به گزارش ایسنا، هم اکنون سدهای خوزستان در پایداری کاملاً هستند و ورودی و خروجی به آنها لحظه به لحظه کنترل میشود. مسؤولان وزارت نیرو با تاکید بر پایداری کامل سدهای خوزستان اعلام کردند که آورد سیلاب اخیر به منطقه حدود هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده است که سه میلیارد و ۴۶۰ میلیون مترمکعب از این میزان در مخازن سدها نگهداری و مابقی آن به تدریج رهاسازی شده است.
همچنین در پی وقوع سیلاب اخیر حدود ۸۰۰ روستای لرستان با قطعی آب مواجه شده بود که در حال حاضر مشکل قطعی آب ۷۴۷ روستای استان برطرف شده است. برق ۶۷۰ روستای لرستان در پی وقوع سیلاب اخیر در استان قطع شده بود که با تلاش تیمهای عملیاتی مشکلی قطعی برق ۵۸۰ روستای استان برطرف شده که قطعی آب و برق روستاهای باقیمانده نیز به علت نبود راه دسترسی بوده است. در شهر پلدختر نیز برق بخشی از شهر به لحاظ رعایت مسائل ایمنی قطع است و مشکلی در زمینه تجهیزات و امکانات در این بخش وجود ندارد.
بنا بر اعلام سایت اطلاعرسانی وزارت نیرو، در این باره میثم جعفرزاده - مدیرکل مدیریت بحران وزارت نیرو - با تشریح آخرین وضعیت آب و برق مناطق سیلزده، با تاکید بر اینکه تمرکز تیمهای عملیاتی وزارت نیرو معطوف به مناطق سیلزده لرستان و خوزستان شده است گفت: وقوع سیلاب اخیر در کشور بیش از ۱,۲۰۰ میلیارد تومان به تأسیسات آب و فاضلاب و حدود ۲۷۰ میلیارد تومان به تأسیسات صنعت برق خسارت وارد کرده است.
جعفرزاده در پایان با اشاره به اینکه آب و برق مناطق سیلزده گلستان و مازندران در حال بازگشت به شرایط نرمال است، گفت: در حال حاضر به لحاظ کلی شبکه آب و برق این دو استان دارای پایداری نسبی است.
خروجی از سدهای خوزستان رو به کاهش است
همچنین مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در رد شایعه هجوم سیلاب به شهرستان اهواز گفته است: جریان کارون در مقطع اهواز در حال تثبیت بوده و خروجی سدهای استان متناسب با میزان ورودیها رو به کاهش است.
داریوش بهارلویی افزود: خروجی سدها از دو روز گذشته و گتوندعلیا از امروز، روند کاهشی در پیش گرفته تا بتوانیم فشار را از رودخانه کارون در شهرستان اهواز کاهش دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که روند کاهشی خروجی از سدها تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گفت: تداوم روند کاهشی خروجی از سدها به پیشبینی بارش و میزان سیلابها بستگی دارد.
مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به روند کاهشی، خروجی سد دز ۱۷۰۰ مترمکعب در ثانیه، سد گتوندعلیا ۱۲۰۰ مترمکعب در ثانیه و سد کرخه ۲۴۰۰ مترمکعب در ثانیه تنظیم شده است.
انتهای پیام
نظرات