیه‌نامه، یک سال برابر است با ۳۶۵.۲۵ روز که هر روز معادل ۸۶.۴۰۰ ثانیه می‌باشد، که با احتساب تعریف سرعت نور به مقدار ۲۹۹.۷۹۲.۴۵۸ متر بر ثانیه، مقدار مسافت سال نوری معادل ۹.۴۶۰.۷۳۰.۴۷۲.۵۸۰.۸۰۰ متر خواهد بود.

دانشمندان توانستند برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ میلادی تصویر سیاهچاله را رؤیت کنند که تجزیه و تحلیل‌های آنها دو سال به طول انجامید و در ۱۰ آوریل برای اولین بار در تاریخ اولین تصویر از یک سیاهچاله را منتشر کردند.

تصاویری که ما از این سیاهچاله دیدیم مربوط به بازه زمانی ۱۰ روزه از این سیاهچاله در آوریل ۲۰۱۷ میلادی است.

علت تأخیر در انتشار تصویر

دلایل متعددی وجود دارد که چرا با این‌که محققان تصویر را سال ۲۰۱۷ دیدند، در آن زمان آن را منتشر نکرده و دو سال بعد به دید عموم رساندند.

یک دلیل این است که در هر شب از رصد تنها می‌توان یک پتابایت از داده‌ها را بررسی کرد.

حجم تصاویر ارسالی از تلسکوپ "افق_رویداد" ۵ هزار ترابایت بود.

الگوریتم "ساخته شده توسط تیم محققان این پروژه این ۵ هزار ترابایت تصویر را پردازش کردند و جهانیان توانستند اولین تصویر سیاه‌چاله را نظاره‌گر باشند.

علاوه بر آن هشت تلسکوپی که در این پروژه به کار گرفته شد که در شش سایت گوناگون در جهان قرار دارند.

تلسکوپ "افق رویداد"(Event Horizon) یک تلسکوپ پژوهشی برای ساخت یک آرایهٔ بزرگ تلسکوپی است که از هشت شبکهٔ جهانی از تلسکوپ‌های رادیویی تشکیل شده است.

بنابراین گردآوری تمامی این اطلاعات زمان‌بر است زیرا انتقال داده‌ها از طریق اینترنت امکان پذیر نبوده است و اطلاعات از طریق هارد درایوهای محتوی اطلاعات تصویر ‎سیاهچاله منتقل می‌شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۳ ۱۱:۲۳

"مربوط به ۵۵ میلیون سال نوری قبل است. " آقای نویسنده محترم، سال نوری واحدی برای بیان مسافت و فاصله هست نه زمان!!!!!این جمله نشان از بیسوادی نویسنده دارد.

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۳ ۱۲:۴۹

سلام. لطفا متن خبر را با دقت بیشتری مطالعه بفرمایید. البته شاید از جمله آقای نویسنده شما بتوان متوجه شد که جنابعالی از دقت لازم در مطالعه اخبار برخوردار نیستید چرا که نویسنده این خبر یک خانم هستند...!

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۸ ۱۵:۴۳

آقای مجید که دم از سواد و فهم می‌زنی در حالی که لای دو تا کتاب فیزیک رو هم باز نکردی و ممکنه به زور هم دیپلم گرفته باشی باید عرض شود این سیاهچاله ۵۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد، یعنی تصاویری که از این سیاهچاله امروزه می‌بینیم مربوط به امواج نوری است که ۵۵ میلیون سال پیش به سمت ما حرکت کرده و الان رصد شده است. یعنی نویسنده اشتباهی نکرده منتها ازت خواهش میکنم چیزی رو که توش سواد نداری رو به زبان نیار. اگر عرضه داری برو دیپلمت رو بگیر

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۳ ۱۳:۲۳

تیتر غلط بیان شده حالا آقا یا خانم نوشته فرقی نمیکند.

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۲۵ ۱۶:۴۰

اگر از زمانی که نور از سیاهچاله به سمت ما حرکت کرده باشه حساب کنیم .جمله درسته